Skip to main content

Adventskryssning till Visby 3 dagar

Stämningsfull adventskryssning med Cinderella

Pris från:
2 495:-
I resan ingår:
- Kryssning Stockholm-Visby t/r
- Bussanslutning med ord. buss t/r
- Del i utsideshytt
- 3-rätters serverad middag, exkl. dryck kl.17:00
- Frukost kl. 07:30
- Kocklandslagets Julbord inkl. öl/vin/läsk och kaffe kl.17:30
- Brunch kl.09:30

Tips! Glöm inte att boka din utflykt i Visby.
Boka resa

Du får två kvällar ombord och en dag på Gotland. Besök Stora torgets julmarknad och lägg till ett bryggeribesök, julkonsert eller panoramatur med vacker körsång – för en ännu juligare upplevelse. Kocklandslagets julbord och gotländsk middag med vinpaket ingår i priset.

Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan njuter du av en trerätters middag med smak av Gotland inkl vinpaket. På båtresan hem från Gotland dukar vi upp Svenska Kocklandslagets stora julbord (vin, öl, läsk och kaffe ingår) med traditionell touch, fyllt av vällagade svenska klassiker toppat med en hel del vegetariska och veganska rätter. Nygriljerad skinka, inlagd sill av alla de slag, krispig grönkål och ris à la Malta. Här finns verkligen allt du kan önska dig av julens smaker! Måltiderna serveras i både The Buffet och i à la carte-restaurang Seaview.

 

 
 

Sök resa

Information

Avresa: 11-13/12 2022

I resan ingår:
- Kryssning Stockholm-Visby t/r
- Bussanslutning med ord. buss t/r
- Del i utsideshytt
- 3-rätters serverad middag, exkl. dryck kl.17:00
- Frukost kl. 07:30
- Kocklandslagets Julbord inkl. öl/vin/läsk och kaffe kl.17:30
- Brunch kl.09:30

Tips! Glöm inte att boka din utflykt i Visby.

 

I priset ingår:

 

 

 

 

 

 

 

 
Bussanslutning/hpl enligt ord. tidtabell
  • Västerås, Busstationen hpl i
  • Enköping, Resecentrum
  • Uppsala, Stationsgatan hpl E6
  • Övriga hållplatser, ring oss, så kan vi boka in efter era önskemål.
 
 
Tidtabell Cinderella
Avgång kl 17.00, ankomst Visby kl 10.00
Hemresa kl 17.00, ankomst Stockholm kl 14.00
 

obs! Glöm inte giltig ID-handling
Obligatorisk ID-kontroll sker innan ombordstigningen på Viking Cinderella.

 

Utflykter i Visby

Stadspromenad med ölprovning

Vi börjar turen med ett besök i Barlingbo Bryggeri som startade sin verksamhet 2013. Här bryggs lager öl, ale och ipa. I den smakfulla restaurangen får du veta mer om konsten att brygga öl och provsmaka några av mikrobryggeriets utsökta sorter.
Efteråt tar vi en kort promenad till Korsbetingen. Här vilar alla som stred och dog i slaget utanför Visby år 1361 när Valdemar Atterdag erövrade Gotland och intog Visby. Vår vandring fortsätter sedan mot ringmuren och Österport.
Via porten vandrar vi vidare in i det medeltida Visby och stannar till på historiska platser som Sankta Maria domkyrka. Kyrkan uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän. Om det inte pågår någon ceremoni går vi in i kyrkan.
Vi strosar vidare över Stora Torget som kantas av uteserveringar och marknadsstånd. Här ligger också den vackert bevarade S:t Karins kyrkoruin från 1250-talet som än idag används för olika event.
På väg till Almedalen passerar vi ytterligare två välbevarade kyrkoruiner: S:t Lars och S:t Drotten – två mycket populära platser för bröllop.
Turen avslutas i Almedalen och härifrån kan du promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till Cinderella till fots eller med transferbuss.
 
Turen startar kl 10.30 och tar ca 2,5 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och provning i Visby. Bekväma skor rekommenderas. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad.
Pris: 570:-/pers.
I priset ingår: busstransfer, guidning (på svenska) samt provsmakningar. Endast förköp.
 

Gotland Panoramatur med körsång

Bussrundtur längs västra kusten och Visby, med körsång i Tofta kyrka
Gotland är kontrasternas ö. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur öns rika historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.
Med buss kör vi längs kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade plus ett litet vackert kapell som är populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder välbesökt av både lokalbor som turister.
Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finner du flertalet bronsåldersgravar så som stenrösen och skeppssättningar.
På vägen tillbaka till Visby gör vi ett stopp vid Tofta kyrka där en kör välkomnar oss med värmande toner.
Efter att ha upplevt platser från Vikingatiden och den gotländska kustremsan förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansestaden Visby. Bussen stannar vid Dalmansporten där vi börjar vår promenad in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.
Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare färd tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.
 
Bussturen startar kl 10.30 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots förekommer. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.
Pris: 465:-/pers
I priset ingår: buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.
 

Julkonsert i Visby

Upplev det magiska mötet mellan gotländskt och amerikanskt. Trestämmig skönsång ackompanjerad till tonerna av koffert, mandolin, dragspel och gitarr. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten.
En intim konsertupplevelse tillsammans med Glimra, som består av Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Gruppen har över 20 års erfarenhet som artister, Annelie och Bittis från välkända Ainbusk, och Annika med 13 cd-album och världsturnéer i bagaget. Tillsammans bjuder de på årets absoluta höjdpunkt! Lyssna på smakprov
Program och julkonsert kl 10.45–12.15 i en eventlokal med upphöjd scen som tillhör Joda Bar & Kök, vid småbåtshamnen i Visby, Skeppsbron 24. Se karta.
 
Busstransfer till Almedalen och promenad till Joda Bar&Kök, Skeppsbron 24 (ca 250 meter på kullersten med passage över trottoarkanter). Om trafikläget tillåter finns möjlighet att kliva av transferbussen vid hållplatsen mitt emot ingången till Joda konsertsal. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad. Sista påstigning från Östercentrum kl 15.45. Ombord 1 timme före avgång. Var ute i god tid, köer kan uppstå. Uppvisa utflyktsvouchern.
Pris: 570:-/pers
I priset ingår: transfer med de ordinarie transferbussarna, julkonsert, välkomstglögg, skinksmörgås (eller vegetariskt alternativ om så önskas) och alkoholfri dryck. Endast förköp.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/12se informationAdventskryssning till VisbyMer än 82 495:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo