Skip to main content

Gardasjöns Pärlor 11 dagar

En ligga-still-resa med härliga utflykter som ingår i resans pris

Pris från:
18 690:-
I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum/hytt
- Tio frukostar
- Sex middagar
- Två vinprovningar med tilltugg
- En olivoljeprovning
- Tre båtturer
- Lokalguide i Verona samt whispers
- Guide och entré till Fuggeriet
- Entré till Basilikan i Ettal
- Vägskatt/avgifter
- Reseledare

Boka resa

Gardasjön är Italiens största och vackraste sjö, vars skönhet prisades redan av den romerska skalden Catullus. De höga Dolomiterna stupar ner i sjöns blå vatten, växtligheten är överväldigande med palmer, cypresser, citroner, oliver, mimosa, oleander och tusentals blommor. Klimatet är behagligt och miljön avstressande. Vi stannar fem nätter i charmiga Bardolino på den sydöstra sidan av sjön och gör dagliga utflykter till de mest intressanta platserna runt sjön samt till det natursköna vindistriktet Valpolicella med sin bördiga jord.

Skriv ut programmet Gardasjön

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1             Hemorten - Göteborg
Avresa västerut mot Göteborg dit vi beräknas anlända på sen eftermiddag. Nattsömn och middag på Stena Lines fartyg som avgår 18.45. ca 46 mil  
 
Dag 2             Kiel – Schweinfurt
Efter en stor frukostbuffé anländer vi till Kiel 09.15. Vi startar genast vår färd söderut på tyska Autobahn. Vi passerar Hamburg och Hannover och den vackra, kuperade terrängen i Harzbergen. Dagens mål är Schweinfurt och vårt hotell som ligger på en ö i floden Main, en av de större bifloderna till floden Rhen. Efter middagen på vårt hotell kan den som vill ta en stärkande promenad in till centrum och till det gamla rådhuset. 59 mil
 
Dag 3             Schweinfurt - Bardolino
Vi startar dagen med en ordentlig frukost och tar bussen i besittning för att via den berömda medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber, Ulm och Kempten närma oss Österrikes gräns. Vi får en fantastisk utsikt över Zugspitze, Tysklands högsta berg, åker över Fernpass på 1212 meters höjd och kommer så småningom till huvudvägen som leder oss förbi Innsbruck, Tyrolens glada huvudstad. Via Brennerpasset med den berömda Europabron är vi strax inne i Italien. Vi passerar Bolzano och kommer framåt kvällen till resans mål – Gardasjön. Här skall vi bo i fem nätter i vinstaden Bardolino, en pittoresk stad med härlig strandpromenad utmed sjön och grusstränder för er som önskar ta er ett dopp. Efter incheckning på Hotel Idania väntar en gemensam middag på en restaurang i närheten av hotellet. ca 70 mil
 
Dag 4 – 7 Runt Gardasjön med omnejd
Under dessa fyra dagar kommer vi att arrangera följande utflykter. Kvällarna är fria för egna strövtåg där vi kan botanisera bland de många restaurangerna i Bardolino.
* Vi besöker en oliv- och vingård utanför Bardolino, där vi får berättat för oss om hur tillverkningen går till. Därefter får vi provsmaka fyra av deras goda viner med tilltugg samt möjlighet att köpa med oss flaskor hem.
Vi fortsätter till den mysiga orten Garda, som gett namn åt hela sjön. Staden har en fin medeltida stadskärna med en uppsjö av härliga butiker, belägna i de trånga mysiga gränderna. En kopp kaffe eller lunch på en av de mysiga serveringarna längs den fina strandpromenaden är att rekommendera.
*Vi tar bussen till Riva, som är den största orten vid Gardasjön. Här finns vackra parkanläggningar och en pittoresk hamn samt gott om restauranger och affärer. Nytt är den panoramahiss som går upp till fästningen, Bastionen från 1500-talet, en kvarleva från venetianernas tid. Hissen tar oss på 2 minuter närmare 200 meter upp på berget, varifrån vi har en drömlik utsikt över platsen och sjön (ingår ej ca 8 euro tur och retur) Vi tar båten till Limone sul Garda som ligger på den oåtkomliga västra sidan av sjön. Bland sevärdheterna är vyn av de gamla citronhusen. Citronlundar fördes till Gardasjön av munkar på 1400-talet. Här finns en underbar strandpromenad med små butiker och mysiga restauranger. Vi fortsätter med båten tvärs över sjön till vackra Malcesine, en av de charmigaste byarna vid Gardasjön med stenlagda vindlande gränder, det vackra historiska slottet Castello Scaligero samt en vacker hamn. Buss tillbaka till hotellet.
*En hel dag ägnar vi åt Verona och vinprovning. Verona är en mycket vacker stad belägen vid floden Adige. Vi ser den stora romerska utomhusarenan, en amfiteater byggd vid tiden för Kristi födelse, och som hade plats för 20 000 åskådare. Här samlas operaälskare från hela världen varje sommar när kända operor framförs under bar himmel. Från arenan går vi längs affärsgatan Via Mazzini till färgrika Piazza Erbe, marknadstorg sedan 2 000 år, och vi beundrar de vackra palatsen vid Piazza dei Signori intill. Nära Piazza Erbe ser vi också Julias balkong som minner om historien om Romeo och Julia. Vi fortsätter upp i Dolomiterna och vinområdet Valpolicella där vinodlingarna täcker de terrasserade kullarna. Här gör vi ett besök i en av vinkällarna där vi ska prova traktens vin bl a en Amarone med tilltugg.
*Torsdag är det marknad i Bardolino, en stor marknad som täcker hela strandpromenaden mot både söder och norr. Vid lunchtid kliver vi åter på en av båtarna som ska ta oss till skalden Catullus födelsestad Sirmione. Staden ligger på en smal landtunga vid sjöns sydspets och är en trevlig stad med livlig strandpromenad där kaféer och restauranger trängs med varandra. Vi stannar ett par timmar och möter sedan upp vår buss för vidare färd tillbaka till Bardolino.
 
 
Dag 8             Bardolino – Garmisch Partenkirchen - Augsburg
Vi vinkar på återseende till Gardasjön och tar oss upp genom den vackra dalen till Brennerpasset på 1 360 meter höjd och in på vägbyggnadskonstens mästerverk, Brennerautobahn. Den berömda 190 meter höga Europabron och Innsbruck passeras innan vi påbörjar stigningen upp till Seefeld och den vackra olympiabyn Garmisch Partenkirchen där vi gör paus för lunch. G-P består av två traditionella byar som mer eller mindre vuxit ihop. Här hittar vi Tysklands högsta topp – Zugspitze, 2 962 meter.
Vi fortsätter på mindre vägar till Ettal med sitt pampiga Benediktinerklostret och sin vackra Basilika. Här arbetar 33 benediktinermunkar och klostret har även framställning av klosterlikör och öl. Vi gör ett besök i Basilikan, en helt fantastisk kyrka med ett överdåd av vacker inredning såsom vackra målningar, altare, predikstol, guldförgyllningar o.s.v. Detta är nog Tysklands vackraste kyrka! Vi kommer fram till Oberammergau, känd för sina passionsspel som går av stapeln var 10:e år sedan 1634. Vi stannar för att uppleva byn med sina konsthantverk, vackra bemålade hus och mängder av träsnidare. I Schongau kommer vi in på ”Romantische Strasse” som vi följer upp till den vackra staden Augsburg.
Vi checkar in på vårt hotell Dorint för middag och övernattning. Hotellet är ett lokalt landmärke och kallas Maiskolben, på grund av sitt imponerande torn, som modellerades på Marina torn i Chicago. Hotellet har en fantastisk design från 1970-talet. ca 42 mil
 
Dag 9             Augsburg - Magdeburg
Vi äter frukost och möter upp vår lokalguide som under 2 timmar ska ta oss ut på en spännande tur i staden. Augsburg grundades år 15 f.Kr. som en boplats för den romerska armén och fick sitt namn efter kejsaren Augustus. Augsburg var en av medeltidens viktigaste handelsstäder och är idag Bayerns tredje största stad. Vi gör ett besök vid Fuggerei som skapades för 500 år sedan för att hjälpa socialt utsatta familjer med ett säkert boende. För en liten slant och 3 böner per dag fick familjerna ett hem. Unikt för sin tid, men det som är ännu mer unikt är att området fortfarande efter 500 år hjälper fattiga familjer till ett bra boende. En idyll mitt i centrala Augsburg. "Augsburg Water Management System" har funnits på Unescos världsarvslista sedan 2019 med 22 spännande objekt i staden och stadsdelen – inklusive underbara monumentala fontäner, imponerande hydrauliska konstruktioner, dricksvattenanläggningar, kraftverk, kanaler och vattendrag.
Vi fortsätter norrut genom Bayern och passerar gränsen till gamla DDR. På eftermiddagen anländer vi till staden Magdeburg och åker direkt till vårt hotell för middag och övernattning. ca 51 mil
 
 
Dag 10           Magdeburg - Kiel
Vi startar dagen med en rundtur i Magdeburg ”Ottostaden” och huvudstad i det tyska förbundslandet Sachsen-Anhalt. En av de absolut största och viktigaste sevärdheterna i Magdeburg är Magdeburgs domkyrka, Alter Markt med den kända statyn ”Magdeburger Reiter”, rester av stadsmuren samt framför allt det Gröna citadellet, somt är ett fantastiskt byggnadsverk från 2005, formgivet av Hundertwasser. Huset bjuder, i äkta Hundertwasser-anda, på rundade former och massor av unikt formade fönster och pelare. För att ge tillbaka till naturen är taket en grön oas, fylld av träd och växter.
Vi fortsätter vår färd norrut mot Kiel och vårt fartyg som avgår kl. 17:45. Under dagen kommer vi att stanna på ett trevligt ställe men vad det blir är dock än så länge en hemlighet. Efter att vi gjort oss hemstadda i våra hytter väntar en god middag samt tid för lite shopping. ca 37 mil
 
Dag 11           Göteborg och hemåt
Vi äter frukost ombord på fartyget innan vi åter är i Sverige och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet till lunch, och beräknas vara åter på sen eftermiddag. Ca 46 km

 

Tider och Information

Avresa: 2024-09-13, 11 dagar

Pris: 18 690 kr

I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum/hytt
- Tio frukostar
- Sex middagar
- Alla utflykter enligt program
- Två vinprovningar med tilltugg
- Tre båtturer
- Lokalguide i Verona
- Whispers i Verona
- Guide och inträde till Fuggeriet
- Inträde till Basilikan i Ettal
- Vägskatt/avgifter
- Reseledare
 
Tillval per person:
Enkelrum 3 580 kr
Del i utsideshytt på Stena Line 350 kr
 
Logi:
Stena Line t/r
Mercure Hotel Schweinfurt Maininsel, Schweinfurt
Hotel Idania, Bardolino
Dorint Novotel, Augsburg
Maritim Hotel Magdeburg, Magdeburg
 
Pass: obligaroiskt med pass alt. internationellt ID-kort

Valuta: Euro

Tider och Påstigningsorter:

 • 09:00 Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • 08:30 Stockholm Cityterminalen via en gate
 • 07:45 Gävle Scandic Väst vid E4:an
 • 08:10 Tierp Rastplatsen Arvidsbo
 • 09:20 Ramstalund Macken
 • 09:50 Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • 10:20 Västerås ReseCentrum hpl i
 • 10:45 Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • 11:05 Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • 11:30 Arboga Dinners E18
 • 12:00 Örebro Scandic Hotel Väst

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/9se informationGardasjöns PärlorMer än 818 690:-Boka

Hotell

Hotel Idania, Bardolino

Hotel Idania, Bardolino

http://hotel-idania.bardolino.hotels-veneto.com/sv/
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • Fjärdhundraland logo