Skip to main content

Konst & Kultur i Oslo 3 dagar

Nasjonalmuseet, Munchmuseet och Operahuset

Pris från:
4 990:-
I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- Två frukost
- Två luncher
- En middag
- Entré och guidning på våra besök
- Reseledare
Boka resa

Oslobornas nya samlingspunkt är det nybyggda vackra Operahuset, det tog fem år att bygga och är den största kulturbyggnaden som uppförts i Norge sedan 1300-talet. Henne ska vi besöka! Även Munchmuseet är hyfsat nyöppnat det ligger spektakulärt precis intill vattnet. Här får vi uppleva höjdpunkter i Edvard Munchs konstnärskap. Nya Nasjonalmuseet öppnade så sent som i år, 2022 och här får vi uppleva äldre och modern konst, arkitektur och design. Låt oss frossa i konst och kultur denna helg!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1        Hemorten – Karlstad - Oslo  
Avresa på morgon från hemorten för färd till Värmlands huvudstad-Karlstad. Att solen skiner i Karlstad har väl alla hört, om inte annat finns solen inne på Lars Lerins konsthall på Sandgrundsudden där vi dessutom får en guidad tur. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Vi äter en gemensam lunch innan vi lämnar Karlstad.
Vi fortsätter till Oslo och vårt hotell Comfort Hotell Karl Johan, beläget på huvudstråket med samma namn. Efter incheckning tar vi en kort promenad på några minuter till en mysig restaurang för gemensam middag.  Ca 50 mil
 
Dag 2 Oslo och museerna
Vi börjar dagen med ett besök på det spektakulära operahuset, som invigdes i april 2008. Ett operahus som kostade ca 4 miljarder norska kronor!  Operahuset är klätt med plattor av vit carraramarmor utvändigt och invändigt. Vi får en rundvisning med guide och fortsätter därefter till det nya Munchmuseet som öppnade hösten 2021. Edvard Munch skänkte sin konst till Oslo kommun när han dog, 20 000 teckningar och 1 000 målningar. Detta anses vara den största gåva en konstnär gett en kommun. Audioguider finns till hjälp för att höra om hans mest kända verk.
Vi fortsätter till Akkers brygge där vi kan promenera utmed vattnet samt äta en god lunch bland de många restauranger som är belägna vid kajerna. På eftermiddagen gör vi även ett besök på Nordens största museum, och till och med större än kända muséer som Rijksmuseum och Guggenheim Bilbao.
Museet som öppnade 2022 ligger vackert till alldeles vid vattnet på Akker Brygge, med fantastisk utsikt över fjorden! Samlingen består av över 400 000 verk, och runt 6 500 kommer att visas i den permanenta utställningen. Under varje säsong kommer det också finnas ett antal tillfälliga utställningar. I samlingen hittar du flera av konsthistoriens stora namn, däribland många norrmän samt verk av några av de största internationella konstnärerna, som Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Henri Matisse och många fler.  Men museet är mycket mer än målningar. En av höjdpunkterna är ”Baldisholtapeten”, som är vävd någon gång mellan 1040 och 1190, och en 600 år gammal ”drakvas” från Mindynastins tid i Kina.
Vi återvänder till hotellet för en stunds vila innan det är dags att botanisera bland alla mysiga restauranger som ligger på och runt gatan Karl Johan.
 
Dag 3 Oslo – Arvika – Hemorten
Frukost och avgång mot Kongsvinger och gränsen som passeras vid den självständiga mikrostaten Morokulien. Vi kommer fram till Arvika och Rackstadmuseet.                          
Detta konstmuseum öppnades 1993 i anslutning till den berömde konstnären Christian Erikssons bostad och ateljé Oppstuhage från slutet av 1800-talet. I denna trakt verkade en grupp konstnärer runt sekelskiftet 1900, den så kallade Rackstadkolonin, och i museets samlingar finns konst och konsthantverk som har anknytning till dem. Utöver de fasta samlingarna visas även temporära utställningar. Den 1 maj har museet även försäljning av ett stort parti sticklingar från dess vackra trädgård. Vi äter en gemensam lunch innan vi fortsätter förbi Karlstad till våra respektive hemorter. 51 mil

 

Information

Avresa: 2023-04-29, 3 dagar

Pris: 4 990 kr

I priset ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- Två frukost
- Två luncher
- En middag
- Entré och guidning på våra besök
- Reseledare
 

Tillval Enkelrum: 915 kr

Logi: Comfort hotel Karl Johan

Valuta: NOK

Påstigningsorter:

 • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • Ramstalund Macken
 • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • Västerås ReseCentrum hpl i
 • Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • Arboga Dinners E18
 • Örebro Scandic Hotel Väst
   

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/4se informationKonst & Kultur i OsloMer än 84 990:-Boka
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo