Skip to main content

I Roslagens famn 1 dagar

Wira Bruk, Penningby Slott och Norrtälje

Pris från:
950:-
I priset ingår: bussresa, fm kaffe och smörgås, lunch, visning med guide på Wira Bruk, Penningby Slott och Norrtälje.
Boka resa
Wira bruk var under Sveriges stormaktstid Sveriges främsta vapensmedja med en historia som sträcker sig från 1630 då Claes Fleming, en av stormaktstidens betydelsefulla maktmän, startade upp smidesverksamhet här. På Wira Museum visas ett urval av de vapen och fredligare bruksföremål som har tillverkats i smedjan. Här finns också bilder och dokument som berättar mer om hur livet och verksamheten i Wira har sett ut genom tiderna. Efter vår guidade rundtur serveras förmiddagskaffe med smörgås samt tillfälle att besöka den berömda konstsmidesbutiken.
Vi fortsätter till Penningby slott som med sina kanontorn, orörda nedervåningar och väldiga brunn är en av de mest välbevarade privatbefästningarna från 1500-talets Sverige, påbörjad troligen under senare delen av 1400-talet. Interiörerna i de ombyggda huvudvåningarna är från 1730- och 1810-talen. uppfördes av Nils Bosson Sture (Natt och Dag), död 1494 och en av de ledande anhängarna till Karl Knutsson. Här får vi en intressant guidning innan vi ger oss ut i skärgården till vackra Furusund där vi ska avnjuta en delikat lunch.
Roslagens huvudstad Norrtälje är en idyllisk liten stad med genuin bebyggelse och medeltida vägnät. Gustav II Adolf grundade Norrtälje 1622. Stora delar av staden brändes av ryssarna 1719 men än i dag är stadskärnan genuin med mysiga trähus och kullerstensgator. En guide visar oss runt och berättar allt om Norrtälje, har vi tur kommer det säkert en sång eller två från denna figur. Åter till våra respektive hemorter efter en spännande dag.

Sök resa

Information

Avresa: 2021-08-18

I priset ingår: bussresa, fm kaffe och smörgås, lunch, visning med guide på Wira Bruk, Penningby Slott och Norrtälje.

Påstigningsorter:

  • Enköping, Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund, Macken
  • Uppsala, Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
  • Knivsta, Hpl AR vid Busslingan

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/8Se informationI Roslagens famnMer än 8950:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo