Skip to main content

Trädgårdsresa i Fjärdhundraland 1 dagar

Privata trädgårdar och Enköpings vackra parker

Pris från:
945:-
I priset ingår:
- Bussresa
- Förmiddagskaffe
- Guidning i Enköpings parker
- Lunch utomhus i Drömparken
- Besök och guidning vid två privata trädgårdar inkl. eftermiddagskaffe
- Besök på Härnevi Plantskola
Boka resa

Avresa på morgonen från Uppsala till Enköping, där Lena och Elisabet hälsar oss välkomna med förmiddagskaffe och en visning av deras lilla men charmiga butik, Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk. Elisabeth visar oss sedan vant runt i Enköpings Parker.

Elisabet berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare skapade det som har kommit att bli Enköpings stora turistattraktion. Turen går genom några av de många parkerna och guiden berättar om växter, design och det som är karaktäristiskt på de olika platserna. Turen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är en världskändis i trädgårdssammanhang och känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

I Drömparken serveras dagens lunch. Helena som driver Happy Foodtruck lagar vår lunch på bra ekologiska råvaror och närodlat. Här serveras ekologisk hamburgare med alla de godsaker som hör till. Naturligtvis finns vegetariskt alternativ. (meddela vid bokning) Här får vi njuta av härlig hamburgare, blomsterprakt, humlesurr och det förhoppningsvis vackra vädret.

Efter lunchen går färden norrut mot Rotbrunna och Härnevi. Där väntar besök hos två privata trädgårdar som ligger alldeles intill varandra.  Lövåsa trädgård – Trädgården är indelad i olika rum avgränsade av avenbokshäckar. Färg och form spelar huvudrollen här. Framför huset samsas vita, silvriga och blekgula toner, utanför verandan mörkt vinröda toner tillsammans med rosa och i de nedre delarna av trädgården går perenner och rosor över i mer blå toner. I trädgården finns ett stort träväxthus och en köksträdgård omgiven av en gammal stenruin.  Pias trädgård – En lummig och romantisk trädgård med perenner och rosor. Här kan du njuta av vackra ormbunkar och gräs men även ovanliga buskar och träd. I trädgården finns en damm med guldfiskar och i trädgården bor även både höns och bin. På husets södra gavel står ett växthus av gamla fönster med golv av handslaget tegel. Köksträdgården ramas in av en klippt bokhäck. Lisa och Pia tar själva emot och berättar om sina trädgårdar. Båda trädgårdarna är helt fantastiska på sina olika sätt och väl värda ett besök. Eftermiddagskaffet serveras hemma hos Lisa och Pia.

Sista stoppet blir på Härnevi plantskola, ”plantskolan på landet” – ett familjeföretag som drivs av Karl-Åke och Margaretha. Här finns ett brett sortiment av sommarblommor, perenner, buskar och träd men även en presentbod med smått och gott – ätbart från småskalig produktion.

Dagen börjar lida mot sitt slut och vi lastar bussen med blommor, plantor och prylar. Nöjda och inspirerade av all blomsterprakt är vi åter i Uppsala ca 17:00

Sök resa

Information

Avresa: 30 juli

Pris: 945 kr

I priset ingår:
- Bussresa
- Förmiddagskaffe på stående fot
- Gudining i Enköpings Parker
- Lunch i Drömparken (vid dåligt väder kan det komma att ändras)
- Visning och guidning av två privata trädgårdar inkl. eftermiddagskaffe
- Besök hos Härnevi Plantskola
 

WC- finns vid ankomst inne på Turistinformationen. I Drömparken, i Rotbrunna och på Härnevi plantskola. I Drömparken finns också toalett av enklare slag.

Vid dåligt väder, som vi kan förutse försöker vi ändra lunchen till inomhus. Det finns ett enklare regnskydd  i Drömparken där vi kan sitta ner. Öl eller vin går att beställa på plats.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/7se informationTrädgårdsresa till FjärdhundralandMer än 8945:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo