Skip to main content

TT Line

Välkommen ombord på TT-Lines  färjor mellan Trelleborg och Travemünde. Här upplever du skön komfort i våra trivsamma hytter och god mat i vår restaurang. Med fräsch atmosfär och trevlig underhållning är detta verkligen våra Premium avgångar. Namnen på dessa två passagerarfartyg är plockade ur två välkända sagor. 

Peter Pan 
1904 gavs boken "Peter Pan" ut, skriven av den skotska författaren James Barrie. Boken handlar om pojken Peter Pan som bor i London. Han bestämmer sig för att inte bli vuxen, och i stället för att växa upp och bli förnuftig, flyger han en natt tillsammans med sina vänner till landet Ingenstans. Där består livet av äventyr och man behöver inte bli vuxen. Peter Pan återvänder då och då för att besöka barn och vuxna i drömmen och för ett par timmar ta dem med till landet Ingenstans.

Nils Holgersson Den svenska författarinnan Selma Lagerlöfs klassisker "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige" skrevs som läsebok för folkskolan och handlar om den skånska pojken Nils Holgersson. Han blev som straff för sin lathet och elakhet förvandlad till en pyssling. En flock gäss tog med Nils på ryggen och flög iväg på en upplevelserik resa över hela Sverige. När Nils Holgersson kom hem igen, blev han för sin tapperhet och sitt mod förvandlad tillbaka till en vanlig pojke.

https://www.ttline.com/sv/passagerare/ombord/fartyg/nils-holgersson--peter-pan/

Sök resa

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo