Skip to main content

Fiskars Bruk 3 dagar

Följ med på en kortresa till vårt grannland i öster

Pris från:
2 250:-
I resan ingår: bussresa, del i tvåbäddshytt (insides), två frukost, buffémiddag inkl. vin/öl/läsk och kaffe, visning Fiskars bruk, reseledare.
Boka resa

Njut ombord på trevliga m/s Gabriella och vackra Grace! På en dryg timmes bilfärd från Helsingfors ligger byn Fiskars, som med åren långsamt livats upp igen. I dag bor och arbetar hantverkare, formgivare och konstnärer här. Fiskars har charmiga museer, kaféer, restauranger och butiker. Järnbruket står varje sommar värd för en konstutställning, som på kort tid blivit en av landets mest väntade evenemang. Vi besöker bruket till Julmarknaden, en spännande När-matsfestival och Antikdagarna. 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Stockholm
Vi åker till Stockholm där vi går ombord på Viking Lines m/s Gabriella som avgår på eftermiddagen. Ombord äter vi en gemensam buffémiddag och sedan väntar hela fartygets nöjesutbud.

Dag 2 Helsingfors- Fiskars – Åbo 
Efter frukost ombord åker vi västerut till det gamla gruvsamhället Fiskars. Fiskars är Finlands äldsta företag och 2014 firade de 365-årsjubileum. Dess historia började 1649 när en rad järnbruk etablerades i Finland och är idag kända som ett av de äldsta företagen i västvärlden. Här finns konstutställningar, gallerier och en mängd butiker som säljer allt från Arabia till smycken, kläder, mat samt givetvis Fiskars egna produkter. Vi får en guidad tur som redogör för brukets mångskiftande och intressanta historia, presenterar de viktigaste sevärdheterna och berättar om de hantverkare, formgivare och konstnärer som numera bor och arbetar i Fiskars. Efter lunch på egen hand åker vi vidare till Åbo, där vi gör en kortare rundtur. Vi får givetvis tid att ströva i saluhallen innan vi har möjligheten att äta middag på en trevlig restaurant. På kvällen går vi ombord på Viking Lines eleganta fartyg Grace. 20 mil

Dag 3 Stockholm – Hemorten
Vid insegling till Stockholm kan vi njuta av en härlig frukost. Grace ankommer redan klockan 06.30 men vi kan lugnt sitta kvar en stund efter ankomst, innan vår buss tar oss tillbaka till hemorten.
 

Information

I resan ingår: bussresa, del i tvåbäddshytt (insides), två frukost, buffémiddag inkl. vin/öl/läsk och kaffe, visning Fiskars bruk, reseledare.

Tillval per person: 
Del i utsideshytt fr. 280 kr
Enkelhytt fr. 450 kr
Enkelhytt utsideshytt fr. 730 kr

Valuta: Euro

Pass/ID-kort är obligatoriskt på Viking Lines fartyg, utan giltig ID-handling kommer du inte ombord.

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Knivsta hpl AR

 

5 juli - Antikdagarna INSTÄLLD p.g.a. för få bokade

5 oktober - När-matsfestival (Skördemarknad)

23 november - Julmarknad
 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
5/10Se informationViking LineMer än 82 250:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/11Se informationViking LineMer än 82 250:-Boka

Hotell

Viking Line

Viking Line

https://www.vikingline.se/hitta-resa/fartygen/

Resekalender

15/8Nordfrisiska öar med Skagenfrån 8 890:-
23/8VIP Kryssning med smak av reseträfffrån 795:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo