Skip to main content

Visbykryssning 3 dagar

Långkryssa med m/s Cinderella i sommar!

Pris från:
3 070:-
I priset ingår:
- Bussanslutning T/R, enligt ord.tidtabell
- Del i insides tvåbäddshytt kat B
- 3-rätters serverad middag kl. 17:30 dag 1 (Dryck tillkommer och betalas på plats)
- Sjöfrukost kl. 07:30 dag 2
- Buffé och skaldjursbuffé kl.17:30
- Brunch kl. 10:00 dag 3

Tips! En utflykt i land kommer göra besöket i Visby ännu bättre. Bokas i förväg.
Boka resa
Visby, en historisk sevärdhet av hög klass och samtidigt en idyllisk småstad med pittoreska gränder. Visby är en självklar punkt på att-göra-listan, både som en sevärdhet i sig själv men också som kuliss till det myllrande folklivet. Visby är en typisk hansestad med ringmur, ett välbevarat gatunät och bebyggelse från medeltiden och framåt, med på världsarvslistan sedan 1995.
Drömmer du om sommarsemester på Gotland? Gör slag i saken med en kryssning till Visby och njut av god mat, nöjen och glittriga vyer på vägen. Du får en hel dag i land och staden ser du bäst till fots, missa inte ringmuren, ruinerna, domkyrkan, Botaniska trädgården och Almedalen. Du kan också välja bland alla dagsturer beroende på vad du vill se av Gotland. Visby med smak av Medeltiden, Gotland Panorama med Visby, Fårö den magiska ön i norr, Vattenlandet Kneippbyn eller Östra Gotland med raukar och konst.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Stockholm
Fartyget Cinderella avgår från Stockholm klockan 17:00. På utresan serveras en Viking Buffé klockan 18:30. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.
 
Dag 2 Gotland och Visby
Efter sjöfrukosten anländer vi till Visby klockan 09:00. Njut av en hel dag på denna vackra ö! Boka en guidad stadsrundtur i Visby, en bussrundtur till Fårö eller östra Gotland med raukar och konst. För barnfamiljen är Kneippbyn en höjdare! En transferbuss går mellan hamnen och Österport strax utanför murarna, för den som förbeställt dagkortet. Det är 1,5 km från hamnen in till centrum och tar ca 25 min för den som hellre vill promenera. Fartyget avgår igen mot Stockholm klockan 18:00. Denna kväll ingår en tre rätters serverad middag, vill du hellre ha en Skaldjursbuffé, bokar du tillägget på 55 kr. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.
 
Dag 3 Stockholm - Hemorten
Efter en skön sovmorgon serveras brunch från klockan 09:00. Vi anländer till Stockholm klockan 14:30. Här väntar bussen på att köra oss den sista biten hem.

Information

Avresa: 2021-05-23, 2021-07-25

Pris från: 2660 kr

I priset ingår:

 • Del i insides tvåbäddshytt, kat B
 • Buffé inkl. dryck dag 1
 • Sjöfrukost dag 2
 • Trerätters middag inkl. dryck dag 2
 • Brunch dag 3

 

Tillval pris per person:

 • Bussanslutning t/r 350 kr
 • Skaldjursbuffé dag 2, 55 kr
 • Dagkort buss 60 kr
 • Del i utsides tvåbäddshytt 300 kr
 • Enkelhytt insides 1000 kr
 • Enkelhytt utsides 1300 kr

 

Utflykter Visby, pris per person: (läs mer om varje utflykt under fliken "utflykter")

 • Gotland Panorama med Visby, 3h, bussrundtur med guide 299 kr
 • Kreativa östra Gotland, 5h bussrundtur med guide inkl. lunch 645 kr
 • Visby med smak av medeltid, 3h stadsrundtur till fots 455 kr
 • Fårö - Den magiska ön i norr, 6h bussrundtur med guide inkl. lunch 665 kr
 • Dagstur till Kneippbyn, busstransfer och entré till Kneippbyn och Vattenlandet 410 kr (går ej att boka 23.5)

Utflykter i Visby

Visby med smak av Medeltid
Den medeltida Hansastaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa. Följ med på en spännande tidsresa genom stadens gränder och smaka på mat och dryck kryddad med historia vid en unik medeltida mötesplats, som tycks vara som klippt och skuren ur en film.
 
Först tar vi bussen till Östercentrum och promenerar längs ringmuren till Dalmansporten, ett av de högsta tornen i ringmuren. Härifrån tar vi klivet in i medeltida Visby och stadsdelen Klinten, där vi stannar för att njuta av en strålande utsikt över staden (och kanske posta ett och annat Instagraminlägg). Via en lång trappa kommer vi fram till vackra Sankta Maria domkyrka och Botaniska trädgården – en oas med färgglada blomster och exotiska träd.
 
Turen går vidare genom portarna in till Kapitelhusgården och den dolda medeltida mötesplatsen, bestående av en liten sluten trädgård och en storslagen festsal för gästabud. Här möts vi av dess ”tjänare” som bjuder på fascinerande berättelser från förr samtidigt som du får smaka på mat kryddad med historia.
 
Efteråt traskar vi vidare längs Visbys kullerstensgator i spåren av de köpmän som en gång befolkade staden. Vi stannar en sista gång vid glassbaren som bjuder på en av stadens vackraste utsikter. Här njuter vi av ett smakprov av lokalt producerad ekologisk glass innan vi tar oss ner till gamla Hansahamnen Almedalen, där turen avslutas.
 
