Skip to main content

Vintermarknad i norska Röros 3 dagar

Handel, Kultur & Folkfest

Bussresa till marknad I norska röros
Pris från:
4 795:-
I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- Två frukost
- Lunch dag 1 och 3
- Två middagar
- Utflykter enligt program
- Entré till Myskoxcentret
- Reseledare
Boka resa

Den årliga vintermarknaden i denna pittoreska gruvstad, som även är med på UNESCO:s världsarvlista, har hållits sedan 1854. Med sina ca 80 000 besökare varje år är marknaden ett av regionens allra största evenemang och en riktig nostalgitripp. Man håller till på "bakgårdarna", de platser där folk brukade samlas för byteshandel och för att spela musik, dansa och berätta historier. Här kan vi prova den lokala maten, beundra det traditionella hantverket samt åka på en spännande slädtur.

Sök resa

Dagsprogram

Avresa: 2022-02-14

Dag 1 Hemorten – Funäsdalen
Vi lutar oss bekvämt tillbaka i bussens sköna säten och sätter kurs mot vackra Dalarna till Fryksås som ligger 503 meter över havet, med en storslagen utsikt över Siljansbygden och med en gammal bebyggelse i orörd natur.  På Fryksås hotell väntar en god lunch innan vi far ner till Orsa och följer ett vintersprakande Dalarna norrut till Funäsdalen och vårt hotell som väntar med en god middag.

Dag 2 Röros marknad
Vi har ca 1 timmes färd till Röros dit vi beräknas anlända i god tid före öppningsceremonin kl. 12.00, där cirka 100 forbönder kör in sina hästar och slädar till Malmplassen. Efter invigningscermonin har vi resten av dagen på oss att insupa den historiska atmosfären där vi får en känsla av att ha rest tillbaka i tiden. Marknaden infördes redan 1854 på order av kungen och har sedan dess växt till att ha cirka 250 utställare och 80 000 besökare varje år. Här finner vi både de traditionella hantverken och modernare handelsvaror, konserter, dans och självklart massor av god mat och dryck. Under sen eftermiddag tar vi vår buss tillbaka till Funäsdalen och vårt hotell där vi äter gemensam middag under kvällen.

Dag 3 Funäsdalen – Hemorten
Vi börjar dagen med en god frukost och far den korta biten till Tännäs där vi gör ett besök i det unika myskoxhägnet. Här får vi se myskoxar i sin naturliga miljö. Vi passerar Hede och blickar ut mot Sonfjällets Nationalpark från 1909, då området var ett stort björnfäste och numera är Sveriges björntätaste områden. Här finns också en handfull myskoxar kvar sedan de flyttade in från vårt grannland i väster 1972. Via Älvros kommer vi till Järvsö där vår avslutningslunch intas på mysiga Järvsöbaden. Vi fortsätter utmed den vackra Ljusnandalen och beräknas anlända till våra respektive hemorter på kvällen.

 

Information

Avresa: 2022-02-14

I resan ingår: Bussresa, del i dubbelrum, två  frukost , lunch dag ett och tre , två  middag, förmiddagskaffe dag 3 , utflykter enligt program, inträde till Myskoxcentret,  reseledare.

Tillval enkelrum: 600 kr

Hotell: Hotell Funäsdalen
 

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i     
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan      
  • Ramstalund Macken     
  • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/2se informationVintermarknad i norska RörosMer än 84 795:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo