Skip to main content

Mariefred & Strängnäs 1 dagar

Ångtågsresa, en Domkyrka och Gripsholms slott

Pris från:
795:-
I priset ingår: bussresa, visning och entré Gripsholms slott, lunch inkl. kaffe, tågresa Mariefred-Läggesta, visning Domkyrkan, eftermiddagskaffe.
Boka resa
I vasaborgen Gripsholm ryms en fyrahundraårig historia. Slottet byggdes på 1500-talet på Gustav Vasas initiativ. Vi gör en slottsvandring i vasaborgens vindlande gångar, historiska gemak och slottssalar. Vi blir guidade genom slottets historia från 1500- till 1800-tal och höjdpunkterna är Vasavåningen, Gustav III:s teater och målningar ur Svenska statens porträttsamling.
Vår lunch äter vi gemensamt på Gripsholms Värdshus, här har vi utsikt över slottet och Mälaren.
Inte långt från slottet ligger Östra Södermanlands Järnväg, här får vi göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Vi reser från Mariefred till nedre Läggesta, där bussen väntar på oss för fortsatt resa till Strängnäs och dess Domkyrka. Strängnäs domkyrkas äldsta del, "kärnkyrkan", började byggas ca 1250. På 1330-talet var kärnkyrkan helt färdig. Med hjälp av en guide får vi se och höra mer om Domkyrkan i Strängnäs. Vi avrundar besöket och dagen med eftermiddagskaffe på fina Grassagården, som är en av få borgargårdar i Sverige som finns bevarad på sin ursprungsplats. Familjen Grass drev under 1700-talet en krog på gården, därav namnet Grassagården. Efter en dag fylld med historia, en tågresa, god mat och gemenskap åker vi hemåt.

Sök resa

Information

Avresa: 2021-07-14, 1 dag

I priset ingår: bussresa, visning och entré Gripsholms slott, lunch inkl. kaffe, tågbiljett, visning Domkyrkan, eftermiddagskaffe.

Påstigningsorter:

  • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
  • Ramstalund Macken
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/7Se informationMariefred & SträngnäsMer än 8795:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo