Skip to main content

Om oss

1977 startade Mats och Inger Högbergs Buss.

Vi har ett 20-tal bussar som rullar kors och tvärs i Uppsala, Uppland, Sverige och Europa. Vi kör beställningstrafik, och skoltrafik i Uppsala Kommun.

Vi har också ett eget Reseprogram. Du kan se vårt reseutbud och boka här på hemsidan. Vi skräddarsyr resor till grupper och föreningar. Be oss om en offert, vi har många tips och förslag. Vi arbetar mycket med innehållet på våra resor, för oss är inte bara målet resan, utan även vägen dit!

Idag är även dotter och son, Jennie och Henrik, delaktiga i företaget. Förutom familjen Högberg finns även Kåre och Viktoria på kontoret, Soe och Mikael i verkstaden, flera reseledare samt ett 30-tal chaufförer. Tillsammans är vi ett härligt och väl sammansvetsat gäng som gärna vill hjälpa er till nya reseupplevelser med både flyg, buss och båt.

Vi är medlem i Svenska Resebyråföreningen och Sveriges Bussföretag - Transportföretagen.

Vi har ett ledningssystem som följer standarderna: Kvalitet ISO 9001, Miljö 14001, Arbetsmiljö ISO45001. Alla transporter med våra egna bussar är märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

I mer än 45 år har vi kört kvalitetsmedvetna kunder från stora delar av Mälardalen. Alltid med fokus på personlig service. Vi tar ansvaret för din bokning och lämnar alltid ett pris tillsammans med bekräftelse. Har du egna önskemål så hjälper vi gärna till med det.

Vi jobbar mycket med grupper och föreningar där vi hjälper er med en helhetslösning. Vi bokar gärna färjor, guider, hotell, lunch eller middagar, catering till bussen med mera. Har ni slut med idéer kan vi  hjälpa till! Tveka inte att ringa oss för en offert eller kom förbi så bjuder vi på en kopp kaffe.

Närheten till Arlanda gör att vi också har många kunder runtom i Sverige och från utlandet som anlitar oss.

Trådlöst internet och laddningsuttag finns i de flesta av våra fordon.

Vi tar Upplands lag till matchstart!
Vi kör många av Upplands idrottsföreningar. Sirius Bandy och Fotboll, IK Uppsala Fotboll, Uppsala Basket och Fyrisfjädern. Även Hagunda IF, UNIK, Uppsala BOIS, Bälinge IF, Danmarks IF och ENA Bugg & Swing är några som  väljer att åka med Högbergs Buss.. Att stödja idrotten i Uppsala med omnjed är viktigt för oss. Vi har även många lag från andra delar av Sverige som vi hämtar på Arlanda när det är dags för bortamatch. Har du ett lag som ska ut och resa, hör av dig, så hjälper vi dig gärna med en offert.

Upplandsturen är en del av Högbergs Bussresor AB.

Klicka på bilden nedan för att läsa mer i vår broschyr!

Högbergs Buss

Sök resa

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo