Skip to main content

Vackra Värmland

Lerin, Lagerlöf & Fröding

Status:
Fullt

Lars Lerins fascinerande konst, Selma Lagerlöfs vackra Mårbacka och Gustaf Frödings Minnesgård Alster! Den 27/7 har vi även biljetter till Västanå Teater där Selma Lagerlöfs "Anna Svärd" spelas under sommaren.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Uppsala - Sunne

Avfärd på morgon mot Värmlands huvudstad - Karlstad. Att sola skiner i Karlstad har väl alla hört, om inte annat finns solen inne på Lars Lerins konsthall på Sandgrundsudden där vi dessutom får en guidad tur. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. När och fjärran finns på samma plats.

Vi äter en buffélunch på Värmlands Museum, beläget tvärs över gatan.

Vi lämnar Karlstad och åker upp till Sunne där vi tar in på Hotell Selma Spa där vi har fri tillgång till spaområdet med pooler inom och utomhus, bubbelpooler, bastu, frukt- och vattenbar, morgonrock till låns, badtofflor, samt alla instruktörsledda pass dagsprogram. Vi äter en trerätters middag innan det är dags att slå sig ner i lobbyn för en stunds gemenskap eller en skön promenad i de vackra omgivningarna.

För teaterbesökarna kommer det istället för middag på hotellet att serveras en liten supé vid Berättarladan samt kaffe/te och en matig smörgås vid hemkomsten till hotellet.  I en av Värmlands största lador har man byggt en teater. Fantastiska dräkter, nykomponerad musik och mycket dans karakteriserar Västanå teaters föreställningar sedan många år i regi av Leif Stinnerbom. (tillvalet går endast att göra på avresan 27 juli).

Läs mer om teatern här: http://www.vastanateater.se/event/anna-svard/

 

Dag 2 Sunne - Uppsala

Efter frukost går färden över till östra sidan av sjön Fryken och till Selma Lagerlöfs Mårbacka för en guidad tur i den berömda författarinnans hem.

Vi fortsätter till Frödings Minnesgård - Alsters Herrgård.  En av våra mest folkkära skalder, Gustaf Fröding, föddes på Alsters herrgård 1860. Vi äter lunch innan den guidade turen börjar på herrgården.

Hemresa på eftermiddagen med paus för kaffe innan vi åter når hemorten.

Information

Tillägg: 

Enkelrum: 200 kr/person

Teaterbiljett: 300 kr/person (endast den 27/7)

 

Påstigningsorter:

Stockholm CityTerminalen     transfer till Enköping

Bålsta Station    transfer till Enköping

Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3

Ramstalund Macken

Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan

Västerås ReseCentrum hpl i

Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1

Köping Skinngubben Ringvägen 75

Arboga Dinners E18

Örebro Scandic Hotel Väst

Karta

Hotell

Selma Spa Sunne

Selma Spa Sunne

https://selmaspa.se/

Resekalender

15/8Nordfrisiska öar med Skagenfrån 8 890:-
23/8VIP Kryssning med smak av reseträfffrån 795:-
26/8Skagenkryssningfrån 2 950:-
28/8Irlandfrån 12 250:-
1/9Skifs på Skansenfrån 1 150:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo