Skip to main content

Gotland & Medeltiden

Rosornas och ruinernas ö

Status:
Fullt

Denna vackra ö erbjuder sina besökare flera sevärdheter än något annat av Sveriges landskap. Gotland är ön med det milda och sköna klimatet och den omväxlande naturen. Visby, en historisk sevärdhet av hög klass och samtidigt en idyllisk småstad med pittoreska gränder. Hoburgsgubben som spejar över havet, Ingmar Bergmans Fårö samt ett par kyrkobesök finns förstås också med i programmet.

Skriv ut programmet till Gotland

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Visby
Vi tar färjan från Nynäshamn vid lunchtid och beräknas anlända till Visby 15.00. Överresan tar drygt tre timmar. Vi bor mycket centralt på hotell Strand. Hotellet ligger innanför murarna på paradgatan - Strandgatan och är omgiven av sevärdheter, gamla packhus från 1200-talet, kyrkoruiner och ett stenkast till botaniska trädgården. Frukostbuffé samt tillgång till relaxavdelningen med bastu och pool samt mini-gym. Vi börjar med en bussrundtur i Visbys ytterområden. Visby är ju en av Nordens äldsta och kanske märkligaste städer och som under 1200-talet var en av de mäktigaste och rikaste vid Östersjön så efter incheckning på hotellet erbjuder guiden en stadsrundtur till fots där vi får bekanta oss med botaniska trädgården, det ljuvliga området Klinten samt ett flertal av de många kyrkoruiner som pryder innerstaden. Vi kommer också att få tid att på egen hand ströva i de mysiga gränderna. Middagarna inmundigas på egen hand. I Visby finns många och mysiga restauranger att välja mellan och vår reseledare kan hjälpa till med tips och bokning.
 
Dag 2 - 3 Södra Gotland med Hoburgsgubben samt Norra Gotland med Fårö
Vi ägnar en av dagarna åt norra Gotland där vi börjar med att besöka Bungemuseet innan vi tar färjan över till Fårö, där vi bekantar oss med Digerhuvud, Gotlands största raukområde. Efter en god lunch besöker vi någon av öns berömda medeltida kyrkor samt tar givetvis en annan vacker väg tillbaka till Visby och vårt hotell. Lunch ingår under dagen. 
Den andra dagen kör vi söderut och stannar vid Djupviks fiskeläge, där vi har en fantastisk utsikt mot Karlsöarna. Vi fortsätter till Sudret och vid Gotlands sydspets ser vi den berömda Hoburgsgubben, som tycks speja ut över havet. I Öja kyrka kan vi beundra det gamla vackra triumfkrucifixet innan vi fortsätter tillbaka till Visby.  Lunch ingår under dagen.
 
Dag 4 Lummelundagrottorna  – Visby - Hemorten
Efter frukost kan vi välja att stanna i Visby eller följ med på en utflykt med bussen som givetvis ingår i resans pris. Vi åker till Lummelundagrottorna där vi får se och höra hur de imponerande droppstenarna bildats samt hur upptäckten av grottorna gick till. Inträdet till grottorna ingår ej i utflykten och betalas av var och en i kassan, ca 190 kronor. Vi följer därefter den vackra kustvägen söderut till örtagården Krusmyntagården med tillhörande butik. I örtagården växer omkring 200 olika sorters kryddväxter och läkeväxter och butiken har ett stort sortiment av kryddblandningar, oljor, saft och sylt. Vi vänder åter till Visby där vi får egen tid för lunch och shopping innan vi åker ner till vår eftermiddagsfärja som avgår kl. 16.00. Väl på fastlandet tar vi oss snabbt tillbaka till våra respektive hemorter. 

Information, tider

Avresa: 2024-06-06, 4 dagar

Pris: 7 550 kr

I resan ingår: 
- Bussresa
- Båtresa t/r med Destination Gotland
- Del i dubbelrum
- Tre frukost
- Två luncher
- Entré till Bungemuseetoch
- Utflykter enligt program
- Reseledare
 

Tillval per person:
Enkelrum 1400 kr
Lummelundagrottornas entré ca 190 kr, betalas på plats men lämna gärna intresse redan vid bokning av resan.

Logi:
Best Western Strand hotell, Visby

Avresetider / Påstigningsorter:
 • 08:00 Västerås ReseCentrum hpl i    (anslutning till Sthlm)
 • 08:30 Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan  (anslutning till Sthlm)
 • 08:55 Bålsta Talltorpsskolan, Stockholmsvägen   (anslutnting till Sthlm)
 • 08:15 Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • 06:45 Gävle Resecentrum hpl Y
 • 07:15 Tierp Rastplats Arvidsbo
 • 09:30 Stockholm Cityterminalen via en gate
 
Färjetider Destination Gotland:
Avresa Nynäshamn kl. 11:45 - Visby (15:00)
Retur Visby 16:00 - Nynäshamn (19:15)

Karta

Hotell

Strand Hotell Visby

Strand Hotell Visby

https://www.strandhotel.se/
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • Fjärdhundraland logo