Skip to main content

Norra Wales

Storbritanniens vilda hörn

Status:
Fullt

Wales är känt för sin rika historia, kultur och natur och sina vänliga människor. På ön Anglesey ligger byn med ett av världens längsta namn. Vägskylten vid infarten är imponerande bred och får oss att stanna till för att nogsamt stava oss igenom ”Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”. Namnet kräver djup koncentration för att uttala. På en knapp halvtimme från vår ort når vi ett betydligt mer dramatiskt och kargare landskap, mer likt de skotska högländerna. Här leder bergsjärnvägen från byn Llanberis nästan ända upp till toppen av det närmare 1 100 meter höga Mount Snowdon – högst i Wales. Vi inkvarteras fyra nätter i den trevliga kuststaden Llandudno. Detta är vår utgångspunkt för våra spännande utflykter runt norra Wales tillsammans med en svensk guide, boende i Wales.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Arlanda – Manchester 
Avgång från Arlanda med flyg kl. 07.35 med ankomst 09.05 lokal tid. Här väntar vår svensktalande guide Lena som under fem spännande dagar kommer att visa oss vad Norra Wales har att erbjuda i form av natur och kultur. Vi börjar med ett besök i den charmiga staden Chester. Innanför stadsmuren på denna 2000-åriga stad hittar vi både Storbritanniens bäst bevarade ringmur, många vackra korsvirkeshus, en romersk amfiteater, Eastgate Clock samt den 900 åriga gamla katedralen. Efter lunch på egen hand fortsätter vi till Wales norra kust och landets största badort Llandudno. Vi inkvarteras fyra nätter på Grand Hotel Llandudno, som ligger i ena änden av den långa strandpromenaden. Efter middagen på vårt hotell kan vi avsluta dagen med en promenad på den 700 meter långa piren, Wales längsta.

Dag 2-4 Norra Wales
Så startar vår rundresa i norra Wales! Under dessa tre dagar lägger vår guide Lena upp programmet på bästa sätt och tar oss bl.a. upp på den berömda hängbron över Menai Strait till ön Anglesey och till den trevliga staden Beaumaris samt till byn ”Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”, namnet som kräver djup koncentration för att uttala. Åter på fastlandet kommer vi att besöka Caernarfon, där vi ser Wales största slott, uppfört av Edward I, som både kungligt palats och som försvarsanläggning, Portmeirion; byn som är byggd i extravagant italiensk stil med Portofino som förebild. Slate Museum för en demonstration av klyvning av skiffer, de gamla radhusen mm. Vi besöker även semesterbyn Betws-y-Coed, berömd för sin skönhet och omgiven av vattenfall. I närheten av vår badort ligger Conwy med sin mäktiga borg, även den byggd på 1200-talet av Edward I. Conwys åtta massiva torn och höga murar ger ett mäktigt intryck. En av dagarna åker vi in i Snowdon Nationalpark till LLanberis för att ta det kugghjulsdrivna tåget ända upp till toppen av Wales högsta berg, Snowdon 1190 meter högt. Vi kommer även att få tid att ströva i vår badort och ta tåget eller linbanan upp till The Great Orme, varifrån vi har en fantastisk vy över bukten och havet. Uppe på berget finns även en fin utställning om Greats Orms historia, natur och djurliv. För den som orkar finns fina promenadstigar till och från byn. Sista kvällen går vi gemensamt till en mysig restaurant för en avskedsmiddag.

Dag 5 Llandudno – Llangollen – Manchester
Frukost och avfärd via den gamla marknadstaden Ruthin med sina många korsvirkeshus och genom det natursköna Horseshoe Pass till LLangollen som är en charmig by med flera sevärdheter, bl.a. den smala llangollenkanalen som leder fram till Pontcysyllteakvedukten som är en akvedukt över floden Dees dalgång och upptagen på Unescos världsarvslista. Vi passar på att gå ut på akvedukten och under oss är Wales och 40 meter nedanför ringlar floden Dee fram, kantad av klippbranter och frodig grönska. Vi fortsätter till flygplatsen och vårt flyg som lyfter kl. 18.30. Vi vinkar hejdå till vår guide Lena som under dessa dagar har visat ”sitt” Wales och dess fantastiska natur.

Information

I resan ingår: Flygbiljett inkl. skatter Arlanda–Manchester t/r, bussresa och transfer i Wales , del i dubbelrum, fyra frukost, en middag första kvällen, utflykter enligt resans program inkl inträde till borgen i Caernfon, Portmeirion och Slate Museum, tåget upp till Mount Snowdon , svensktalande guide/reseledare. (OBS linbanan i LLandudno ingår ej i resans pris, detta besök gör man på egen hand)

Tillval per person:
Enkelrum 1 080 kr
Transfer till Arlanda T/R 200 kr

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Knivsta hpl AR
  • Arlanda

Väljer du att ansluta direkt till Arlanda, möts vi vid Informationsskylten i Terminal 5, kl. 05.45. Personal från Högbergs buss finns där och hjälper till vid incheckning.

 

Valuta: Brittiska pund

Pass: obligatoriskt med pass vid flygresor. Kontrollera att passet är giltigt tills du kommer hem.

Flygtider: Vi flyger med SAS. Flyget avgår kl. 07.35 från Stockholm-Arlanda. Åter den 5:e dagen kl. 21.50. Guiden Lena möter er i Manchester.

Karta

Resekalender

26/6Lofoten med flyg och bussfrån 12 990:-
27/6Höga Kusten från 5 490:-
30/6Kryssning till Visby & Almedalsveckanfrån 2 070:-
2/7Norska Pärlorfrån 5 870:-
4/7Göta Kanalfrån 1 050:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo