Skip to main content

Musikalen Chess 3 dagar

Urpremiär på Svenska Teatern i Helsingfors till hösten

Pris från:
2 995:-
I resan ingår: Bussresa, båtresa Stockholm -Helsingfors och Åbo - Stockholm, del i tvåbäddshytt insides t/r, tvårätters skeppsmeny inkl. 2 glas vin/öl på utresan, två buffé frukost, teaterbiljett, reseledare.
Boka resa

Ett stort passionsdrama med väldigt starka känslor – det har publiken att vänta när de hyllade musikalen Chess får urpremiär på Svenska Teatern i Helsingfors i höst.

Efter Svenska Teaterns oförglömliga musikalsuccéer som Kristina från Duvemåla och Mamma Mia kommer nu CHESS på svenska, den tredje musikalen signerad Benny Andersson och Björn Ulvaeus.
CHESS på svenska hade premiär i Stockholm 2002, då i regi av Lars Rudolfsson. Sedan dess har Anders Eljas (Kristina från Duvemåla) gjort en ny orkestrering, anpassad för en mindre scen. Svenska Teatern är den första professionella teatern i världen att framföra den. Rollen som Florence axlas av skådespelerskan och sångerskan Maria Ylipää (Kristina från Duvemåla, Wicked, Evita). De övriga tre huvudrollerna samt resten av ensemblen avslöjas på våren.
 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Stockholm, Stadsgården
Avresa från hemorten till Stockholm där m/s Mariella väntar med god mat och hela fartygets nöjesutbud. Vi äter en gemensam tvårätters middag klockan 17.00 i ala carte matsalen. Fartyget avgår klockan 16.30.

Dag 2 Helsingfors - Musikalen Chess - Åbo
Efter en god natts sömn är vi i Helsingfors. Vi tar oss direkt via Senatstorget till teatern och varuhuset Stockmann. Här finns det möjlighet till shopping, lunch eller fika för de som vill, innan föreställningen börjar klockan 14.00. Efter föreställningens slut ca klockan 16.45 åker vi  till Finlands äldsta stad - Åbo, vi gör en kortare rundtur förbi domkyrkan och gamla stan. Åbo har en lång historia och var länge maktens centrum i Finland. Viking Lines Grace avgår klockan 20.55 och ombord hittar du flera restauranger för en senare middag eller bara lite lättare förtäring. 

Dag 3 Stockholm - Hemorten
Vid insegling till Stockholm kan vi njuta av en härlig frukost. Grace ankommer redan klockan 06.30 men vi kan lugnt sitta kvar till 07.20 innan vi behöver gå av båten. Vår buss väntar för att ta oss tillbaka till våra hemorter.
 

Information

Tillval per person: 
Del i utsideshytt 210 kr
Enkelhytt insides 715 kr
Enkelhytt utsideshytt 1125 kr

Valuta: Euro

Pass/ID-kort är obligatoriskt på Viking Lines fartyg, utan giltig ID-handling kommer du inte ombord.

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Knivsta hpl AR

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
14/9Se informationViking LineMer än 82 995:-Boka

Resekalender

22/6Midsommar i Dalarnafrån 5 930:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo