Skip to main content

Skagen 3 dagar

Upplev det unika ljuset och Skagenmålarnas konst på Jyllands norra udde.

Pris från:
2 950:-
I resan ingår: bussresa, kryssning Oslo – Fredrikshamn t/r, del i insides tvåbäddshytt, buffé middag inkl. dryck, trerätters middag exkl. dryck, två frukost, besök enligt program, vägavgifter/skatter, reseledare.
Boka resa

Det sägs att det är ljuset som lockar besökare till Skagen och området kring Jyllands nordligaste udde.  Och visst är det ett alldeles speciellt ljus här. Det är de två haven, Kattegatt och Skagerak som är grunden till det ljus som också lockat många konstnärer hit. Följ med oss på denna resa till den nordligaste delen av Jylland där vi beundrar de kända Skagenmålarnas konst, promenerar på Grenen och får tillfälle till lite shopping i de mysiga små butikerna.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Mot Oslo

Vi tar sikte på Oslo och stannar längs vägen för möjlighet till kaffe och lunch. På eftermiddagen anländer vi till Oslo, där vi gör en kortare rundtur innan det är dags att checka in på Stena Lines fartyg som avgår klockan 19.30 till Fredrikshamn. Middag ombord. ca 50 mil

Dag 2 Från Fredrikshamn till Skagen

Först en stabil frukost sedan beger vi oss mot Skagen. Området runt Skagen är känt för det förföriska och föränderliga ljuset. Det är ett land i landet som breder ut sig över Norra Jylland utan några egentliga gränser. Det är svårt att säga var det börjar, det är lättare att beskriva slutet som är Grenens topp där Skagerack möter Kattegatt i ett spännande vågspel.

Vi startar vår Skagenodyssé med det lilla traktortåget Sandormen, med vars hjälp vi tar oss till Danmarks nordligaste udde Grenen. Det är här den omtalade ljusbrytningen uppstår som i grunden var upprinnelsen till konstnärskolonierna. Det är så vackert så man förstår verkligen varför så många konstnärer söker sig hit.

Vid det legendariska Bröndums Hotel ligger Skagenmuseet. Det var krögarens framsynta och filantropiska inställning som är grunden till att museet finns idag. Här får vi möte PS Kröyer, Christian Kroghs, Michael och Anna Anchers konstnärskap.

Därefter har vi tid för egna strövtåg i Skagen, som från första början var ett litet fiskeläge och idag har det utvecklats till en fantastisk sommarstad för såväl båtälskare, konst- och arkitekturintresserade. Det är tätt mellan sevärdheterna och vi skall sedan bara förflytta oss en liten bit.

Råbjerg Mile är Europas största öken och varje år förflyttar sig den vandrande sanddynan flera meter i ost-nordostlig riktning och allt som kommer i dess väg begravs i fin vit sand. Det är ett naturfenomen väl värt ett besök.

Dagen går mot sitt slut och vi kliver åter på fartyget som avgår igen kl. 18.30. Middag serveras ombord. Ca 15 mil

Dag 3 Från Oslo och Hemåt

Frukost serveras under inseglingen i Oslofjorden. Vi påbörjar vår bussresa mot hemorten och stannar för lunch och kaffe längs vägen. Ca 50 mil

Information

I resan ingår:

Bussresa, kryssning Oslo – Fredrikshamn t/r, del i insides tvåbäddshytt, buffé middag inkl. dryck, trerätters middag exkl. dryck, två frukost, besök enligt program, vägavgifter/skatter, reseledare

Tillägg: 

Enkelhytt 190 kr

Enkelhytt utsides 490 kr

Utsides dubbelhytt 150 kr/pers

Valuta:

Danska och Norska kronor

Påstigningsorter:

Stockholm CityTerminalen     transfer till Enköping

Bålsta Station    transfer till Enköping

Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3

Ramstalund Macken

Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan

Västerås ReseCentrum hpl i

Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1

Köping Skinngubben Ringvägen 75

Rast Arboga Dinners

Arboga Dinners E18

Örebro Scandic Hotel Väst

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
26/8Se informationStena SagaFullbokad, väntelista2 950:-Boka på väntelista

Hotell

Stena Saga

Stena Saga

Stena Saga Läs mer...

Resekalender

15/8Nordfrisiska öar med Skagenfrån 8 890:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo