Adventskryssning till Visby

Stämningsfullt med julshow, skönsång och julbord

Status:
Fullt

Upplev julmagin i Visby under tre unika adventskryssningar 2021. Du får två stämningsfulla kvällar ombord och en dag på ett vintergnistrande Gotland, och kan gå på julkonsert eller stadsvandring med våra skickliga guider. Kocklandslagets julbord och gotländsk middag ingår i kryssningspaketet.

Julbordet är dukat
Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan njuter du av en trerätters middag med smak av Gotland (exkl. dryck), och på båtresan hem från Gotland dukar vi upp Svenska Kocklandslagets stora julbord (vin, öl, läsk och kaffe ingår) med traditionell touch, fyllt av vällagade svenska klassiker toppat med en hel del vegetariska och veganska rätter. Nygriljerad skinka, inlagd sill av alla de slag, krispig grönkål och ris à la Malta. Här finns verkligen allt du kan önska dig av julens smaker! Måltiderna serveras både i The Buffet och i Seaview.
 
Boka upplevelser i Visby
Maxa din resa till Gotland genom att boka någon av våra utflykter. Lägg till i samband med att du bokar din kryssning.
 
Underhållning på Östersjön
Räkna med många trivsamma nöjen under din adventskryssning till Visby. Ombord väntar en sprakande julshow, musikunderhållning och aktiviteter tillsammans med julvärden.
Den 13/12 står Cinderellas eget luciatåg beredda att bjuda på stämningsfylld skönsång. Håll utkik – vi återkommer med mer information om kryssningsprogrammet inom kort!
 
 

Information

Avresa: 5-7/12, 12-14/12, 19-21/12 2021

Pris från: 2 250 kr

I priset ingår:
- Bussanslutning t/r (ord.buss)
- Tredagarskryssning Stockholm–Visby t/r
- Två nätter med del i Insidehytt för två
- Trerätters middag med smak av Gotland exkl dryck på utresan 
- Kocklandslagets julbord inkl vin, öl, läsk och kaffe på returen
 
3-rätters Meny - Gotlandsinspirerad
Sotad Lax
med pankofriterad havskräfta, gravad äggula och pepparrotfärskost från Gotland
*********
Kryddstekt kalv
Med Kålrotspuré, terrine på Karljohansvamp och biff från Edmundsgård med purjolök-majonnäs, ragu på rödbetor och torkade ärtor och sky
Alternativt
Pocherad torskrygg
med brynt hollandaisesås, fänkål, pepparrot och pressad potatis från Gotalnd
*******
Kladdig chokladkaka
med passionsfruktsmousse och hallonvoulis med flädersaft
 
 
Uppgradera hytten och lägg till frukost & Brunch:
  • Del i Utsideshytt 300 kr
  • Enkelhytt 490 kr
  • Frukost dag två 115 kr
  • Brunch dag tre 189 kr
 
Bussanslutning/hpl enligt ord. tidtabell
  • Västerås, Busstationen hpl i
  • Enköping, Resecentrum
  • Uppsala, Stationsgatan hpl E6
  • Övriga hållplatser, ring oss, så kan vi boka in efter era önskemål.
 
 
Tidtabell Cinderella
Avgång kl 17.30, ankomst Visby kl 10.00
Hemresa kl 17.00, ankomst Stockholm kl 14.30
 

obs! Glöm inte giltig ID-handling
Obligatorisk ID-kontroll sker innan ombordstigningen på Viking Cinderella.

Utflykter i Visby

Bussrundtur i Visby och skönsång i Tofta Kyrka

Gotland är kontrasternas ö. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur öns rika historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.
Med buss kör vi längs kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade plus ett litet vackert kapell som är populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder välbesökt av både lokalbor som turister.
Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finner du flertalet bronsåldersgravar så som stenrösen och skeppssättningar.
På vägen tillbaka till Visby gör vi ett stopp vid Tofta kyrka där en kör välkomnar oss med värmande toner.
Efter att ha upplevt platser från Vikingatiden och den gotländska kustremsan förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansestaden Visby. Bussen stannar vid Dalmansporten där vi börjar vår promenad in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.
Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare färd tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.

Bussturen startar kl 10.30 och tar ca 3 timmar. Kortare sträckor till fots samt en längre trappa (75 steg) förekommer. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.
Pris: 455 :-/vuxen, 420 :-/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.
 

Stadspromenad med ölprovning

Följ med på guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri där det bryggts öl sedan urminnes tider. Fascineras av det lilla bryggeriet som är som ett levande museum och njut av smaker och dofter under provning av Gotlands populäraste öl.
Vi startar vår guidade vandring i den medeltida staden vid Österport och går längs med ringmuren fram till Dalmansporten. Via porten vandrar vi vidare in i det medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan, Sankta Maria som uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän. Om det inte pågår någon ceremoni i kyrkan gör vi ett besök.
Vi promenerar vidare över Stora Torget som kantas av uteserveringar och marknadsstånd. Här ligger också den vackra bevarade S:t Karins kyrkoruin från 1250-talet som än idag används för olika event.
Från torget är sträckan kort till S:t Hansgatan och Gotlands Bryggeri. På vägen passerar vi ytterligare två bevarade kyrkoruiner S:t Lars och S:t Drotten. Gotland är en populär plats för bröllop och många vill gärna gifta sig i en av Visbys vackra ruiner.
Vi fortsätter fram till det lilla bryggeriet där det har doftat humle och bryggts öl sedan 1855. Idag ägs bryggeriet av familjen Spendrup som döpte bryggeriet till Gotlands Bryggeri 1995. Inne i bryggeriet träffar vi bryggmästaren som delar med sig av bryggeriets historia och produktion under en kort rundvandring. Vi avslutar besöket i den lilla puben där vi får prova några av de ölsorter som bryggs här medan bryggmästaren berättar mer om processen att brygga öl med smak av Gotland.
Efter besöket i bryggeriet kan du promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till Cinderella till fots eller med shuttlebussen.

Turen startar kl 10.30 och tar ca 2,5 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och ölprovning i Visby. Bekväma skor rekommenderas. 
Pris 480:-/vuxen. I priset ingår buss, guidning (på svenska) samt provsmakningar. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 

Julkonsert med Glimra

Två Ainbuskar. En Fehling. Och en vansinnigt skön mix av gotländska och amerikanska toner. Glimra bjuder på glädje, värme och övernaturligt bra stämsång i en julshow du sent ska glömma.
Upplev det magiska mötet mellan gotländskt och amerikanskt. Trestämmig skönsång ackompanjerad till tonerna av koffert, mandolin, dragspel och gitarr. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten.
En intim konsertupplevelse tillsammans med Glimra, som består av Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling. Gruppen har över 20 års erfarenhet som artister, Annelie och Bittis från välkända Ainbusk, och Annika med 13 cd-album och världsturnéer i bagaget. Tillsammans bjuder de på årets absoluta höjdpunkt!
Konserten sker i en eventlokal med upphöjd scen som tillhör Joda bar & kök, vid småbåtshamnen i Visby, Skeppsbron 24. Se karta.

Busstransfer till Östercentrum. Promenad till Joda Bar&Kök, Skeppsbron 24. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad. Sista påstigning från Östercentrum kl 15.45. Ombord 1 timme före avgång. Var ute i god tid, köer kan uppstå. Uppvisa utflyktsvouchern.
Pris: 499:-/pers inkl transfer med de ordinarie transferbussarna, julkonsert, välkomstglögg, skinksmörgås (eller vegetariskt alternativ om så önskas) och alkoholfri dryck Endast förköp.

 

 

Karta