Skip to main content

Änglagård Musikalen 1 dagar

Hyllade filmklassikern blir musikal!

Pris från:
1 250:-
I resan ingår:
- Bussresa
- Biljett på 1:a balkong
- Smörgås & dryck på hemresan
Boka resa
Colin Nutleys film Änglagård hade premiär 1992 och blev genast en stor succé. I höst blir filmklassikern musikal på Oscarsteaterns scen.  I huvudrollerna ser ni Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Tuva B Larsen (Så som i Himmelen) och Lindy Larsson tillsammans med folkkära skådespelare, stor ensemble och orkester. 
 
Delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé, Så som i himmelen är återsamlat. Fredrik Kempe skriver text och musik, Edward af Sillén regisserar och har skrivit manus, denna gång tillsammans med Daniel Réhn.
 
Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band. 
I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.
 
URPREMIÄR på Oscarsteatern den 10 september 2023.

Sök resa

Information

Avresa: 30 september, 28 oktober 2023

Pris: 1 395kr

I priset ingår:
- Bussresa
- Biljett på parkett/första balkong
- Smörgås och dryck på hemvägen

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/3se informationÄnglagård - musikal på OscarsteaternFullbokad, väntelista1 250:-Boka på väntelista
6/4BussÄnglagård - musikal på OscarsteaternFullbokad, väntelista1 395:-Boka på väntelista
20/4BussÄnglagård - musikal på OscarsteaternFullbokad, väntelista1 395:-Boka på väntelista
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo