Skip to main content

Hurtigruten

Resa med m/s Trollfjord från Trondheim - Florö

Status:
Fullt

Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Resans höjdpunkt, båtresan med Hurtigruten från Trondheim till Florö är något man aldrig glömmer. Vi kommer även att följa en av världens längsta fjordar, Sognefjorden, ett av de vackraste områdena i Norge. Den djupaste delen av fjorden går mer än 1 300 meter under ytan, och de omgivande bergen reser sig mer än 1 700 meter. Sognefjorden sträcker sig från kusten norr om Bergen till de mäktiga bergen i nationalparken Jotunheimen och den blå isen i nationalpark Jostedalsbreen. 
 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Mot Trondheim 70 mil
Tidig avgång hemifrån genom vackra Jämtland där vi passerar Östersund, Åre och Duved innan vi närmar oss den norska gränsen. Vi ankommer Trondheim, Norges tredje största stad och stolt innehavare av den vackra domkyrkan ‘‘Nidarosdomen’’, bl.a. känd från 1991 års kungakröning av Kung Harald och Drottning Sonja. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 2 Hurtigruten Trondheim – Florö 
Varje dag året runt lägger ett Hurtigrutenfartyg ut från Bergen och stävar mot Kirkenes. Efter 11 dagar är fartyget tillbaka i Bergen igen. Då har man gjort 35 stopp och levererat varor längs Norges kust. Efter frukost åker vi ut till hamnen och vår Hurtigrutbåt som under ett dygn ska ta oss söderut till Florö. Vi lämnar den breda Trondheimsfjorden och njuter från däck av fjordlandskapets låga skär, släta klippor och öppet hav. Fartyget MS Trollfjord är uppkallat efter den dramatiska Trollfjorden i Lofoten. Inredningen kännetecknas av hög komfort och moderna faciliteter. Fartyget har en rymlig panoramasalong i två etage i fören. Tack vare de stora fönstren badar salongen i naturligt ljus och ger en fantastisk utsikt. Från och med 2018 finns ett expeditionsteam med ombord. De anordnar särskilda program med bland annat föredrag, guidning från däck, samlingar och miljöaktiviteter. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa! Vi anlöper Kristiansund och Molde, med utsikt över de praktfulla Romsdalsalperna och under kvällens middag och efterföljande natt i våra bekväma hytter passeras Ålesund, Torvik och Målöy.

Dag 3 Florö – Fagernes 34 mil
Efter en natt ombord äter vi frukost, kliver av båten i Florö, en liten stad vid Atlantkusten. Vi åker längs det vackra Jölstravattnet, och passerar Förde, som är länets största stad. Vi åker rakt in i Böyabreen, glaciären, som är en arm av norra Europas största glaciär, Jostedalsbreen. Vi gör ett besök på Norsk Bremuseum, här visas en hisnande film från glaciären, en mycket aktuell utställning om klimatet, mammutar och varför isen är blå. Vi fortsätter mot Sogndal, som är en kommun i Sogn och Fjordane fylke. Den är en av de fruktodlingsintensivaste kommunerna i Norge och ligger i Jostedalsbreen nationalpark som är en lämning av inlandsisen. Efter lunch fortsätter vi med färjan över Sognefjorden till Laerdal och Laerdalselva, känd för sitt fantastiska laxfiske. Vi fortsätter till kanske Norges mest kända stavkyrka – Borgund, grundad år 1150. Här får vi en intressant guidning samt tid att besöka det tillhörande museet. Färden fortsätter genom ödsligt, vackert landskap söderut till den vackra staden Fagernes, Valdres huvudstad och belägen vid Strondafjorden. Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 4 Fagernes – Hemorten 68 mil
Efter frukost fortsätter vi söderut förbi Hönefoss, Tyrifjorden till Oslo. Vi passerar genom Oslo och fortsätter mot Värmland. Under dagen stannar vi för lämpliga raster innan vi framåt kvällen ankommer våra respektive hemorter.
 

Information

I resan ingår: Bussresa, del i dubbelrum/hytt, tre frukost, tre middag, båtresa med Hurtigruten från Trondheim – Florö, entré Norsk Bremuseum, guidning Borgsund Stavkyrka, vägavgifter/skatter och Reseledare. 
Obs ev. avgifter för guidning ombord på m/s Trollfjord ingår ej.
 

Valuta: Norska kronor

Tillval per person:  Enkelrum 2650 kr

Påstigningsorter: 

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3

 

Denna resa måste bokas och betalas senast 70 dagar innan avresa pga Hurtigrutens bokningsregler.

Läs gärna Hurtigrutens information. Klicka här.

Karta

Hotell

Clarion Hotel & Congress Trondheim

Clarion Hotel & Congress Trondheim

Clarion Hotel & Congress Trondheim, beläget i hamnen i centrala Trondheim, är ett av Skandinaviens största kongresshotell med 400 rum och 18 mötesrum. Här hittar du modern design, spännande matkoncept...
Hurtigruten

Hurtigruten

Läs mer på Hurtigrutens hemsida: https://www.hurtigrutenresan.se/vara-fartyg/ms-trollfjord/...
Scandic Valdres Fagernes

Scandic Valdres Fagernes

Vi erbjuder spännande aktiviteter, god mat och mycket bra möteslokaler i lugna omgivningar med vacker natur – få en dos mental inspiration i magiska Valdres. Hotellet ligger i hjärtat av Valdres,med e...

Resekalender

30/9Cinderellakryssning PRO 60 årfrån 60:-
1/10Cinderellakryssning PRO 60 årfrån 60:-
2/10Författarkryssning med Rosellafrån 326:-
7/10Så som i himmelen på Oscarsteaternfrån 1 100:-
12/10Med hjärtat som insats - Peter Jöbackfrån 1 200:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo