Skip to main content

En smakfull resa 2 dagar

Bergslagsnaturens skafferi - mat och dryck

Pris från:
2 990:-
I resan ingår: bussresa, del i dubbelrum, en frukost, två luncher, en middag, två eftermiddagskaffe med bröd, vin- och ölprovning, besök på Nora bryggeri, guide och visning av Pershyttan samt Grythyttan, reseledare.
Boka resa

I trolska Bergslagen strax norr om småstadsidyllen Nora, vackert beläget vid Fåsjöns strand ligger Åkerby Herrgård, som ett välbevarat minne från 1800-talets mitt då järnmalmsbrytningen gav rikedom till företagsamma bergsmän i trakten. På Åkerby Herrgård får vi personlig service, högsta kvalitet på måltider och boende. Den fantastiska naturen runt Herrgården och miljöerna berör och ger mervärden.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten- Åkerby Herrgård
Vi lämnar hemorten och styr mot Nora och Åkerby Herrgård där vi serveras en god lunch innan det är dags att fara till Pershyttan som är en välbevarad bergsmansby där människor brutit malm och tillverkat järn från 1300-talet fram till modern tid. Pershyttan är ett unikt minnesmärke från Bergslagens storhetstid och är skyddat som kulturreservat. Vi får en intressant guidning innan det är dags för eftermiddagskaffe i hyttan. Vi far vidare till den gamla trästaden Nora för ett besök på Nora bryggeri. Vi får se hela processen från malt till öl. Tillbaka till Åkerby får vi egen tid till förfogande innan det är dags för den spännande ölprovningen där vi kommer att kunna utröna hur de olika ölsorterrna passar ihop med olika råvaror. Middagen ikväll är komponerad på tema naturens skafferi som avnjuts tillsammans med en vinprovning av Grythyttan vin som vi kommer att lära oss mer av Inför morgondagens besök på Grythyttan.  Hotellets ägare kommer under tiden att berätta den spännande historien om herrgårdens bakgrund och historia.

Dag 2 Grythyttan - Hemorten
Frukost och avresa mot Hjulsö i Bredsjö, känd för sina goda ostar. Vi får information om osttillverkning samt givetvis avsmakning. Vi fortsätter vår gormetresa till Grythyttan där vi äter en god lunch. Grythyttan har en intressant tillverkning av bär-och fruktviner av råvaror från skog och natur. Blåbär-lingon, hjortron och björksav. Vi får följa processen från bär till färdigt vin och glögg. Naturligtvis avnjuter vi kaffe med hembakat bröd innan vi startar vår resa hemåt dit vi beräknas anlända framåt kvällen.
 

Information

I resan ingår: bussresa, del i dubbelrum, en frukost, två luncher, en middag, två eftermiddagskaffe med bröd, vin- och ölprovning, besök på Nora bryggeri, guide och visning av Pershyttan samt Grythyttan, reseledare. 

Tillägg per person: Enkelrum 200 kr

Påstigningsplatser:

 • Stockholm CityTerminalen     transfer till Enköping
 • Bålsta Station    transfer till Enköping
 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Arboga Dinners E18
   

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
21/8Se informationÅkerby HerrgårdMer än 82 990:-Boka

Hotell

Åkerby Herrgård

Åkerby Herrgård

Åkerby Herrgård, med panoramautsikt över Fåsjön och blånande höjder i horisonten är en oas i herrgårdsmiljö. Åkerby Herrgård är ett uppskattat och välbesökt naturnära kurs- och konferenscentrum med ho...

Resekalender

7/7Konsert i Orangerietfrån 120:-
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • SamBus logo