Skip to main content

VÄV2020 i Halmstad

Svenska Vävmässan

Välkommen till den största vävmässan som arrangeras i Sverige - Svenska VÄV2020!

Vävmässan arrangeras av Svenska Vävrådet på olika platser i landet. Den allra första Vävmässan gick av stapeln 1986, just i Halmstad. Nu är det dags igen!  I Halmstad och runt om i Halland finns en livaktig vävtradition, många vävstugor, lång textil- och vävhistoria, intressanta konstnärer och innovativt nytänkande. Mässorna arrangeras vart tredje år och samlar 5000-8000 besökare. Varje mässa består av två delar, en kommersiell del och en konferensdel, och ett tema knyter ihop de olika delarna. Till den kommersiella delen inbjuds företag och utbildningar med anknytning till vävning att presentera sina produkter och sitt utbud. Det kan handla om vävstolar och vävredskap, garner och annat material, litteratur, kurser och utbildningar. Konferensdelen innehåller föreläsningar, kortkurser, textila utställningar och utflykter. Varje Vävmässa präglas av den ort som inbjuder till mässan.

 

 

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1
Vi reser med buss på morgon klockan 08:00 via Enköping, Västerås och Örebro ner till Halmstad. Vi gör stopp för möjlighet till förmiddagskaffe och lunch längs vägen. Vi når vårt hotell, First Hotell Mårtensson, framåt sen eftermiddag. Hotellet ligger centralt, medan mässhallen ligger ca 2,4 km bort och lite mer utanför centrum. Vi checkar in och får våra rum sedan äter vi en gemensam middag på hotellet runt klockan 19:00. Det finns aktiviteter i centrala staden, mer info om detta kommer längre fram.
 

Dag 2
Efter en härlig frukost, kör bussen till Halmstad Arena och Vävmässan, som öppnar klockan 09:00. Under dagen finns det flertalet föreläsningar och kurser att delta i förutom själva mässan. Bussen hämtar igen klockan 17:00 för transport tillbaka till hotellet. Middag på egen hand. OBS! föreläsningar och kurser bokas i förväg. Besök gärna www.svenskavav.com där finns mer information!
 

Dag 3
Vi checkar ut från hotellet och det finns tid att besöka mässan en stund eller andra utställningar mer centralt i stan. Hemfärd efter lunch. Vi gör stopp längs vägen för eftermiddagsfika och middag. Vi beräknas vara åter i Uppsala ca 22.00.

 

Information

Avresa: 2020-09-24


Pris: 4 150 kr


I resan ingår: Bussresa, del i dubbelrum, två frukost, en middag första kvällen, entrébiljett till fredagen.

Tillval enkelrum:  1 360kr

Logi: First Hotel Mårtensson

Påstigning: Uppsala 08:00, Ramstalund 08:20, Enköping 08:50, Västerås 09:20. Vi beräknas vara åter ca 22:00 den tredje dagen.

OBS! föreläsningar och kurser bokas i förväg. Besök gärna www.svenskavav.com där finns mer information!

 

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo