Skip to main content

Vackra Värmland 2 dagar

Lars Lerin, Selma Lagerlöf & Gustaf Fröding

Pris från:
3 120:-
I resan ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två luncher
- Visning Lars Lerins Sandgrund, Mårbacka och Alsters Minnesgård
- Reseledare

Tips: Boka din biljett och middag till Berättarladan, tillval 390 kr
Boka resa

Värmland bjuder på skön natur, kultur och konst. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat, en av dem mest uppskattade är Gustaf Fröding. Vi får också njuta av Lars Lerins intressanta utställning på Sandgrund. Andra pärlor under resan är Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka och vistelsen på trevliga Hotell Selma SPA.

 


 

Sök resa

Dagsprogram

Utskriftsvänligt programblad Värmland

Dag 1 Hemorten - Sunne
Avfärd på morgon från hemorten för färd till Värmlands huvudstad- Karlstad. Att solen skiner i Karlstad har väl alla hört, om inte annat finns solen inne på Lars Lerins konsthall på Sandgrundsudden där vi dessutom får en guidad tur. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Vi äter en gemensam buffélunch innan vi lämnar Karlstad. I Sunne tar vi in på Hotell Selma Spa där vi har fri tillgång till spaområdet med pool, bubbelpool samt bastur. Morgonrock och badtofflor till låns. Vår grupp kommer ha bokad tid innan middagen, så den som vill hinner det. Vi äter en trerätters middag innan det är dags att slå sig ner i lobbyn för en stunds gemenskap eller en skön promenad i de vackra omgivningarna. För teaterbesökarna kommer det istället för middag på hotellet att serveras en liten supé vid Berättarladan samt kaffe/te och en smörgås på hotellet. I Värmlands största lada har man byggt en teater. Fantastiska dräkter, nykomponerad folkmusik och mycket dans karakteriserar Västanå teaters föreställningar sedan många år i regi av Leif Stinnerbom. Vad som sätts upp till 2022 vet vi ännu inte men det är helt säkert att det blir något riktigt bra.
 
Dag 2 Sunne - Hemorten
Efter frukost går färden över till östra sidan av sjön Fryken och till Selma Lagerlöfs Mårbacka för en guidad tur i den berömda författarinnans hem. På resan den 28 okt besöker vi istället julmarknaden på Mårbacka. Vi fortsätter till Alsters Herrgård, för en god lunch samt en visning om en av våra mest folkkära skalder, Gustaf Fröding som föddes på Alsters herrgård 1860. (Den Guidade turen på Alster utgår på Julmarknadsresan) Åter till respektive hemort dit vi beräknas anlända ca kl. 19:00.

 

Information

Avresa:  2022-08-05 Berättarladan, 2022-10-28 Julmarknad på Mårbacka

I resan ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två lunch
- Visning Sandgrund Lars Lerin, Mårbacka och Alsters Minnesgård
- Reseledare
 

Logi: Hotell Selma SPA

Tillval per person:
Teaterbesök inkl. supé och kvällssmörgås 390 kr
Enkelrum 200 kr

Påstigningsort:

 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Rast Arboga Dinners
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst


 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/11se informationVackra Värmland med JulmarknadMer än 83 120:-Boka

Hotell

Selma Spa Sunne

Selma Spa Sunne

https://selmaspa.se/
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo