Skip to main content

Skuld och Gröna Skogar

Julspecial i Brevens Bruk

Status:
Fullt

Visst är vi väl många som älskar att sjunga allsång om sommaren. På Skansen, på Liseberg och i Knarrhults hembygdsgård. Och visst är vi lika många som gillar att ägna semestern åt mordgåtor. I böcker, på TV och ihop med Leif G W Persson. Sedan finns förstås de, som tycker att allsång är mördande tråkigt! Dom är speciellt välkomna till oss.

”Skuld och gröna skogar” är nämligen världens första allsångsdeckare. Den skulle också kunna heta: ”Sjung om du törs!” Vår föreställning handlar inte bara om en helknasig mordhistoria, utan också om att tillsammans med oss, klämma i för kung och fosterland - och sjunga allsång!
Monica Forsberg och Peter Flack har hittat på en närmast olöslig, men skrattframkallande intrig. Handlingen utspelar sig på 50-talet i Sverige. Troligen 1958, eftersom det pratas om Fotbolls-VM och kvinnliga präster.
Sångerna som vi ska sjunga allihopa tillsammans, är också välkända för alla er som var med då. Och var ni inte med då, så kan ni de i alla fall. Och om ni inte kan de i alla fall, så får ni ett litet häfte med alla texter.

I rollistan hittar vi, (så länge dom nu lever): Hasse Andersson, Monica Forsberg, Marie Kühler, Peter Flack, Peter Kjellström, Amanda Flack och en ganska så brottsbenägen orkester.

Musiker: Johan Pihleke, P-O Nilsson, Niclas Brandt och Christer Linder.
Manus: Peter Flack & Monica Forsberg.
Regi: Peter Flack
Koreografi: Marie Kühler.
Scenografi: Christer Linder

Avgång på förmiddagen till Brevens bruk eller Breven som är ett före detta järnbruk i sydöstra Närke. Där finns en bevarad bruksmiljö med herrgård från 1700-talet, brukskyrka och ett bruksmuseum. Järnhanteringen vid Brevens bruk är nu nedlagd sedan 1980-talets mitt. Vi äter en trerätters supé innan vi tar plats för en skrattfest och allsång med välkända profiler. Efter föreställningen tar vi plats i bussen för att snabbt ta oss hem till våra hemorter.

 

 

Sök resa

Information

Avresa: 2019-11-29 + 2019-12-14

I resan ingår: bussresa, trerätters supé, biljetter till Skuld och Gröna Skogar, smörgås och dryck på hemvägen, reseledare.

Föreställningen börjar kl. 15.30, vi äter supé ca kl. 13.15. På vägen hem serveras en smörgås och dryck i bussen.


Påstigningsorter:

  •     Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
  •     Ramstalund Macken
  •     Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  •     Västerås ReseCentrum hpl i
  •     Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
  •     Köping Skinngubben Ringvägen 75

 

Meny:
Skagencanapé
Helstekt fläskfilé med calvadossås, varma grönsaker, pommes de risolé
Punschparfait med hallonsås
Kaffe

(varmrätten och efterrätten är gluten- och laktosfri)

 

 

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo