Skip to main content

Scalarevyn

Den 26 augusti 2021 var det äntligen officiell premiär för den uppmärksammade revyföreställningen “Scalarevyn”. Med den väcker Henrik Dorsin och Michael Lindgren liv i Scalateaterns klassiska revytradition tillsammans med några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och dansare.

På scen står förutom Henrik Dorsin själv de komiska virtuoserna Vanna Rosenberg, Johan Ulveson, den i humor-sammanhang något otippade Klas Hedlund som till vardags är aktad operasångare på Kungliga Operan, samt stjärnskottet Louise Nordahl känd från TV4:s “Mumbo Jumbo”. På scen finns även en för revyn noga sammansatt orkester under ledning av kapellmästare Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefine Runsteen.

När pandemin slog till våren 2020 pågick redan repetitionerna av Scalarevyn för fullt. Den färdigrepeterade föreställningen fick till slut ställas in på obestämd tid – och teatern skulle förbli stängd i ett och ett halvt år. Ett limbo skildrades genom en meta-komisk lins i den hyllade och Kristallenprisade SVT-serien ”Premiärdatum Oklart” (SVT Play). Nu när vaccinsprutorna står som spön i backen kan Scalateatern konstatera att de överlevt krisen, och äntligen får teatern öppna upp igen.

Tyvärr är det som var kul 2020 inte lika kul hösten 2021, så Henrik Dorsin har känt sig nödgad att skriva nytt och omarbeta en stor del av materialet. Till ensemblens stora förtret är mödosamt instuderade monologer ändrade, och gamla sånger strukna till förmån för nya. Man är nu bara veckor ifrån premiär – för andra gången.

Vi ska sätta publiken i en underhållningskuvös och bjuda på ett fyrverkeri av infall, säger Henrik Dorsin. Sen om sanningen ska fram så planerade vi att fira Scalateaterns 100-års jubileum med revy för tre år sedan, men vi blev lite sena, och sen kom corona. Så vi brakar på nu istället – kom och fira Scalateaterns 104-års jubileum med oss! 

Scalateatern har en lång historia av revy. På 40- och 50-talet var teatern en av Stockholms mest självklara revyscener. Här föddes stjärnor som Anita Lindblom och Christina Schollin och en lång rad revy-ikoner gjorde massvis av föreställningar vilket befäste Scalateaterns roll som en av landets mest självklara revyscener – och nu är det dags igen!

Sök resa

Information

Avresa: 2022-02-12

Pris: 1 090 kr

I priset ingår: Bussresa, biljett på parkett samt smörgås och dryck i bussen på vägen hem.

Föreställningen spelas på Scalateatern, Stockholm och börjar kl. 13:30. Speltid ca 3,5 tim inkl. paus

Påstigningsorter:

  • Enköping Gustav Adolfsplan / Källgatan 11:00
  • Ramstalund Macken 11:30
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3 12:00
  • Knivsta hpl AR 12:20

Åter i Uppsala ca 18:15

 
Ensemeble 
Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund & Louise Nordahl
Orkester
Per Ekdahl – kapellmästare och trummor, Per “Texas” Johansson – blås, Ulric Johansson – bas, Andreas Grube – gitarr, Vladan Wirant – piano, Josefin Runsteen – fiol, Annika Granlund – trumpet 
Dansare
Anna Ståhl, Gabriella Kaiser, Oskar Störtebecker

Manus: Henrik Dorsin , Regi: Michael Lindgren, Kompositör och arr: Per Ekdahl, Koreograf: Anna Ståhl, Scenograf: Bengt Fröderberg, Kostymdesign: Susanna Rafstedt, Artwork: Jan Lööf, Ljuddesign: Andreas Grill, Ljusdesign: Staffan Sahlström, Producent: Matilda Klein 

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo