Skip to main content

Magiska Madeira

En flytande blomsterkrona i Atlanten

Status:
Fullt

På Madeira är det ett behagligt subtropiskt klimat året om och ön har en fantastisk natur som skiftar från den grönaste grönskan till de kargaste klipporna. Hit åker man i första hand för klimatet, naturen, de många vandringsmöjligheterna och förstås för den charmiga huvudstaden Funchal. Det är lätt att förstå varför Madeira har beskrivits som en flytande blomsterkrona med sin intensiva grönska, rika blomsterprakt och sina majestätiska berg. Mer än 200 blomsterarter, oregano, lager, eukalyptus, vin- och fruktodlingar formar ett grönt hav av väldoftande och färgrika växter på sluttningarna och i dalgångarna mellan de imponerande bergen. Madeiras sydkust har öns bästa klimat och det är just här vi inkvarterar oss. Hotellet vi bor på är fyrstjärnigt, har bra rum och ett lugnt läge vid stranden, ett par kilometer utanför Funchal.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1    Flyg Arlanda - Madeira
Flyg från Stockholm till denna magiska ö som ligger norr om kanarieöarna. Transfer och incheckning på vårt hotell Alto Lido. Middag på hotellet. 

Dag 2    Botaniska trädgården och nunnornas dal, halvdag
Att färdas genom Madeiras landskap är i sig en upplevelse där hortensior och bouganvilla blommar utmed vägrenen året om och julstjärnorna växer som buskar. Vi börjar dagen med att åka till Pico dos Barcelos där vyn över Funchal, havet och naturen är storslagen. Färden går genom pinje- och eucalyptusskog mot utsiktspunkten Eira do Serrado, 1095 m.ö.h. Här kan vi blicka ut över Curral das Freiras (Nunnornas dal) där bl.a. körsbärsträd växer, och som med sin vulkankrater anses vara Madeiras hjärta. Vi kör vidare mot den botaniska trädgården som med sina 2 000 arter av blommor i alla regnbågens färger är en fantastisk upplevelse. Vi kan dessutom besöka fågelparken inne i trädgården. Middag på hotellet.

Dag 3    Stadsrundtur i Funchal, halvdag
Efter frukost tar vi en gemensam stadsvandring med lokalguide i huvudstaden Funchal, som omges av berg och breder ut sig på de gröna sluttningarna ner mot havet. I den gamla och fina stadskärnan finns vackra parker, gågator, torg och kakeldekorerade byggnader. Vi lär känna staden en smula och besöker den berömda broderifabriken och vinmuseet där vi kan provsmaka Madeiras välkända viner. Lagom till lunch skiljs vi åt och eftermiddagen är fri för egna upptåg. Middag på hotellet 

Dag 4     Ledig dag 
Dagen är fri för att njuta av den skön temperaturen och kanske ett bad i pool. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5    Utflykt runt Östra Madeira, heldag
Vi beger oss upp på Pico do Ariero, Madeiras näst högsta topp på 1810 m.ö.h. Här är vyerna mäktiga över bergen och de gröna dalarna. Från ett stopp vid en levada promenerar vi ut till utsiktspunkten Balcoes och åker sedan ner mot byn Faial för gemensam lunch. Efteråt besöker vi Santana och de berömda halmhusen för att sedan fortsätta till utsiktsplatsen Portela där vi har en underbar utsikt över öns östra sida. Middag på hotellet.

Dag 6    Utflykt runt Västra Madeira, heldag
Vår dag börjar med ett besök i den pittoreska fiskebyn Câmara do Lobos där man fiskar svärdfisk, espada. Vi åker vidare till havsklippan Cabo Girão med sina 580 m lodräta stup rätt ner i havet. Därefter följer vi kusten fram till Ribeira Brava för att där ta av norrut mot São Vicente för gemensam lunch. Vi fortsätter sedan utmed den dramatiska vackra nordvästkusten fram till Porto Moniz med sina berömda havsbassänger. Under eftermiddagen går färden till högplatån Paúl da Serra som ligger 1500 m.ö.h. På denna höjd bjuder Madeira på ett magiskt landskap! Middag på vårt hotell.

Dag 7    Levadavandring, halvdag 
Att vandra längs det gamla bevattningssystemet, levadorna, på Madeira är en speciell och härlig upplevelse. Vandringen är relativt lätt och vi går ca 6 km i lugn takt som erbjuder vackra naturupplevelser i det gröna landskapet och fina vyer över hav och land. För den som inte vill göra denna vandring är dagen fri för egna strövtåg. Under vår sista kväll tillsammans äter vi avskedsmiddag på en av Funchals genuina restauranger. Vi bjuds på en specialitet från inlandet, espetada, ett meterlångt grillspett som tillagas över öppen eld och serveras hängande från taket eller i särskilda ställningar som placeras ut på borden. Dessutom bjuds vi på sång och dansunderhållning.

Dag 8      Hemresa
Frukost och avresa hem med flyg till Arlanda.
 

Information

I resan ingår: Flygresa från Arlanda – Funchal t/r, transfer hotellet t/r, del i dubbelrum, sju frukost , sju middag, två luncher, välkomstdrink på hotellet, utflykter enligt program,   lokalguide, reseledare.

Tillval per person:
Enkelrum 1900 kr
Bussanslutning Arlanda t/r 200 kr

Valuta: Euro

Pass: obligatoriskt med pass vid flygresor. Kontrollera att passet är giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Flygbiljetter: Kontrollera att ditt namn är rätt stavat enligt passet. Rätt namn ska vara angivet, ej smeknamn. En namnändring av utskriven biljett debiteras en kostnad. Vi flyger med SAS och Norweigan.

Bagage: 1 incheckat bagage max 23 kg. 1 handbagage max 8 kg.

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseC hpl E3
  • Knivsta hpl AR
  • Arlanda

Flygtider: Utresa med SAS 27/10 Arlanda – Funchal 09.20-13.155 och hemresa med Norweigan 03/11 Funchal – Arlanda 16:30 – 22:55.
 

Karta

Hotell

Alto Lido Funchal

Alto Lido Funchal

http://www.altolidohotelfunchal.com/index_sv.htm

Resekalender

15/8Nordfrisiska öar med Skagenfrån 8 890:-
23/8VIP Kryssning med smak av reseträfffrån 795:-
26/8Skagenkryssningfrån 2 950:-
28/8Irlandfrån 12 250:-
1/9Skifs på Skansenfrån 1 150:-
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • SamBus logo