Skip to main content

Jesus Christ Superstar

Världens största musikalsuccé till Dalhalla!

Jesus Christ Superstar är utan att överdriva en av världens största musikalsuccéer genom tiderna. Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden både på scen och vita duken och setts av miljontals människor världen över.

I rollerna

Laila Adéle, en av Sverigens mäktigaste soulröster, gör rollen som Maria Magdalena. Laila har gjort stora roller i ett flertal musikaler genom åren, däribland just ”Jesus Christ Superstar”, samt ”Little Shop of Horrors”, ”Hairspray”, ”Jekyll & Hyde”, ”Legally Blonde the Musical”, ”Miss Saigon”, ”Cabaret” och ”Rock of Ages”. De senaste åren har man bland mycket annat kunnat se henne som en av huvudsolisterna på musikalkonsertturnén ”Från Broadway till Duvemåla”, samt som sidekick till Tomas Ledin på dennes hyllade krogshow ”Skarpt läge” i Stockholm och Göteborg.

Linus Wahlgren, som setts i bland annat ”Solsidan”, ”Mördaren ljuger inte ensam” och ”The Book of Mormon”, spelar mot Patrik Martinsson i rollen som Judas – en roll som han debuterade med i ”Jesus Christ Superstar” redan 1991 och har gjort flera gånger sedan dess – och Fred Johanson spelar Pilatus. Fred har tidigare bland annat medverkat i ”Les Miserables” i London och spelat Odjuret i Göteborgsoperans uppsättning av ”Skönheten och odjuret”.

Peter Stormare som kung Herodes.

Tord Hansson som spelar Petrus är en väl omtalad musikalartist från Skåne. Efter examen vid Balettakademin i Göteborg 2012 har han sjungit i uppsättningar som ”Jesus Christ Superstar” i Åbo, ”Blodsbröder” i Falkenberg, varit på Sverigeturné med Disney Live och har deltagit i föreställningar som ”Les Misérables” och ”En gentlemans handbok i kärlek” på Wermland Opera.

Robban Högström som spelar Simon, bor sedan 2016 i London dit han flyttade för att studera på välrenommerade musikalskolan Urdang Academy. I år fick han Viktoria Toccas Musikalstipendium med motiveringen: ”Robban har en styrka och spänning i sitt sceniska uttryck som gjorde att han stack ut som favorit hos alla fem jurymedlemmar. Med en vacker röst och ett eget uttryck, där vi känner att han gjort tydliga val i sin tolkning av det valda materialet är Robban absolut en blivande stjärna på musikalhimlen och vi ser alla fram emot att följa honom vidare.”

Kristoffer Hellström i rollen som översteprästen Kaiafas är en framgångsrik musikalartist och skådespelare som bland annat tagit emot Lasse Lönndahls stipendie för sångare och frimurarnas musikstipendium. Han har medverkat i en rad välkända uppsättningar från ”Sunset Boulevard” i London i rollen som Adam till ”Les Misérables” i Tyskland som Grantaire.

Sofia Jung, Malena Tuvung och Jessica Berge är föreställningens souls girls. Sofia kan man just nu se i Häxorna i East Wick på Cirkus i Stockholm. Malena har vi sett i huvudroller i musikaler som ”Jekyll & Hyde” på Malmö Operan och ”Cats” på Cirkus i Stockholm. Hon har också medverkat i Allsång på Skansen. Jessica Berge har lång erfarenhet av stämsång och bakgrundskör och har medverkat i gospelkören ”By Grace” där hon sjungit med bland andra Molly Sandén.


Missa inte sommarens stora musikalupplevelse i Dalhalla!

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Dalhalla
Vi åker till Tällberg och First Hotel Gyllene Hornet för incheckning. En buffémiddag serveras på hotellet innan vi åker till Dalhalla och kvällens musikalföreställning. Det gamla kalkbrottet, eller draggängarna, som Dalhalla tidigare hette, är idag en akustisk utformad arena som kan jämnställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. Sent på kvällen vänder vi tillbaka till hotellet.

Dag 2 Hemåt
Efter en skön morgon och frukost på hotellet vänder vi hemåt. Vi beräknar vara åter på eftermiddagen.

 

Information

 

Avresa: 2020-07-15

I resan ingår: bussresa, del i dubbelrum, frukost, buffémiddag, biljett till Dalhalla sekt D raderna 14-22.

Logi: First Hotel Tällberg, Gyllene Hornet

Påstigningsorter:

  • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
  • Ramstalund Macken
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Sala Järnvägsstationen

 

Övrigt: Finkläder i Dalhalla är bekväma kläder. Det blir ofta rått och kallt i kalkbrottet framåt kvällen, även när det är högsommar. Tag med varma kläder och bra skor. Det är en liten bit att gå ner till scenområdet från parkeringen. En filt eller något skönt att sitta på rekommenderas.

 

 

 

 

 

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo