Skip to main content

Smakresa till Dalarna

Följ med på en unik kulinarisk resa till tre guldkorn i Dalarna

Vårt första besök för dagen blir Sahlins Struts utanför Borlänge, vi börjar med förmiddagskaffe, innan vi får en guidning på gården. Svedens Gård har tillhört Familjen Sahlin sedan 1903. 1994 gjorde familjen en förändring och mjölkkorna byttes ut mot strutsar, de har lärt sig allt om strutsen, som är det närmaste dinosaurier vi kan komma. Vi kommer få lära oss mycket om strutsen! Naturligtvis kommer det finnas möjligheter att besöka deras gårdsbutik, där finns allt från strutsägg, dammvippor och läderprodukter.
 
Andra besöket blir till Murboanns Gårdsmejeri, utanför Borlänge. Här serveras vår lunch och en ostprovning. Vi får givetvis även här en guidad visning och höra deras spännande historia. I det nybyggda mejeriet tillverkas deras ostar men mjölken hämtas från närmaste granngård, på så sätt kan de vara säkra på att hålla bästa möjliga kvalitet. I gårdsbutiken kan du köpa deras egna ostar men du hittar också delikatesser från hela Dalarna som marmelader, korvar, oljor, kaffe och te samt deras egenproducerad öl.
 
Sista besöket blir på Kulinariet, som är ett centrum för småskaligt mathantverk i Stora Skedevi. I denna unika miljö får vi njuta av eftermiddagskaffe. Vi får också en guidad visning och höra deras historia om ”Kulinariet” och deras producenter. Här kan du se när Skedevi Bröd gräddas för hand i vedeldade ugnar, handla delikatesser i saluhallen och fylla din glasflaska med mjölk från byn. Se, smaka, shoppa, delta och upplev!

Sök resa

Information

Avresa: 2020-08-20

I priset ingår:  bussresa, guidade visningar, för- & eftermiddagskaffe, lunch, ostprovning och shopping av lokala delikatesser.
 

Påstigningsorter:

  • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
  • Ramstalund Macken
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo