Skip to main content

Norra Wales

Storbritanniens vilda hörn

Wales är känt för sin rika historia, kultur och natur och sina vänliga människor. På ön Anglesey ligger byn med ett av världens längsta namn. Vägskylten vid infarten är imponerande bred och får oss att stanna till för att nogsamt stava oss igenom ”Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”. Namnet kräver djup koncentration för att uttala. På en knapp halvtimme från vår ort når vi ett betydligt mer dramatiskt och kargare landskap, mer likt de skotska högländerna. Här leder bergsjärnvägen från byn Llanberis nästan ända upp till toppen av det närmare 1 100 meter höga Mount Snowdon – högst i Wales. Vi inkvarteras fyra nätter i den trevliga kuststaden Llandudno. Detta är vår utgångspunkt för våra spännande utflykter runt norra Wales tillsammans med en svensk guide, boende i Wales.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Arlanda – Manchester
Avgång från Arlanda med SAS flyg klockan 07.35  med ankomst 09.05 lokal tid. Här väntar vår svensktalande guide Lena som under fem spännande dagar kommer att visa oss vad Norra Wales har att erbjuda i form av natur och kultur. Vi startar vårt äventyr med LLangollen som är en charmig by med flera sevärdheter, bl.a. den smala llangollenkanalen som leder fram till Pontcysyllteakvedukten som är en akvedukt över floden Dees dalgång och upptagen på Unescos världsarvslista. Innan ankomst till Llangollen har vi givetvis passat på att gå ut på akvedukten, belägen 40 meter ovanför floden Dee.  Vi fortsätter via natursköna Horseshoepasset till landets största badort Llandudno. Vi bor fyra nätter på Grand Hotel Llandudno som ligger i slutet av Grand Promenade precis vid piren. Efter middagen på vårt hotell kan vi avsluta dagen med en promenad på den 700 meter långa piren, Wales längsta.

Dag 2-4 Norra Wales
Så startar vår rundresa i norra Wales! Under dessa tre dagar lägger vår guide Lena upp programmet på bästa sätt och tar oss bl.a. upp på den berömda hängbron över Menai Strait till ön Anglesey och till den trevliga staden Beaumaris samt till byn ”Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”, namnet som kräver djup koncentration för att uttala. Åter på fastlandet kommer vi att besöka Caernarfon, där vi ser Wales största slott, uppfört av Edward I, som både kungligt palats och som försvarsanläggning, Portmeirion; byn som är byggd i extravagant italiensk stil med Portofino som förebild. Slate Museum för en demonstration av klyvning av skiffer, de gamla radhusen mm. Vi besöker även semesterbyn Betws-y-Coed, berömd för sin skönhet och omgiven av vattenfall. I närheten av vår badort ligger Conwy med sin mäktiga borg, även den byggd på 1200-talet av Edward I. Conwys åtta massiva torn och höga murar ger ett mäktigt intryck. En av dagarna åker vi in i Snowdon Nationalpark till LLanberis för att ta det kugghjulsdrivna tåget ända upp till toppen av Wales högsta berg, Snowdon 1190 meter högt. Vi kommer även att få tid att ströva i vår badort och ta tåget eller linbanan upp till The Great Orme, varifrån vi har en fantastisk vy över bukten och havet. Uppe på berget finns även en fin utställning om Greats Orms historia, natur och djurliv. För den som orkar finns fina promenadstigar till och från byn. I llandudno finns ett stort utbud av restauranger och pubar. Lena ger er tips om var ni kan äta, allt efter tycke och smak!

Dag 5 Llandudno – Chester – Manchester
Frukost och avfärd mot England och Manchester men först  börjar vi  med ett besök i den charmiga staden Chester.  Innanför stadsmuren på denna 2000-åriga stad hittar vi både Storbritanniens bäst bevarade ringmur, många vackra korsvirkeshus, en romersk amfiteater, Eastgate Clock samt den 900 åriga gamla katedralen.  Vi fortsätter till flygplatsen och vårt SAS flyg som lyfter klockan 18.30. Vi vinkar hejdå till vår guide Lena som under dessa dagar har visat ”sitt” Wales.

 

Information

Avresa: 2020-05-18

I resan ingår: Transfer till och från Arlanda, Flygresa inkl. flygskatt Arlanda–Manchester t/r, bussresa och transfer i Wales, del i dubbelrum med havsutsikt, fyra frukost, en middag första kvällen, utflykter enligt resans program inkl entré till borgen i Caernfon, Portmeirion och Slate Museum,  tåget upp till Mount Snowdon, Svensktalande guide/reseledare.
(OBS linbanan i Llandudno ingår ej i resans pris)

 

Tillval: Enkelrum 1 100 kr
 

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Knivsta hpl AR
  • Arlanda Väljer du att ansluta direkt till Arlanda, möts vi i Terminal 5, vid SAS incheckningsmaskiner kl. 05:45. Personal från Högbergs buss finns där och hjälper till vid incheckning.

 

Valuta: Brittiska pund

Pass: obligatoriskt med pass vid flygresor. Kontrollera att passet är giltigt tills du kommer hem igen.

Flygtider: Vi flyger med SAS. Flyget avgår klockan 07.35 från Stockholm-Arlanda. Åter den 5:e dagen klockan 21.50. Guiden Lena möter oss i Manchester.

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo