Skip to main content

Julmarknad på Mårbacka 2 dagar

Vackra Värmland

Bussresa till värmland med julmarknad i Mårbacka
Pris från:
3 995:-
I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två luncher
- Visning och Entré till Sandgrund
- Entré Julmarknaden på Mårbacka
- Reseledare
Boka resa
Värmland bjuder på skön natur, kultur och konst. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat, en av dem mest uppskattade är Gustaf Fröding. Vi får också njuta av Lars Lerins intressanta utställning på Sandgrund. Andra pärlor under resan är Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka och vistelsen på trevliga Hotell Selma SPA.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1       Hemorten - Sunne via Sandgrund
Avfärd på morgon från hemorten för färd till Värmlands huvudstad - Karlstad. Att sola skiner i Karlstad har väl alla hört, om inte annat finns solen inne på Lars Lerins konsthall på Sandgrundsudden där vi dessutom får en guidad tur. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Vi äter en gemensam buffélunch innan vi lämnar Karlstad. I Sunne tar vi in på Hotell Selma Spa. Vår grupp kommer ha bokade tider innan middagen, så den som vill hinner med att besöka spa. Vi äter en trerätters middag innan det är dags att slå sig ner i lobbyn för en stunds gemenskap eller en skön promenad i de vackra omgivningarna.
 
Dag 2       Sunne - Hemorten via Mårbacka
Efter frukost går färden över till östra sidan av sjön Fryken och till Selma Lagerlöfs Mårbacka för ett besök på julmarknaden, här hålls en av landets mest uppskattade julmässor. Det finns möjlighet att gå en guidad tur i den berömda författarinnans hem (ingår ej i priset) Vi fortsätter till Alsters Herrgård, där en av våra mest folkkära skalder, Gustaf Fröding föddes 1860, vilket vår guide kommer berätta mer om innan vi intar en god lunch vid Herrgården. Åter till respektive hemort dit vi beräknas anlända ca kl. 19:00.

Tider och Information

Avresa: 2024-10-31, 2 dagar
 
Pris: 3 995 kr
 
I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två luncher
- Entré och visning till Sandgrund
- Entré till Julmarknaden på Mårbacka
- Reseledare/guide

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/10se informationJulmarknad på Mårbacka Mer än 83 995:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo