Skip to main content

Julmarknad i Lübeck och Rostock 4 dagar

Traditionell julmarknad i Lübeck och Rostock

Pris från:
4 390:-
I resan ingår: bussresa, färjor Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden t/r, del i dubbelrum, tre frukost, dagsutflykt till Rostock, kaffe med smörgås dag 1, stadsrundtur i Lübeck, shopping på Citti Markt, vägskatt/avgifter, reseledare.
Boka resa

För många resenärer har det blivit en tradition att varje år i december resa till Lübeck. Den så speciella atmosfären är självklart en av anledningarna, men kanske också besöket på Heiligen Geist Hospital, Café Niederegger och traditionen att värma sig med lite glühwein när kylan biter i kinderna. Vi får en hel dag på julmarknaden i Lübeck och gör även en utflykt till Rostock, som är känd för att vara en av de största och vackraste Julmarknaderna i norra Tyskland. Staden lockar med glittrande julskyltning, tyska läckerheter och goda shoppingmöjligheter.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1      Mot Lübeck 
Avresa tidig morgon söderut. Vi gör stopp för kaffe och lunch. Resvägen går via färjor över till Danmark innan vi är framme i Lübeck ca klockan 20.00. Vi bor på fyrstjärniga Atlantic Hotel, beläget centralt i gamla stan, endast 300 meter till Rådhustorget. 
Ca 97 mil

Dag 2     Lübeck och Stadspromenad 
Efter frukost är dagen fri för att besöka Lübecks julmarknad med smyckade gator och fasader. Ett besök i HeiligenGeist Hospital brukar vara ett måste för många. All försäljning som sker här under adventstiden går till välgörande ändamål i staden. Den som har lust följer med vår reseledare på en kortare promenad genom Lübecks gator och gränder. Ett besök på klassiska Niederegger är också tradition för många. Kvällen är fri för egna upptåg, reseledaren tipsar gärna om förslag till trevliga restauranger.

Dag 3     Lübeck – Rostock 
Den tredje dagen gör vi en sväng ut till stormarknaden CITTI, shopping i ca två timmar. Här finns det mycket att handla för den som vill. Vi fortsätter därifrån till dagens utflyktsmål. Rostock är en gammal fin Hansastad vid floden Warnows mynning med en fantastisk förvandling under de senaste 20 åren! Staden har anor från 1100-talet och fick stadsrättigheter redan 1218 och 1251 får man motsvarande handelsprivilegier som Lübeck. Upprustningen tog riktig fart först efter ”murens fall” och nu är det en charmig stad med blandning av gammalt och nytt. Ett stort antal gotiska gavelhus och medeltidakyrkor finns att se. Fyra olika kyrkor från 1200-1400-talen. Rostocks rådhus i tegel byggdes redan på 1200-talet. En del av stadsmuren med torn finns också kvar. Kröpeliner Strasse är en charmig shoppinggata och de flesta kända affärer finns här. På sen eftermiddag är vi tillbaka i Lübeck, middag på egen hand. Ca 25 mil

Dag 4     Lübeck och Hemåt
Efter frukost åker vi norrut igen. Längs vägen stannar vi för fika och lunch innan vi på sen kväll är hemma igen. Ca 97 mil
 

Information

I resan ingår: bussresa, färjor Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden t/r, del i dubbelrum, tre frukost, dagsutflykt till Rostock, kaffe med smörgås dag 1, stadsrundtur i Lübeck, shopping på Citti Markt, vägskatt/avgifter, reseledare.

Tillval: Enkelrum 1550 kr

Valuta: Euro

Pass: Obligatoriskt med pass till Tyskland. Kontrollera att passet är giltigt tills du kommer hem igen, ta gärna för vana att det är giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Rabatt: boka innan den 1 oktober 2018, så erhåller du 200 kr i rabatt

Påstigningsorter:

 • Stockholm CityTerminalen     transfer till Enköping
 • Bålsta Station    transfer till Enköping
 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst
   

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
6/12Se informationAtlantic Hotel LübeckFullbokad, väntelista4 390:-Boka på väntelista

Hotell

Atlantic Hotel Lübeck

Atlantic Hotel Lübeck

4-stjärning hotell i centrala Lübeck. Läs mer...

Resekalender

20/10Med hjärtat som insats - Peter Jöbackfrån 1 490:-
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • SamBus logo