Skip to main content

Kryssning till Höga Kusten

Långkryssa med m/s Cinderella i sommar!

Status:
Fullt
Följ med på en tredagarskryssning till Höga Kusten och Härnösand och upplev en unik mix av vild natur och kornblått hav. Här finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter senaste istiden. Härnösand har ett rikt kulturliv och en historisk stadskärna belägen på en ö i Höga Kustens södra skärgård. Med sitt havsnära läge, unika butiker, sevärdheter och vackra natur är Härnösand en perfekt destination för att upptäcka Höga Kustens världsarv och andra utflyktsmål i närområdet.
När vi glider fram inomskärs kan du beundra världsarvet från soldäck på kryssningsfartyget Viking Cinderella. I land har du flera spännande utflykter att välja på! Och på vägen dit njuter du av ett tillbakalutat kryssningsliv med god mat, shopping och nöjeslivet ombord.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Stockholm
Fartyget Cinderella avgår från Stockholm klockan 17:00. På utresan serveras Viking Buffé klockan 17:00/18:00. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.
 
Dag 2 Härnösand och Höga Kusten
Efter sjöfrukosten anländer vi till Härnösand klockan 10:00. Njut av en hel dag i Världsarvet Höga Kusten! Boka en guidad stadsrundtur i Härnösand eller en bussrundtur till Höga Kustenbron, Hemsö fästning eller Hernö Gin. En hop-on-hop-off-buss går mellan hamnen och flera museer och torget i Härnösand, (dagkort 60 kr). Det är ca 700 m in till centrum, för den som hellre vill promenera. Fartyget avgår igen mot Stockholm klockan 15:00. På resan söderut kör Cinderella en inomskärstur genom Höga Kusten, vi passerar bl.a. Ulvön, Högakustenbron och Fyren Högbonden. Denna kväll ingår en tre rätters serverad middag, vill du hellre ha en Skaldjursbuffé, bokar du tillägget på 55 kr. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.
 
Dag 3 Stockholm - Hemorten
Efter en skön natts sömn serveras brunch klockan 08:30/09:30. Vi anländer till Stockholm klockan 14:30. Här väntar bussen på att köra oss den sista biten hem.

Information

Avresa: 2021-06-13, 2021-08-19

Pris från: 2 660 kr

Pass är obligatoriskt på denna resa! Passnummer anges vid bokning.

I priset ingår:

 • Del i insides tvåbäddshytt kat B
 • Buffé inkl. dryck dag 1
 • Sjöfrukost dag 2
 • Trerätters middag dag 2
 • Brunch dag 3

 

Tillval pris per person:

 • Bussanslutning t/r 350 kr
 • Skaldjursbuffé dag 2, 55 kr
 • Dagkort buss 60 kr
 • Del i utsides tvåbäddshytt 300 kr
 • Enkelhytt insides 1000 kr
 • Enkelhytt utsides 1300 kr

 

Utflykter i Höga Kusten, pris per person:  (Läs mer om utflykterna under fliken"Utflykter")   

 • Stadsvandring i Härnösand, 1,5h guidad promenad 240 kr
 • Härnösand med svindlande vyer, 3h 40min guidning och lunch 545 kr
 • Bussrundtur Högakustenbron och lokala delikatesser, 3h 15min guidning och lunch 760 kr
 • Hemsö Fästning, 3h 40 min guidad rundtur inkl lunch 635 kr
 • Hernö Gin, 2.5h guidning och provsmakning 635 kr
 • High Coast Whiskey, 4h guidning, provsmakning och lunch 945 kr

Utflykter i Höga Kusten

Stadsvandring i Härnösand
Upptäck Härnösand, en av Sveriges absolut mysigaste sommarstäder! Under den guidade promenaden får vi ta del av stadens historia och veta mer om byggnaderna och människorna som levt och verkat här genom tiderna.
 
Härnösand grundades 1585 och är en av Norrlands äldsta städer, så historierna är många och fascinerande. Från stadens torg promenerar vi genom centrum och den välbevarade gamla stadsdelen Östanbäcken med vackra 1700- och 1800-talshus.
 
Vi hinner också med ett besök i Härnösands mäktiga vita domkyrka, en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader. Här får vi bland annat höra berättelsen om den 17 meter långa regnbågsmattan som pryder altargången. En perfekt miniutflykt för dig som vill sträcka på benen i land efter kryssningen!
 
Turen tar ca 1,5 tim. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Promenad eller med Hop On Hop Off-bussen åter till hamnen efter turens slut.
 
Pris: 240 kr/pers inkl transfer och guidad promenad. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.        
 
 
Härnösand med svindlande vyer
Följ med på stadsvandring genom Norrlands bästa sommarstad, med anor ända från 1585. Längs promenaden berättar vår guide allt om Härnösands spännande historia, byggnaderna och människorna som levt och verkat här. Vi strosar genom den historiska stadsdelen Östanbäcken med alla vackra trähus och beundrar ståtliga Härnösands domkyrka med den 17 meter långa regnbågsmattan, en symbol för mångfald och allas lika värde.
 
Efter vandringen tar vi bussen till toppen av Vårdkasberget med milsvid utsikt över staden och havet. Upplevelsen toppas med en Höga kusten-buffé på anrika Sankt Petri Logens restaurang.
 
Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.
 
Pris: 545 kr/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Hemsö Fästning
Låt våra duktiga guider ta dig med till kalla krigets dagar vid Hemsö fästning. I natursköna omgivningar, mitt i Ångermanälvens mynning, ligger det som en gång var kustförsvarets största anläggning. Förr var fästningen klassad som topphemlig, men nu har du chansen att känna på hur det var att verka och leva där för de 360 män som huserade i anläggningen. Samtidigt får du höra mer om de hot Sverige stod inför efter andra världskrigets slut.
 
Utflykten bjuder på många minnesvärda upplevelser både under och över jord, med milsvid utsikt över kust och hav från det 140 meter höga Storåberget. Innan vi tar oss tillbaka till hamnen avnjuter vi lunch i fästningens restaurang, där köket bjuder på lokala matupplevelser och gott kaffe till magnifika havsvyer.
 
Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen, kort färjetur över till Hemsön. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.
 
Pris: 635 kr/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.          
 
 
Högakustenbron och lokala Delikatesser
Följ med på en utflykt där du får uppleva allt från spektakulära broar till surströmmingtapas och historiska händelser. I fokus står så klart den mäktiga Högakustenbron, som med sina 180 meter ovan vattenytan är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Tycker du att den liknar Golden Gate-bron i San Fransisco? Det är ingen slump, när bron byggdes 1997 stod den amerikanska hängbron som förebild. Vi beundrar bron och den magnifika utsikten från Hotell Höga Kusten medan vi mumsar på en surströmmingstapas – ett perfekt tillfälle att testa den omdiskuterade delikatessen.
 
Hotellet är välkänt för sitt goda kök, och till lunch serveras ännu fler lokala läckerheter, som stekt inlagd strömming. Till kaffet kan du njuta av bygdens stolthet, chokladdoppat tunnbröd. Här kan du också passa på att köpa souvenirer i form av lokalt hantverk och delikatesser.
 
På väg tillbaka åker vi över ännu en spektakulär bro – Sandöbron. När den första Sandöbron byggdes 1939 störtade gjutformen för spannet samman och 18 arbetare omkom. En tragisk olycka som enbart blev en notis i rikspressen eftersom andra världskriget bröt ut dagen därpå. Vid södra brofästet står monumentet från Ådalen 31, en viktig del av den lokala historien och en händelse som gav eko över hela landet.
 
Turen tar ca 3 tim 15 min. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.
 
Pris: 760 kr/pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
            
 
Hernö Gin
Lär dig mer om gintillverkning och smaka på världens bästa GT – med norrländsk touch!
Det doftar gott av enbär hos Hernö Gin, Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Destilleriet är beläget i ett rött hus med vita knutar i den lilla byn Dala, strax utanför Härnösand. Den lilla uppstickaren har fått flest priser av alla ginmärken i Europa mellan 2013 och 2018. Dessutom har grundaren Joe Hillgren tilldelats utmärkelsen Gin Grand Master hela två gånger. Inte undra på att det smakar gott i glasen.
 
Här får du höra allt om destilleriets resa, om tillverkningen och träffa Marit – den handslagna kopparpannan. Och så klart testa gin och lära dig mer om vad som påverkar doft och smak. Visningen inleds med ett smakprov av världens bästa gin och tonic – skål!
 
Turen tar ca 2,5 tim. Start kl 10.30 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.
 
Pris: 635 kr/pers inkl buss, guidning och provsmakning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
High Coast Whiskey
Älskar du whisky och gamla skrönor? Då kommer du att älska den här utflykten! Efter ett kort fotostopp vid den mäktiga Högakustenbron är vi framme vid Ångermanälvens brusande mynning. Här ligger High Coast Whisky, ett av världens nordligaste whiskydestillerier.
 
Under en guidad tur får vi inblick i den världskända whiskyn och dess fem framgångsfaktorer: klimatet, älven, noggrannheten, råvarorna och faten. Ambitionen är hög – att skapa världens bästa maltwhisky. Under World Whisky Awards 2017 i London tilldelades destilleriet priset för bästa whisky i klassen Swedish whisky. Vi får höra allt om destilleriets historia och även en och annan skröna från den gamla flottarepoken längs Ångermanälven.
 
Efter en god lunch, med råvaror från bygden, är det dags för det vi alla väntat på: whiskyprovning av den bästa svenska whiskyn vid World Whisky Awards 2017. Vi testar tre sorter under ledning av High Coast Whiskys experter. På vägen tillbaka stannar vi till vid Ådalsmonumentet, rest till minne av de fem arbetare som föll offer för militärens kulor under konflikten 1931.
 
Turen startar kl 10.30 med buss från Djuphamnen och tar ca 4 tim. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.
 
Pris: 945 kr/pers inkl buss, guidning, provsmakning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
  

Karta

 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo