Vackra Värmland 2 dagar

Lars Lerin, Selma Lagerlöf och Gustaf Fröding

Pris från:
2 990:-
I resan ingår: Bussresa, del i dubbelrum, en frukost, en middag, två luncher, visning Lars Lerins Sandgrund, Mårbacka och Alsters Minnesgård, reseledare.

OBS! Den Guidade turen på Alster utgår på Julmarknadsresan.
Berättarladan går bara att välja på resan i Augusti.
Boka resa

Värmland bjuder på skön natur, kultur och konst. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem verkat, en av dem mest uppskattade är Gustaf Fröding. Vi får också njuta av Lars Lerins intressanta utställning på Sandgrund. Andra pärlor under resan är Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka och vistelsen på trevliga Hotell Selma SPA.


 

Dagsprogram

Avresa:  2021-08-06 tillval Berättarladan, 2021-10-28 Julmarknad på Mårbacka

Dag 1 Hemorten - Sunne
Avfärd på morgon från hemorten för färd till Värmlands huvudstad- Karlstad. Att solen skiner i Karlstad har väl alla hört, om inte annat finns solen inne på Lars Lerins konsthall på Sandgrundsudden där vi dessutom får en guidad tur. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Vi äter en gemensam buffélunch innan vi lämnar Karlstad. I Sunne tar vi in på Hotell Selma Spa där vi har fri tillgång till spaområdet med pooler inom och utomhus, bubbelpooler, bastu, frukt- och vattenbar, morgonrock till låns, badtofflor, samt alla instruktörsledda pass. (Tips! Kanske vill du unna dig någon av alla behandlingar som finns, dessa bokar du lättast innan på telefon 0565-166 10 eller via mejl reservation@selmaspa.se.) Läs mer på www.selmaspa.se.  Vi äter en trerätters middag innan det är dags att slå sig ner i lobbyn för en stunds gemenskap eller en skön promenad i de vackra omgivningarna. För teaterbesökarna kommer det istället för middag på hotellet att serveras en liten supé vid Berättarladan samt kaffe/te och en smörgås vid hemkomsten till hotellet.  I Värmlands största lada har man byggt en teater. Fantastiska dräkter, nykomponerad folkmusik och mycket dans karakteriserar Västanå teaters föreställningar sedan många år i regi av Leif Stinnerbom. Körkarlen 2021 kommer att bli något alldeles extra. Arbetet med scenografin, kostymer, musik och manus är i full gång.
 
Körkarlen är en roman från 1912 av den svenska författaren Selma Lagerlöf. Romanen handlar om en kvinna som ligger på sin dödsbädd och ber om att få träffa David Holm och ingen kan förstå varför hon vill träffa honom.  Körkarlen är en historia på gränsen mellan en myt och en spökhistoria, den skapades i en tid då tuberkulos var den rådande pandemin. Samtidigt är det också en oerhört jordnära socialrealistisk skildring av den tid romanen utspelar sig i. Selma Lagerlöf är en mästare på komplexa personporträtt och karaktärerna i Körkarlen är inget undantag.
 

Dag 2 Sunne - Hemorten
Efter frukost går färden över till östra sidan av sjön Fryken och till Selma Lagerlöfs Mårbacka för en guidad tur i den berömda författarinnans hem. På resan den 28 okt besöker vi istället julmarknaden på Mårbacka. Vi fortsätter till Alsters Herrgård, för en god lunch samt en visning om en av våra mest folkkära skalder, Gustaf Fröding som föddes på Alsters herrgård 1860. (Den guidade turen på Alster utgår på Julmarknadsresan) Åter till respektive hemort dit vi beräknas anlända ca kl. 19:00.

 

Information

Avresa:  2021-08-06 Berättarladan, 2021-10-28 Julmarknad på Mårbacka

I resan ingår: bussresa, del i dubbelrum, en frukost, en middag, två lunch, visning Sandgrund Lars Lerin, Mårbacka och Alsters Minnesgård, reseledare.

Logi: Hotell Selma SPA

Boka in en spa-behandling: Du bokar lättast på telefon 0565-166 10 eller via mejl: reservation@selmaspa.se. Läs mer om de olika behandlingarna på www.selmaspa.se 

Tillval per person:
Teaterbesök inkl. supé och kvällssmörgås 400 kr
Enkelrum 200 kr

Påstigningsort:

  • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
  • Ramstalund Macken
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Västerås ReseCentrum hpl i
  • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
  • Köping Skinngubben Ringvägen 75
  • Rast Arboga Dinners
  • Arboga Dinners E18
  • Örebro Scandic Hotel Väst


 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
6/8se informationSelma Spa SunneMer än 82 990:-Boka
28/10BussSelma Spa SunneMer än 82 990:-Boka

Hotell

Selma Spa Sunne

Selma Spa Sunne

https://selmaspa.se/