Skip to main content

Julmarknad på Mårbacka 2 dagar

Lars Lerins Sandgrund

Bussresa till värmland med julmarknad i Mårbacka
Pris från:
3 350:-
I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två luncher
- Visning och Entré till Sandgrund
- Entré Julmarknaden på Mårbacka
- Reseledare
Boka resa

Värmland bjuder på skön natur, kultur och konst. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat, en av dem mest uppskattade är Gustaf Fröding. På den här resan får vi njuta av Lars Lerins intressanta utställning på Sandgrund, Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka och vistelsen på trevliga Hotell Selma SPA. Just på denna jul-avgång lägger vi extra fokus på julmarknaden på Mårbacka.

Den intresserade kan passa på att ta en guidad tur i Selma Lagerlöfs välbevarade hem. Här får du höra den både tragiska, roliga och framför allt intressanta historien bakom en av landets mest kända författarinnor. Mårbacka Minnesgårds nuvarande huvudbyggnad lät världens första kvinnliga nobelpristagare i litteratur själv uppföra och den står kvar i samma skick i dag som när Selma Lagerlöf lämnade den för sista gången 16 mars 1940. Så ta en tur till årets julmässa på Mårbackas Minnesgård.

 


 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1       Hemorten - Lars Lerin - Sunne
Avfärd på morgon från hemorten för färd till Värmlands huvudstad - Karlstad. Att sola skiner i Karlstad har väl alla hört, om inte annat finns solen inne på Lars Lerins konsthall på Sandgrundsudden där vi dessutom får en guidad tur. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Vi äter en gemensam buffélunch innan vi lämnar Karlstad. I Sunne tar vi in på Hotell Selma Spa där vi har fri tillgång till spaområdet med pool, bubbelpool samt bastur. Morgonrock och badtofflor till låns. Vår grupp kommer ha bokad tid innan middagen, så den som vill hinner med att besöka spaa. Vi äter en trerätters middag innan det är dags att slå sig ner i lobbyn för en stunds gemenskap eller en skön promenad i de vackra omgivningarna.
 
Dag 2       Sunne -Mårbacka - Hemorten
Efter frukost går färden över till östra sidan av sjön Fryken och till Selma Lagerlöfs Mårbacka för ett besök på julmarknaden, här hålls en av landets mest uppskattade julmässor. Det finns möjlighet att gå en guidad tur i den berömda författarinnans hem (ingår ej i priset) Vi fortsätter till Alsters Herrgård, där en av våra mest folkkära skalder, Gustaf Fröding föddes 1860, vilket vår guide kommer berätta mer om innan vi intar en god lunch vid Herrgården. Åter till respektive hemort dit vi beräknas anlända ca kl. 19:00.

Information

Avresa:  2023-11-02 Julmarknad, 2 dagar

I resan ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två lunch
- Visning Sandgrund Lars Lerin
- Entré Julmarknaden Mårbacka
- Reseledare
 
Logi: Hotell Selma SPA

Tillval per person:
Enkelrum 300 kr
 

 

Påstigningsort:

 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Stockholm Cityterminalen (transfer till Enköping)
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Rast Arboga Dinners
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst


 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/11BussJulmarknad på Mårbacka Fullbokad, väntelista3 350:-Boka på väntelista
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • Fjärdhundraland logo