Julmarknadskryssning till Gdansk

Vintermys och julshopping i Polen

Status:
Fullt

Julmarknader har funnits i Europa i århundraden och har fortfarande en viktig roll i många städer. I Gdansk hålls en julmarknad varje år. Denna marknad äger rum mellan teatern och bärnstensmuseet på Targ Weglowytorget. Marknaden är liten, mysig och full av vackra hantverk. Till marknaden åker mängder med människor för att köpa de handgjorda sakerna. Trädens snöklädda grenar, utomhusbelysningen och alla glada människor, skapar tillsammans en alldeles speciell julkänsla.

Den gamla Hansestaden har en spännande historia, det var här andra världskriget började och 80-talets Solidaritetskamp frigjorde Centraleuropa från kommunismens vassa klor. Hör mer om stadens förflutna och njut av stämningen och alla vackra sevärdheter under våra dagar här.

Program

Dag 1 Hemorten - Nynäshamn
Fartyget Nova Star avgår från Nynäshamn klockan 18:00. På utresan serveras ett Julbord och sedan är kvällen fri till att utforska nöjeslivet ombord. MF Nova Star är en modern passagerare-frakt färja, byggd 2011 med plats för 1215 passagerare. Alla resenärer kommer att uppleva en hög standard i moderna miljöer. Hytter finns i olika klasser och är bekväma och inredda i ljusa färger. Ombord finns restauranger, barer, musik, butiker och fina lounger. Läs gärna mer på Polferries egen hemsida.
 
Dag 2 Gdansk
Efter en lång sovmorgon och en god frukostbuffé når vi äntligen Gdansk kl 12:00. Här väntar en blandning av historia, julstämning och shopping. Staden har en karaktäristisk arkitektur med sina antika byggnader och de höga, smala och färgglada husen som står tätt intill varandra längs innerstadens pittoreska gator. En transferbuss hämtar oss för skjuts till hotellet, Mercure Gdansk Stare Miasto, som ligger centralt nära gamla stan. Den som vill får gärna följa med vår reseledare på en kortare guidad promenad i gamla stan, innan du på egen hand kan uppleva staden, strosa runt på julmarknaden och botanisera bland delikatesser och hantverk. Den som vill ha sällskap eller tips på restaurang får hjälp av vår reseledare.
 
Dag 3 Gdansk
Efter frukost hämtar lokalgudien Robert oss vid hotellet, för en kort promenad till Solidatietsmuseet. Ett fantastiskt museum om 80-talets solidaritetskamp från kommunismens vassa klor. Entré och Roberts guidning är ett tillägg till resans program (180 kr) och bokas gärna i förväg. Julmarknaden är öppen och gamla stan glittrar i takt med sorlet av människor och musik som ljuder. Vår transferbuss hämtar oss på eftermiddagen, för skjuts till fartyget M/F Nova. Ombord väntar en gemensam 3-rätters middag och alla trevliga faciliteter ombord. Njut av musik, barer och shopping ombord.
 
Dag 4 Nynäshamn - Hemorten
Efter en skön sovmorgon serveras frukost och vi anländer till Nynäshamn kl. 12:00. Här väntar bussen på att köra oss den sista biten hem.

Information

Avresa: 4-7/12 2021
 
Pris: 2 995 kr
 
I priset ingår:
- Bussanslutning till Nynäshamn t/r
- Del i tvåbäddshytt/rum insides, 2 nätter
- Del i dubbelrum, 1 natt
- Transferbuss i Gdansk t/r
- Middag dag 1 och 3
- Frukost dag 2-4
- Reseledare
 
Tillval per person:
  • Del i utsides tvåbäddshytt 300 kr
  • Enkelhytt/rum insides 450 kr
  • Utflykt till Solidaritetsmuseet med lokalguiden Robert 180 kr, ca 2 tim

 

Måltider ombord på Nova Star
På utresan den 4.12 serveras ett Julbord
På hemresan den 6.12 serveras en trerätters meny.
 
Logi:
  • Polferries MF Nova
  • Mercure Gdansk Stare Miasto “Old Town”

 

Påstigingsplatser:

  • Västerås, Busstation hpl i
  • Enköping, Gustav Adolfsplan / Källgatan
  • Uppsala, Stationsgatan hpl E3
  • Knivsta, Busslingan hpl AR
  • Upplands Väsby, Flygbusshpl vid hotellet

 

OBS! Det krävs ett pass för inresa i Polen. Ett Covidbevis är obligatoriskt. 

Karta