Skip to main content

Lördagsmatiné - Gävle Symfoniorkester

Välkommen till en annan värld!

Status:
Fullt

Gävle Symfoniorkester kommer under spelåret 2021-2022 att introducera en ny konsertsatsning. Lördagsmatiné är samlingsnamnet som inledningsvis består av två lördagar. Gemensamt är att konserterna börjar kl. 15.00 och att innehållet vilar tryggt i den symfoniska repertoaren. Sätt guldkant på lördagen! Ta med dig dejten, bästa vännen, kompisgänget eller hela familjen på en eftermiddag med magisk musik som tar er till oväntade platser.

Oavsett om du har Mozart, Beethoven eller Schostakovich i dina spellistor eller inte så har du säkert redan en relation till symfonisk musik. Blockbusterfilmer från Hollywood använder symfoniorkestern för att skapa den ultimata stämningen, precis som producenterna av de största dataspelen. Gävle Symfoniorkesters Lördagsmatinéer öppnar dörren för dig för att kanske upptäcka en lite annan värld, som är både mäktig och ömtålig men mest bara bedårande och fylld med njutning.

Innan konserten får vi njuta av en Tapasmeny och passande vin till, Restaurang Gourmet BLÅ och Gefle Vinkällare guidar oss genom smakupplevelserna. Men innan vi kommit till maten går vi en visning i Gävle Konserthus där vi får träffa musiker ur Gävle Symfoniorkester och övrig personal som kan berätta mer om verksamheten och eftermiddagens konsert.

 

Sök resa

Information

Avresa: 2022-03-19

I resan ingår:
- Bussresa
- Visning i Konserthuset, "bakom kulisserna"
- Tapasmeny (2 rätter) Vin eller annan dryck tillkommer
- Konsertbiljett
 
Påstigningsplatser:
Enköping
Ramstalund
Uppsala kl. 11:00
Björklinge
Tierp
 
Lördag 19 mars
LÖRDAGSMATINÉ PIANISTEN
Gävle Symfoniorkester
Jessica Cottis DIRIGENT
Andrey Gugnin, PIANO
SHOSTAKOVICH Pianokonsert nr 2
MAHLER Adagietto ur Symfoni nr 5
SCHNITTKE Gogol Suite
Upplev rysk pianobriljans när pianisten Andrey Gugnin tar sig an de ryska tonsättarna Shostakovich och Alfred Schnittke.
Shostakovich skrev sin andra pianokonsert till sonen Maxim, och i de talande och känslosamma tonerna ryms både munterhet och melankoli.
Om du har sett Steven Spielbergs ”Spionernas Bro” med Tom Hanks kommer du kanske att känna igen musiken därifrån, som även i filmen spelas av lördagens pianist: Andrey Gugnin.
Matinén bjuder även på Alfred Schnittkes Gogol Suite, skriven till pjäsen ”Regeringsinspektören”. Schnittke är en av 1900-talets mest anmärkningsvärda konstnärer, känd för sitt experimentella och kreativa tänkande samt sin förmåga att skapa levande musikaliska bilder som tar publiken med till oväntade platser. Och som om detta inte vore nog får du dessutom uppleva ytterligare ett verk känt från filmvärlden: Mahlers Adagietto ur Symfoni nr 5, från ”Döden i Venedig”.

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo