Skip to main content

Helsingfors & Tallinn

Historiska Julmarknader

Den första snön faller vanligtvis lagom till jul i den finska huvudstaden och staden draperas i vitt för att skapa den rätta, festliga atmosfären. När den officiella julgatan Alexandersgatans julbelysning tänds vet man att julen står bakom knuten.
Tallinns julmarknad är känd över hela världen och äger rum på Rådhustorget. I Estland är juletiden den mest betydelsefulla på hela året, den har anor från det hedniska firandet av vintersolståndet. Julmarknader hålls på städernas torg oftast den historiska mittpunkten och mötesplatsen och idag kan du fortfarande gnugga rygg med lokalbefolkningen och njuta av den vintriga stämningen.

 

Sök resa

Dagsprogram

Avresa: 2020-12-03

Dag 1 Hemorten-Stockholm
Vi lämnar hemorterna och tar oss till Stockholm och Viking Lines fartyg m/s Gabriella som med avgång klockan 16.30 ska ta oss över till Helsingfors. Efter inkvartering i våra hytter väntar Viking Lines fantastiska julbord som innehåller allt vi har längtat efter. Efter maten är det dags att utforska båtens nöjesutbud.

Dag 2 Helsingfors julmarknad – Tallinn
Vi hinner med en god frukost innan ankomst till Helsingfors klockan 10.10. Vi gör en kort rundtur med vår buss innan det är dags att ta itu med stadens julaktiviteter. Under julen förvandlas Senatstorget till stans populäraste julmarknad. Här hittar du allt från finska hemslöjdsartiklar till modern julmat. Givetvis serveras även rykande het glögg. För barnen finns det karuseller och tomtar. Ett stenkast bort ligger den populära shoppinggatan Alexandersgatan med sin berömda julbelysning och framför den pampiga domkyrkan hittar vi den populära Tomasmarknaden. Klockan 16.30 äntrar vi vår båt för att under två timmar ta oss över Finska viken till Estlands underbara huvudstad – Tallinn. Inkvartering på vårt hotell innan vår reseledare tar oss med för en frivillig middag i gamla staden.  

Dag 3 Tallinn
Vi startar med en rundtur i och utanför Tallinn och förflyttar oss därefter till den sagolika julmarknad som äger rum på Rådhustorget i Tallinn. På julmarknaden kan allt hända! Hjärtat för julmarknaden är Estlands viktigaste och Europas första julgran, vars traditioner härstammar från år 1441. Det levande jullandet är pyntat med granar, juldekorationer och ljus. Hantverksmästare med sina verk, estniska julrätter och -drycker, allt från blodkorv och surkål till pepparkakor och varma juldrycker. Småbarn kan glädjas åt karuseller och man kan titta på ett varierat julprogram. Pärlan för julmarknaden är Jultomten, som tar emot barn i sitt hus och som kommer med renar! Sent på eftermiddagen far vi ner till hamnen och Tallink/Silja Lines fartyg som avgår klockan 18.00. Inkvartering i högt belägna tvåbäddshytter. Här finns ett stort utbud av restauranger att välja mellan samt båtens hela nöjesutbud.

Dag 7 Stockholm - Uppsala
Frukostbuffén ingår före ankomsten till Stockholm klockan 10.00. Därefter vidare norrut mot respektive hemorter.

 

Information

Avresa: 2020-12-03

I resan ingår: bussresa, tvåbäddshytt ombord två nätter, en natt i dubbelrum på hotell i Tallinn, båtresa Helsingfors-Tallinn, tre frukost och stora julbordet ombord dag 1, rundturer enligt program, reseledare.

Tillval per person:
Enkelrum/hytt 920 kr
Del i A-hytt 280 kr

Valuta: Euro

Logi:
Viking Line m/s Gabriella
Sokos Hotel Viru, Tallinn
Tallink/Silja Viktoria

Pass: obligatoriskt med pass på denna resa, vanligt ID-kort duger inte.

Påstigningsorter:       

  • Västerås, ReseC hpl i            
  • Enköping, Gustav Adolfsplan / Källgatan    
  • Ramstalund, Macken            
  • Uppsala, ReseC Stationsgatan hpl E3        
  • Knivsta, hp AR           
  • Stockholm, Viking Line på utresan och hem kommer vi till Värtahamnen 

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo