Skip to main content

Kryssning Oslo - Köpenhamn

Kryssning med m/s Crown & Pearl Seaways

Status:
Fullt

Två huvudstäder, en kryssning och massor av härligt folkvimmel!

Oslo har lyckats behålla känslan av charmig småstad trots snart 700 000 invånare. Med ett naturnära läge mellan Oslofjorden och de många parkerna är det en grön stad. Här finns också ett pulserande stadsliv, museer i världsklass och spännande arkitektur. Köpenhamn lockar med en kontinental atmosfär, som uppfattas som mer ledig, en kombination av tradition och modernitet. Avståndet hit är inte långt, men när vi är här känns det som om vi befinner oss i södra Europa. Vi upplever både Ströget, Nyhavn, Aker Brygge och Vigelandsparken på denna resa. Vår reseledare guidar oss förbi det stora sevärdheterna i både Oslo och Köpenhamn.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Oslo
Avresa västerut, mot Norska gränsen.   Vi gör stopp för fika och lunch längs vägen. Framåt tidig kväll checkar vi in på ett centralt beläget hotell. Middag på egen hand. Det finns gott om tid att ta sig en kvällspromenad, kanske se den berömda Karl Johann Gate med utsikt över slottet.
 
Dag 2 Oslo
Efter frukost lastar vi bussen för avfärd. Vi gör en rundtur med bussen där vi ser bl.a. Vigelandsparken, Holmenkollen och lite av centrala Oslo, där vi gör ett stopp vid Aker Brygge. En populär plats vid vattnet med gott om restauranger och caféer. (Resan den 16 maj vaknar vi upp till Norges nationalfirande.) Lunch äter vi på egen hand. Vi samlas igen kl. 13:30 för avfärd mot hamnen och fartyget m/s Crown/Pearl Seaways. Ombord installerar vi oss i våra hytter. När fartyget sakta börjar färden ut genom den vackra Oslofjorden är det dags för gemensam middag och trevlig underhållning ombord
 
Dag 3 Köpenhamn
Efter sjöfrukost anländer vi till Köpenhamn klockan 10:00, tillsammans med vår reseledare gör vi en kort bussrundtur, vi passerar bl.a. Rådhusplatsen,  Nyhavn och Amalienborg. Vi stannar utanför Tivoli så att du på egen hand kan upptäcka Köpenhamn under några timmar. Upplev Ströget, Europas längsta gågata som kantas av butiker, caféer och stora varuhus. Atmosfären är både gemytlig och kontinental, de små gatorna och torgen runtomkring Ströget bjuder på en särprägel som är svår att finna någon annanstans. Klockan15:00 lämnar fartyget Köpenhamn och ombord serveras en gemensam middag och vi kan även denna  kväll njuta av fartygets   underhållning och faciliteter ombord.
 
Dag 4 Oslo - hemorten
Vår frukost äter vi under inseglingen genom Oslofjorden. Klockan 10:00 är vi i hamn och påbörjar vår färd hemåt. Vi stannar för fika och lunch och beräknas vara hemma igen ca klockan19:00

 

Information

Avresa: 2023-05-16 (Crown)och 2023-09-02 (Pearl)

Pris: 4 730 kr

I resan ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum/hytt insides
- Kryssning Oslo - Köpenhamn t/r
- Tre frukost
- Två middag inkl. 1 glas vin/öl ( en buffémiddag och en serverad middag)
- Reseledare

 

Obs! att avresan den 16/5 innebär att vi får se firandet av Norges Nationaldag.

Påstigningsorter:
 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3 Avresa kl. 09:00
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst
 
Logi/fartyg: m/s Crown / Pearl Seaways
Avgår från Oslo kl. 15:00
Anländer till Köpenhamn kl. 10:00
Avgår från Köpenhamn kl. 15:00
Anländer till Oslo kl. 10:00

 

Tillval per person:
Enkelrum/hytt insides 1 185 kr
Del i utsideshytt 350 kr
Enkelrum/hytt utsides 1 535 kr
 
Valuta: Danska kronor, Norska kronor

 

Karta

 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • Fjärdhundraland logo