Pris från:
2 350:-
I resan ingår: bussresa, del i dubbelrum, trerätters middag, frukost, biljett till operan, besök på sandgrund med visning, en lunch, reseledare.
Boka resa

Upplev Operetten Läderlappen av Johann Strauss d.y. på Wermland Opera! När fladdermusen ska hämnas blir det en festlig, smått förvirrad och galen förväxlingskomedi som bjuder på många skratt. Paret Rosalinda (AnnLouice Lögdlund) och Gabriel von Eisenstein (Anton Ljungqvist) har under andra världskriget lyckats gömma deras bäste vän, den judiske Dr. Falke.  Året är 1945 och i Wien slickar man såren efter det nyligen avslutade världskriget. Precis som Berlin har den österrikiska huvudstaden blivit uppdelad av segermakterna i fyra delar – en brittisk, fransk, rysk och amerikansk. Till Johann Strauss välklingande och välkända musik får vi bland annat se sångfågeln Alfred som amerikansk ockupationssoldat, festfixaren Orlovsky som sovjetisk officer och vi misstänker starkt att Frank varit nazistisk angivare under krigsåren…

På vår resa till Karlstad tittar vi också in till konstnären Lars Lerin och Konsthallen på Sandgrund. Han anses vara Nordens främsta akvarellkonstnär men hans framgångar stannar inte bara vid konsten. Lars var sommarpratare i Sveriges Radio 2012, under 2016 visades TV-serien ”Vänligen Lars Lerin” och han vann sedan Kristallen som årets tv-personlighet 2016.