Skip to main content

Taubespelen 3 dagar

Kända artister tolkar Taubes visor 

Pris från:
4 100:-
I resan ingår: Bussresa, del i dubbelrum, två frukost, två middag, båttur inkl. kaffe och kaka, Gullholmen färja och guidning, biljett till Taubespelen, reseledare.
Boka resa

Bohuslän har besjungits av storheter som Evert Taube och Lasse Dahlquist. Skärgården är unik i sin skönhet med blankspolade klippor, grönska, genuina fiskelägen och svällande segel. Vi bor två nätter på mysiga Bohusgården. Härifrån gör vi våra intressanta och saltstänkta utflykter bl a till Gullholmen och Taubespelen. I år medverkar bl.a. Uno Sveningsson, Andreas Weise och Elisa Lindström.

 

Sök resa

Dagsprogram

Mitt i Bohuslän mellan Orust och Bokenäset, ligger öarna Flatön, Malön och Ängön där Evert Taube tillbringade mycken tid under 40-talet. Här gick det första Taubespelen av stapeln en solig men blåsig julidag 1995. Trots vädret hade runt 1500 personer samlats för att lyssna på bl.a. Gösta Taube tolka sin brors visor. Från att ha varit ”lite kul i backen” har spelen växt och är idag en av de största Taubemanifestationerna i landet. 2016 flyttade spelen till Göksäter på Orust. 

Dag 1 Hemorten- Uddevalla
Avfärd på morgonen mot Uddevalla och vårt hem under två nätter. Här på mysiga Bohusgården, beläget vid Byfjorden blir vi väl mottagna och har fri tillgång till hotellets faciliteter. Innan incheckning på hotellet kliver vi ombord på m/s Sunningen för en timmes båttur på den vackra Byfjorden som omger staden Uddevalla . Ombord serveras kaffe och kaka. Middag på vårt hotell.

Dag 2 Gullholmen och Taubespelen
Frukost och avfärd till en av Bohusläns många ”öpärlor” – Gullholmen, sista anhalten innan det stora havet. Den ligger längst västerut i den bohuslänska skärgården. Gullholmen klänger sig fast på den lilla klippan i lä av stora Harmanö. Vi har kommit till ett av de äldsta fiskelägen, anlagd redan på 1200-talet. Den här ön sägs vara Sveriges mest tätbebyggda samhälle. På vissa ställen är det tom svårt att komma fram mellan husväggarna. Väl på ön gör vi ett intressant besök med guide i kutterskepparens Albert Arvidssons Skepparhus, uppfört 1893. Från Gullholmen ser vi Evert Taubes sjöstuga, som ligger på en ö strax intill. Vi passar på att äta lunch innan båten tar oss tillbaka till fastlandet och fortsätter till Göksäter för att besöka Taubespelen som är ett utomhusevenemang där några av våra bästa artister tolkar Taubes visor på sitt sätt samt naturligtvis den största tolkaren av alla, Sven-Bertil Taube. Spelen börjar klockan 15.00 och föreställningen varar i ca tre timmar. Middag på vårt hotell. 

Dag 3 Uddevalla – Hemorten
Vi tar en välförtjänt sovmorgon eller varför inte ett morgondopp innan det är dags att packa bussen och säga adjö till Uddevalla. Vi åker till den vackra trästaden Lidköping där vi gör ett besök i Rörstrands museum och shoppar i butiken. Här passar vi även på att äta lunch innan vi fortsätter  tillbaka till hemorten dit vi beräknas anlända tidih kväll.
 

Information

Taubespelen flyttar till Ellös. Där kommer spelen att ta plats dels i Elösparken, dels på Glim-maråsen. Själva föreställningen sker på idrottsplanen Glimmaråsen där scenen, restaurangen, sjukvård, toaletter, utställare etc finns (precis som tidigare).Det nya är att inne i Ellösparken kommer konst och fotoutställning, öppen scen och picknickområde att vara. parkeringen är 50 m från entrén.

Det finns reserverade sittplatser i karmstolar. Föreställningen är utomhus alltså behöver man kläder efter väder.

Föreställningen på drygt 3,5 timmar inleds med allsång, innan du lotsas vidare med artisternas tolkningar och anekdoter.  2/3 av visorna är skrivna av Evert Taube. Resterande är de gästande artisternas egna material. Ackompanjemanget sköts av Taubespelens egen 16 personer stora orkester under ledning av Jerker Johansson.

Klara artister för tillfället är Sven-Bertil och Sarah Dawn Finer till söndagen. Hanna Boquist konferencier och Jasmine Sjöstedt leder allsången. Dessutom medverka den sydamerikansk gruppen Quipus som spelar en del av Everts visor såsom Evert själv mötte dem en gång i tiden.

Läs gärna mer om Taubespelen på deras hemsida. 

Påstigningsorter:

 • Stockholm CityTerminalen     transfer till Enköping
 • Bålsta Station    transfer till Enköping
 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
14/7Se informationBohusgården Uddevalla24 100:-Boka

Hotell

Bohusgården Uddevalla

Bohusgården Uddevalla

http://www.bohusgarden.se/

Resekalender

7/7Konsert i Orangerietfrån 120:-
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • SamBus logo