Skip to main content

Rundresa i Andalusien

med bl.a. Cordoba, Granada och Sevilla

Status:
Fullt

På vår resa genom Spaniens vackra region, Andalusien, besöker vi de allra största sevärdheterna. Resan är full med äventyr för dig som vill uppleva mycket! Vi besöker bland annat historiska städer som Granada med fantastiska Alhambra, pärlan Córdoba, vackra Sevilla, spännande Ronda, vidunderliga Gibraltar samt het Flamencoshow . På vår rundresa får vi även lära oss massor om regionens fascinerande historia som olika folkslag har präglat genom århundranden, medan vi fyller våra sinnen med frisk bergsluft, betagande natur och utsökta måltider.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Arlanda – Ronda
Avgång med flyg från Arlanda kl. 07.00 med ankomst till Malaga klockan 11.25. Här möter vår svensktalande guide upp för att starta vår resa med ett besök i spännande Ronda. Ronda som är vida känd för sin skönhet ligger mycket spektakulärt på en massiv klippformation på 743 meters höjd. Staden delas av en 100 meter djup klyfta som överbryggas av en imponerande bro. Många är de författare som lovsjungit dess skönhet. Här i Ronda föddes tjurfäktningen och här finns Spaniens äldsta tjurfäktningsarena med tillhörande museum. Arenan är från 1785 med två våningar, där bland annat Ernest Hemingway hade sin egen loge. Efter incheckning på vårt hotell kanske en promenad lockar. Middag på hotellet och därefter en god natts sömn.

Dag 2 Ronda – Gibraltar – Sevilla
Frukost innan avfärd till Gibraltar där vi byter fordon från vår buss till mindre bussar. Gibraltar är sedan 1704 en viktig brittisk örlogsbas. Kolonin är omstridd och spanjorerna har länge velat ha tillbaka Gibraltar. Här hittar vi ett stycke England med bobbies, pubar och engelsk mat. Vi besöker Europa point, grottan St Michaels och Apesden med de berömda framfusiga aporna. (OBS PASSEN SKA FINNAS TILLGÄNGLIGA) Vi fortsätter norrut förbi Jerez de La Frontera, känt för sina viner som på engelska blivit till det något förvanskade ordet sherry och kommer fram till Andalusiens huvudstad, Sevilla, för middag och övernattning. Vi bor centralt i staden i stadsdelen Triana på Hotel Zenit.

Dag 3 Sevilla
Sevilla är en av Europas äldsta städer. Redan under tidig medeltid var det en kosmopolitisk stad och under 1500-talet Spaniens viktigaste transatlantiska hamn. Andalusiens huvudstad har en unik och synnerligen rik historia, som avspeglar sig i det mesta i denna romantiska stad – inte minst i dess befolkning. Vi ägnar hela denna dag i Carmen och Don Juans stad, där vi bl a passerar katedralenkatedralen med sitt 93 meter höga torn La Giralda, en gång minaret vid en morisk moské och med på Unescos lista. Vi får även se Barrio de Santa Crúz (scenen för operetten Don Juan), Plaza de España i Maria Luisa-parken och givetvis Calle Sierpes, den eleganta gågatan i stadens centrum. Eftermiddagen kan vi på egen hand göra ett besök i konstmuseet Hospital de la Caridad eller slottet Alcázar. Denna kväll bjuds vi på Tapas tillsammans med en eldig Flamencoshow som mer än någon annanstans vårdas i Sevilla.

Dag 4 Sevilla – Cordoba
Vi fortsätter österut, över jordbruksvidder med imponerande vyer och kommer fram till Córdoba, en gång huvudstad i det mäktiga kalifatet med samma namn. Här finns en härlig blandning av judiska, kristna och moriska traditioner. Under 300 år var Cordoba morernas huvudstad och en av de mest betydelsefulla i Europa. Vi gör givetvis ett besök i den världsberömda moskén Mezquita med sina 850 pelare i marmor och jaspis. Vi vandra tillsammans med vår guide runt i de gamla kvarteren. Här känns det som om tiden stått stilla sedan 900-talet. Efter denna promenad checkar vi in på vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 5 Cordoba – Granada
På vägen mot Granada passerar vi genom Jaénprovinsen som är Spaniens främsta olivodlingsdistrikt. Här finns kullar som är täckta av miljontals olivträd i till synes oändliga planteringar. Här och var ser vi rester av moriska borgar i många byar. Efter lunch är vi framme i Granada. Granada ligger enastående vackert med de nästan alltid snötäckta topparna i Sierra Nevada i bakgrunden, och staden var morernas sista fäste i Europa. Granada domineras av den "röda borgen" Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bland annat den kända lejongården. Högre upp på kullen ligger "den himmelska trädgården" Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats med sina strama cypressalléer, välskötta blomstersängar och springbrunnar. Vi gör en rundtur i staden och får även egen tid till förströelse.

Dag 6 Granada – Torremolinos
Frukost innan vi beger oss till Alhambra som byggdes av morerna för att skapa ett paradis på jorden. Alhambra, som blev morernas sista fäste i Spanien, är byggt på en hög klippa ovanför Granada. Vi besöker de moriska palatsen. Här ser vi bland annat Lejongården där den berömda fontänen med lejonstatyer finns. Intill Alhambra ligger Generalife med sina trädgårdar. Här är det lätt att bli hänförd av anläggningens många fontäner, dammar, pelarrader och paviljonger. Efter lunch fortsätter vi ner efter Sierra Nevadas bergsluttning och kommer till kusten som vi följer förbi Almunecar och Nerja till Torremolinos för vila och avkoppling.

Dag 7 Torremolinos
Frukost och därefter egen tid för bad och avkoppling. Den som önskar kan ta lokalbussen eller tåget in till Malaga som ligger knappt drygt 1 mil från Torremolinos. Middag på vårt hotell på kvällen

Dag 8 Malaga och hemåt
Vi beger oss tillbaka till Malagas flygplats och vårt flyg som avgår klockan 12.10. Vid ankomst till Arlanda 16.20 väntar vår buss för färd tillbaka till våra hemorter.

 

 

Information

I resan ingår: flygbiljett inkl. skatter Arlanda – Malaga t/r, bussresa, del i dubbelrum, sju frukost, sju middag varav en middag med tapas och Flamencoshow, alla utflykter samt entréer till Mezquita och Alhamra, svensktalande reseledare/lokalguide.

Tillval / person: Enkelrum 3 050 kr

Valuta: Euro

Logi:
Catalonia Reina Victoria Wellnes & Spa, Ronda
Zenit Sevilla
Sercotel Selu Hotel, Cordoba
Sercotel Gran Hotel Luna De, Granada
Royal Al-Andalus, Torremolinos
 

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Knivsta hpl AR
  • Arlanda

Väljer du att ansluta direkt till Arlanda, möts vi vid Informationsskylten i Terminal 5, kl. 05:00 Personal från Högbergs buss finns där och hjälper till vid incheckning.

Pass: obligatoriskt med pass vid flygresor. Kontrollera att passet är giltigt tills du kommer hem.

Flygtider: Vi flyger med Norweigan Air Flyg. Flyget avgår kl. 07:00 från Stockholm/Arlanda. Åter den 8:e dagen kl. 16:20. Vår svensktalande Guide/Reseledare möte oss på flygplatsen.

 

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo