Julresor

Upptäck våra julresor

Kom i julstämning med någon av våra julinspirerande resor. På Högbergs buss har vi ett varierat och stort utbud av julresor i olika slag. Vår resekalender erbjuder alltifrån dagsresor till fantastiska julmarknader och otroliga julbord runt om i Sverige till mer omfattande juläventyr med Europiska städer i sikte. Upptäck vår resa till julmarknader i Tyskland som blivit en tradition för många. I vår resekalender hittar du även adventskryssningar med julshower och julbord, julresor med garanterad julatmosfär och ökad julstämning.

Julresor till julmarknader

När advent närmar sig börjar även en längtan till den mysiga atmosfären på julmarknader göra sig påmind. Vi har ett flertal julresor till olika typer av julmarknader i vår agenda. Är du på jakt efter en kortare resa över dagen så kan vi varmt rekommendera en tur till Noras Julmarknad, en riktigt julstämningshöjare som avslutas med julbord. Eller en tur till Taxinge julmarknad,  med ljuset av facklor i slottsmiljö. Söker du ett juläventyr med större geografiska utsvävningar så måste du ha med en julmarknad i Tyskland som ett alternativ. De traditionella julmarknaderna i Lübeck och Rostock innehar en speciell atmosfär som inte går att ta miste på. Även bussresan till Polens Gdansk med riktigt vintermys och julshopping är en resa värd att utforska, julmarknaden med vackra handgjorda saker och den historiska kulturen lämnar få oberörda.
Oavsett om du är på letar efter en kortare resa eller en med lite större geografiskt avstånd så har vi ett flertal julresor till spännande julmarknader att utforska.

Adventsmys, julshower och julbord

Letar du efter julstämningen i mer kulturella sammanhang med det givna julbordet som en av resans höjdpunkter så har vi även något för dig. Vad sägs om ett fantastiskt julbord och konst på kastellet i Vaxholm med ett besök hos konstnären Lena Linderholm i hennes ateljé?
För den som letar efter underhållning i musik har vi ett flertal resor med konserter på schemat, bland annat adventskonsert och julbord på Cinderella.
Mer fart och humor kan du hitta i Hjalmars julspektakel, en show som utlovar skrattsalvor i mängder.

Värmland med jul på Mårbacka    4-5/11  2990 kr

I resan ingår: bussresa, del i dubbelrum, en frukost, en middag, två lunch, visning Sandgrund Lars Lerin, julmarknad på Mårbacka och Alsters Minnesgård, reseledare.

Taxinge Julmarknad   19/11 590 kr

Sveriges största julmässa på sörmländska Taxinge Slott, med över 130 av landets bästa hantverkare. Ta dig tid att gå runt och botanisera bland deras fantastiska handtillverkade produkter och lös julklappsbestyren på en och samma dag.

Jullunch på Mackmyra Destilleri    26/11  895 kr

Strax utanför Gävle, ligger Mackmyra Whiskyby. Här tillverkas svensk single malt whisky. Vi kommer göra en guidad tur i både destilleriet och det väldoftande lagret där tusentals fat ligger och mognar. Lunchen med smak av jul och whisky intas i restaurangen vid destilleriet.

Adventskonsert i Blå Hallen   27/11  695 kr

Fira 1:a advent med en underbar konsert i mäktiga Blå Hallen, Stockholms Stadshus. Konserten bjuder på allt från de högtidliga sångerna via lekfulla och fartfyllda inslag, till det stämningsfullt traditionella julsångerna. Medverkar gör några av landets främsta körer.

Adventskonsert med julbordskryssning  28-29/11  1495 kr

En härlig kombination med Adventskonsert i Blå Hallen och en trevlig kryssning med Viking Cinderella. Konserten i Stockholms Stadshus är ett av landets största årligen återkommande konsertevenemang, landets främsta körer framför stämningsfulla sånger.

Nora Julmarknad med julbord 4/12   895 kr

Nora Julmarknad är en riktig klassiker som alltid är lika populär! Följ med oss till den lilla trästaden i Bergslagen och upplev äkta julstämning. Stadens centrum fylls av marknadsbord med hantverk, gårdsprodukter och julstämningen går inte att ta miste på. Vi avslutar dagen med ett julbord på Nora Stadshotell.

Julmarknad i Gdansk    4-7/12   4 dagar  2995 kr

I Gdansk hålls julmarknad varje år. Denna marknad äger rum mellan teatern och bärnstensmuseet på Targ Weglowytorget. Marknaden är liten, mysig och full av vackra hantverk. Till marknaden åker mängder med människor för att köpa de handgjorda hantverken. Trädens snöklädda grenar, utomhusbelysningen och alla glada människor, skapar tillsammans en alldeles speciell julkänsla.  Den gamla Hansestaden har en spännande historia, det var här andra världskriget började och 80-talets Solidaritetskamp frigjorde Centraleuropa från kommunismens vassa klor. Hör mer om stadens förflutna och njut av stämningen och alla vackra sevärdheter under våra dagar här.

Julmarknad i Lübeck & Rostock 5-8/12   4 dagar   4995 kr

För många resenärer har det blivit en tradition att varje år i december resa till Lübeck. Den så speciella atmosfären är självklart en av anledningarna, men kanske också besöket på Heiligen Geist Hospital, Café Niederegger och traditionen att värma sig med lite glühwein när kylan biter i kinderna. Vi får en hel dag på julmarknaden i Lübeck och gör även en utflykt till Rostock, som är känd för att vara en av de största och vackraste Julmarknaderna i norra Tyskland.

Adventskryssning till Visby   5/12, 12/12, 19/12   3 dagar 1930 kr

Upplev julmagin i Visby under tre unika adventskryssningar. Du får två stämningsfulla kvällar ombord och en dag på ett vintergnistrande Gotland, och kan gå på julkonsert eller stadsvandring med våra skickliga guider. Kocklandslagets julbord och gotländsk middag ingår i kryssningspaketet.

Julbord på Vaxholms kastell    10/12 995 kr

I mysigt upplysta och rundade tegelvalv dukas julbuffén upp i restaurang Pansarbatteriet. Det serveras hemlagad julmat med många olika sorters sillar, gravade laxar, rökt fisk, rullsylta, anka, köttbullar, inlagda päron, julgodis och mycket annat. Julbordet komponeras i den mån det går med regionala råvaror, ost från Rindö, Ö-märkt kött och öl från lokalt bryggeri. Ett besök hos konstnären Lena Linderholm i hennes Ateljé som är fylld av färgsprakande och inspirerande konst. Vi serveras glögg och pepparkakor medan Lena berättar och visar oss runt.

Julbord på Utö Värdshus    5/12, 12/12  1100 kr

När vi stiger i land på Utö möts vi av julstämningen från de pyntade bodarna i hamnen. Efter en kort promenad uppför backen möter vi både hantverkare och jultomtar medan doften av enris, glögg och sotad strömming sprider sig runt den lilla julmarknaden. Inne i värmen på anrika Utö Värdshus väntar det dignande julbordet!

Hjalmars Julspektakel   18/12  1375 kr

Kom till Bruksteatern i Brevens Bruk och låt Hjalmar och hans vänner ge dig ett riktigt vitaminpiller. Sång å dans, skratt å musik med Sveriges segaste gubbe – Hjalmar från Viby by. ”Titta in och skratta ut”, förläng livet medan du lever (för sen är det för sent)! Och låt julen 2021bli den bästa julen!

Trettondagskonsert i Berwaldhallen  7/1  790 kr

Lyx, glitter och glamour präglar Trettondedag jul i Berwaldhallen. Inled året med en festlig och musikalisk resa tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören och gnistrande solister. En alltigenom underhållande kväll som väcker liv i frusna vintersjälar.