Den som vill promenerar tillbaka till kryssningskajen, men det går också bra att ta bussen tillbaka från Östercentrum.
 
Turen startar kl 10:00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas.
 
Pris 455 kr/vuxen, 400 kr/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Gotland Panorama med Visby
Gotland är en ö av kontraster och visar många förändringar i natur och arkitekturer. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur.
 
Med buss åker vi längs med kusten söderut till pittoreska Gnisvärd fiskeläge som en gång i tiden var en av Gotlands största fiskehamnar. Idag finns här ett flertal fiskebodar bevarade samt ett litet vackert kapell. Från hamnen ser du den långa härliga Toftastranden som är en av Gotlands mest kända sandstränder, välbesökt av både lokalbor och turister.
 
Vi fortsätter turen och stannar till vid Gotlands bäst bevarade skeppsättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern och runt om längs med kusterna finns flertalet bronsåldersgravar såsom stenrösen och skeppsättningar.
 
Vi vänder tillbaka mot Visby och gör ett stopp vid naturreservatet Södra hällarna som är ett naturskönt friluftsområde. Här har vi en vida utsikt över havet och längs med kusten där vi ser Högklint i söder och norrut Visby innerstad med Domkyrkan och lite längre bort längs kusten ända bort till Hotell Snäck.
 
Efter att ha upplevt den gotländska kustremsan och platser från vikingatiden förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansastaden Visby. Bussen stannar vid Österport för vidare promenad längs med ringmuren till Dalmansporten. Via porten tar vi oss vidare in i innerstaden och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och Domkyrkan.
 
Efter besök i Domkyrkan fortsätter vi till fots längs med charmiga gränder ner mot Almedalen där bussen hämtar upp för vidare transfer tillbaka till fartyget. Vill du passa på att njuta lite mer av Visby kan du istället välja att promenera tillbaka.
 
Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstur, kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas.
 
Pris: 299 kr/vuxen, 235 kr/barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Fårö – den magiska ön i norr
Följ med på en härlig heldag till det mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter.
 
Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid Fårö kyrka från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören Ingmar Bergman, som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden.
 
Vi stannar och avnjuter en vällagad lunch innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss Langhammars och Digerhuvuds naturreservat med sina imponerande raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar.
 
Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över tusen personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar.
 
Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen.
 
Turen startar kl 09:30 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Den som efter avslutad tur önskar kliva av i centrum kan istället ta någon av transferbussarna tillbaka till kryssningskajen kostnadsfritt alternativt promenera.
 
Pris 665 kr/vuxen, 600kr/barn 3–16 år. I priset ingår i buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Kreativa östra Gotland
Upplev kreativa östra Gotland under en tur som tar dig med tusentals år tillbaka i tiden till gamla hantverkstraditioner och raukar till nutid och den skaparkraft som flödar på ön.
 
Från hamnen tar vi bussen direkt till Norrlanda och Glasstudion Big Pink. Här möter vi den nytänkande glaskonstnären Jennie, som bland annat står bakom succén ”mat på glas”, världens första glasbakade måltid. Vi bevistar en fascinerande glasshow och hör allt om hennes kärlek till glas och hur hon hämtar sin inspiration från den gotländska naturen.
 
Turen går vidare söderut till raukarna i naturreservatet Folkhammar. På vägen kör vi genom pittoreska Ljugarn och Vitvärs fiskeläge. Väl framme kliver vi av bussen för att strosa runt bland alla mäktiga kalkstensmonument som formats av väder och vind genom århundradena.
 
Efter massor med frisk luft styr vi kosan åter mot Visby. På vägen stannar vi vid Ethelhems krukmakeri, som är ett av öns största. Här avnjuter vi en lättare lunch innan vi besöker verkstaden för att se hur det går till när lera blir till färdig kruka. Kanske hittar du något fint bland hyllorna i butiken! Det hinns också med ett sista stopp vid Roma Kungsgård och den gamla klosterruinen. Det som en gång var platsen för Gotlands allting är i dag öns allra vackraste teaterscen.
 
Turen, som börjar och slutar i hamnen, startar kl 09:30 och tar ca 5 timmar. Bekväma skor rekommenderas.
 
Pris 645 kr/vuxen, 585 kr/barn 3–16 år. I priset ingår buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
 
 
Dagstur till Kneippbyn
Här finns något för alla – hisnande vattenrutschkanor, åkattraktioner, Villa Villekulla, flera restauranger med god mat och sköna havsvyer. Med andra ord, allt som behövs för en skojig heldag med familjen.
 
Pris: 410 kr/pers  inkl busstransfer och inträde till Kneippbyns sommar- och vattenland, gratis för barn mellan 0–2 år utan egen sittplats på bussen. Kan ej bokas vid avresa 23/5. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.
Busstransfer
 
Busstransport t/r från Visby (avstånd ca 5 km). Turen startar kl 10.30 från Cinderellas hamnplats och åker tillbaka till Visby/Cinderellas hamnplats kl 16.00.
 
Om du vill kliva av i Visby centrum/Inre hamnen på tillbakavägen kan du göra det, och sedan promenera tillbaka ca 1,5 km.
 
Obs! Resenärer bör vara tillbaka på fartyget senast kl 17.00 (1 timme före avgång).

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/7se informationVisbykryssningMer än 83 070:-Boka
9/8se informationVisbykryssning 3 dagarMer än 83 070:-Boka
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo