Skip to main content

Holland med Blomstertåget

Holland - en skönhetsupplevelse av stora mått!

Status:
Fullt

De fullkomligt enorma tulpanfälten och blomsterprakten Keukenhof, med växter och blommor du aldrig tidigare sett, är oförglömliga upplevelser! Men även för den som inte är intresserad av blommor rymmer resan många intressanta upplevelser: Zuiderzeevallen, idyllen Volendam, osttillverkare, träskomakare, Amsterdams kanaler, porslinsfabriken i Delft och jättemålningen Panorama Mesdag.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Göteborg

Avresa mot Göteborg och inkvartering ombord på Stena Liness färja till Kiel.  Middagsbuffé ombord. Färjan avgår 17.45. ca 45 mil

Dag 2 Kiel - Holland

Frukostbuffé innan vi anländer till Kiel kl 09.15 och fortsätter därefter på tyska Autobahn genom Hamburgs gigantiska hamnområde mot den holländska gränsen, som vi passerar i Nieuweschans. Redan nu ser vi de karakteristiska kanalerna, väderkvarnarna och de ytterst välskötta bondgårdarna. På eftermiddagen når vi provinsen Friesland och den helt otroliga, 30 km långa Zuiderzeevallen, ett byggnadskonstens och ingenjörsvetenskapens mästerverk, som förvandlat den tidigare havsviken Zuiderzee till insjön Ijsselmeer. Vi stannar mitt på vallen, där det finns ett utsiktstorn och tar bilder. Vi fortsätter mot vårt mål för dagen, Den Hag och vårt mycket centrala hotell, Parkhotel. Vi äter middag på hotellet varje kväll utom en, då det finns chans att gå ut på egen hand eller göra sällskap med reseledaren.65 mil.

Dag 3-5 Utflykter och blommor

Vi låter vår reseledare utforma den inbördes ordningen på våra fina utflykter. Följande är vad som kommer att ingå:
VOLENDAMOMRÅDET, OST OCH TRÄSKOR Vi besöker en osttillverkare på en bondgård, och får möjlighet att köpa ost. Därefter besöker vi den gamla genuina fiskebyn Volendam, där vi kan flanera omkring en stund. I Volendam kan man köpa fina souvenirer till vettiga priser. Vi besöker även en träskotillverkare och får se en träsko trollas fram ur en träbit.
BLOMMOR, BLOMMOR, BLOMMOR. Blomsterparken Keukenhof, en av världens största blomsterparker. En utställning för hundratals odlare. Här finns en överväldigande blomsterprakt med arter och korsningar, som inte finns någon annanstans. Precis utanför vårt bussfönster ligger tulpanfälten dessutom på rad.
AMSTERDAM är byggt på ett nittotal öar och har i dag över 1 miljon invånare, och genomkorsas av ett otal kanaler. Över 600 broar finns, flera än i Venedig! Vi gör en kanaltur med guidning och besöker sedan den gamla staden runt Dam.
DELFT, PANORAMA MESDAG och SCHEVENINGEN Dessa sevärdheter ligger vid Haag. I Delft besöker vi fabriken De Deltse Pauw, som hantverksmässigt tillverkar det berömda Delfts blå fajans. Vi får följa tillverkningen på nära håll och får förstås möjlighet att göra förmånliga inköp. Panorama Mesdag är världens största målning och en tavla, som man mer eller mindre klättrar in i! Den föreställer Haags berömda badort Scheveningen som den såg ut på 1800-talet och givetvis åker vi ner till den fashionabla semesterorten. Vi gör naturligtvis en rundtur i den vackra staden Haag där vi bl a får se Fredspalatset.
BLOMSTERTÅGET är en helt otrolig uppvisning i blomsterkonst som går en lördag i april varje år. Den består av fantastiska blomstervagnar, blomsterklädda bilar och bussar samt musikkårer. Vi ser detta tåg på förmiddagen i Noordwijk.

Dag 6 Holland - Kiel

Vi startar hemresan direkt efter frukost och via Hamburg återkommer vi till Kiel och vår färja. Inkvartering ombord i våra hytter innan det är dags för middag. Färjan avgår kl 17.45. Ca 60 mil

Dag 7 Göteborg och Hemåt

Vi äter frukost ombord på färjan innan vi 09.15 är åter i Göteborg och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet till lunch, och beräknas vara åter på sen eftermiddag. Ca45 mil.

Information

I resan ingår:
bussresa, del i dubbelrum/hytt, färja Göteborg – Kiel t/r, sex frukost, fem middag, utflykter enligt program, entré till Keukenhof, Panorama Mesdag, kanaltur i Amsterdam, vägavgifter/skatter, reseledare

Tillval per person:

 • Enkelrum/hytt 1790 kr
 • Utsideshytt 180 kr

Valuta: Euro

Pass: Obligatoriskt med pass i Europa. Kontrollera att passet är giltigt tills du kommer hem igen, ta gärna för vana att det är giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Påstigningsorter:

 • Stockholm CityTerminalen     transfer till Enköping
 • Bålsta Station    transfer till Enköping
 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst


 

Karta

Hotell

Parkhotel den Haag

Parkhotel den Haag

http://www.parkhoteldenhaag.nl/
Stena Line Tyskland

Stena Line Tyskland

https://www.stenaline.se/till-tyskland/farjor-till-tyskland

Resekalender

21/7Moraeus i Dalhallafrån 2 695:-
21/7Konsert i Orangerietfrån 120:-
28/7Konsert i Orangerietfrån 120:-
9/8Estlands Öarfrån 7 380:-
15/8Nordfrisiska öar med Skagenfrån 8 890:-
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • SamBus logo