Skip to main content

Finlands Sydligaste stad Hangö

Konst och historia blandat med musik

En tvådagarsupplevelse genom södra Finland som bjuder på fantastiska upplevelser och möten. Vi börjar med ett besök i Fiskars – 1600-talsbruket som förvandlats till en unik designer- och hantverkarby. Här avnjuter vi en trerätters lunch på restaurang Kopparsmedjan. Färden fortsätter förbi Lappvik till Finlands sydligaste stad Hangö och spahotellet Regatta, beläget på första parkett vid havet. Förmiddagen dag två bekantar vi oss närmare med den charmiga småstadsidyllen i Hangö innan det bär av mot nya äventyr i Ekenäs, Wiurila gård och Hirvensalo. Till vår hjälp har vi underbara guiden Leena Immonan, en finska full av energi, humor och kunskap i såväl historia, konst och musik.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Stockholm
Viking Lines Mariella avgår från Terminalen klockan 16:30 och ombord väntar sköna hytter och gemensam middag.
 
Dag 2 Helsingfors - Hangö
Efter frukost är vi i Helsingfors, här möter vår finska och svensktalande guide Leena Immonen oss i terminalen. Vi gör en kort rundtur i Helsingfors, innan avresa till Fiskars Bruk. I Fiskars Bruk gör vi också en kortare rundtur innan lunchen stundar på restaurang Kopparsmedjan. För den som vill går det att göra fina inköp i brukets alla butiker.
Efter lunch gör vi ett spännande och underbart besök hos Helene Schjerfbeck i Ekenäs. Gruppen delar sig och halva går till museicentret EKTA med guiden Leena, för att titta på Helene Scherfbecks tavlor samt korta filmer om henne, den andra halvan av gruppen promenerar med Anne Ingman i rollen som självaste Helene Scherfbeck.
Framåt sen eftermiddag checkar vi in på Hotel Regatta i Hangö. Efter en stunds vila promenerar vi den korta biten till Hangö stadshus för en Pianokonsert med Leena vid pianot.
Ca klockan 20:00 serveras middag på vårt hotell.
 
Dag 3 Hangö - Åbo
Efter frukost gör vi ett guidat besök i Hangö samt ett besök i kyrkan.
Vi får lite tid att se oss runt i Hangö innan vi äter gemensam lunch på historiska Hangö Casino.
Vi åker sedan mot Lappvik och besöker Frontmuseet, ett mångsidigt krigshistoriskt museum i autentisk miljö. Det är mycket mera än ett traditionellt museum eftersom det ligger exakt där frontlinjen löpte på Hangö udd under fortsättningskriget.
Vi far vidare till Halikko och Wiurila Herrgård där vi får en släktpresentation, kaffe och bakelse. Här finns också ett vagn– och hemmuseum.
S:t Henriks ekumeniska konstkapell på ön Hirvensalo, är väl värt ett besök. Leena guidar oss i kapellet, den skulpturliknande byggnaden är helt i trä och påminner om en fisk eller en uppochnedvänd båt. Som avslutning får vi uppleva en pianokonsert a´la Leena Immonen.
Klockan 20.55 avgår Viking Grace. Ombord väntar sköna hytter och gemensam middag.
 
Dag 4 Stockholm - Hemorten
Klockan 06:30 ankommer vi till Stockholm men vi kan lugnt sitta kvar till 07:15 och äta frukost, innan vi behöver stiga av. Bussen väntar på oss nere på kajen för att köra oss hem.

Information

Avresa: 2020-05-16

I resan ingår: bussresa, båtresa Stockholm–Helsingfors och Åbo – Stockholm, del i tvåbäddshytt utsides, del i dubbelrum inkl. entré till spa, tre frukost, tre middag, två lunch, ett eftermiddagskaffe med bakelse, besök och entréer enligt program, guide Leena Immonen. 

OBS! Vid resa med Viking Line är giltig ID-handling obligatorisk.

Tillval per person:
Enkelrum/utsideshytt 940 kr

Valuta: Euro

Logi:
m/s Viking Mariella
Hotel Regatta, Hangö
m/s Grace

 

Påstigningsorter: 

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Knivsta hpl AR
  • Viking Line terminalen Gruppincheckningen

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo