Skip to main content

Island 5 dagar

Sagornas och vulkanernas ö

Status:
Fullt

Vi kommer under några dagar att se och uppleva natur, kultur och det typiskt isländska tillsammans med en svensk reseledare. Upplev kokande hett vatten som sprutar 30 meter rakt upp i luften var femte minut. Bada i naturligt uppvärmt ljusblått vatten och lär er mer om världens nordligaste huvudstad, Reykjavík! En variationsrik resa som tar er till några av landets största sevärdheter

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Mot Island
Avresa från Arlanda  Flygtiden till Island är ca tre timmar (smörgås etc. säljs ombord) och vi landar på Island under em. (två timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Reykjaviks centrum för en kort orienteringstur innan vår reseledare tar oss till hotellet, fyrstjärniga hotell Natura.

Dag 2 Reykjavik
Vi gör en heldags stadsrundtur där vi bland annat besöker det nya operahuset, Harpa. Dagens lunchpaus - på egen bekostnad – gör vi i en av Reykjaviks mest spektakulära byggnader, glaskupolen Pärlan. Därifrån fortsätter vi till Haldór Laxness museum och på hemvägen vid Álafoss ullspinneris fabriksbutik. Álafoss fabriksbutik är också ett litet lokalt konsthantverkscentrum med verk av såväl glaskonstnärer, keramiker och bildkonstnärer. Här kan man även handla tröjor, plädar, garn m.m. till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort).
På eftermiddagen kör vi till Reykjaviks största badanläggning, med Islands världsberömda Heitur Pottir (varma badgrytor, det finns fyra st. med temperaturer på 38-44 grader) där vi njuter av det varma vattnet.

Dag 3 Gyllene Cirkeln
Heldagsutfärd utfärd "Gyllene Cirkeln" till Islands mest berömda sevärdheter, Geysir, Gullfoss, Tingvalla och med lunchpaus - lunch på egen bekostnad - vid Geysir.

Dag 4 Lava och varma källor
Heldagsutfärd till bland annat Snorre Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända i Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad. Härifrån vänder vi hemåt (obs att bussen på hemväg från utfärden stannar i Gamla Stan för de som vill shoppa).

Dag 5 Hemåt
Tidig avfärd till flygplatsen  med ankomst till Arlanda vid lunchtid. Obs att allt, tax-freebutiker, bank, serveringar är öppet på flygplatsen i samband med avresan.

Information

OBS! resan den 8 maj är iställd pga för få bokade. Vi har istället möjlighet att åka den 16-20 maj. Samma upplägg, samma tider och samma hotell. Christer Kullberg står och väntar på er i Reykjavik, på flygplatsen.

I priset ingår: Flyg inkl. flygskatter Arlanda-Island t/r, Bussresa i Island, Del i tvåbäddsrum, Fyra Frukost, Fyra middagar, Bad i Heitur Pottir, Utflykter enligt program, Reseledare.

Tillval per person: 
Enkelrum 2 600 kr
 

Påstigningsorter:

Arlanda, terminal 5

Teknisk arrangör är CK:s Resor

Klimatet på Island

Varje årstid har sin alldeles egen dragningskraft, karaktär och charm. Låt inte det kylslagna namnet avskräcka dig — Island är inte lika kallt som det låter, behagliga temperaturer om sommaren när solen skiner dygnet runt och medeltemperatur runt noll grader i januari. 

Island är vackert året om och har trots den nordliga breddgraden ett ovanligt milt klimat tack vare golfströmmen. Under sommaren är genomsnittstemperaturen 12-13 °C, men ofta stiger temperaturen till över 20 °C i inlandet. Dagarna är långa och under framförallt juni och juli månad går solen i stort sett aldrig ner. I januari är vintertemperaturen i genomsnitt -1 °C. Vädret är ofta varierat och islänningarna brukar säga: "Är du inte nöjd med vädret just nu, är det bara att vänta en liten stund".

Karta

Hotell

Hotell Natura

Hotell Natura

Hotell Natura som är ett av topphotellen i Reykjavik är ett 4-stjärnigt hotell som är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum...

Resekalender

30/9Cinderellakryssning PRO 60 årfrån 60:-
1/10Cinderellakryssning PRO 60 årfrån 60:-
2/10Författarkryssning med Rosellafrån 326:-
7/10Så som i himmelen på Oscarsteaternfrån 1 100:-
12/10Med hjärtat som insats - Peter Jöbackfrån 1 200:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo