Skip to main content

Gotland 4 dagar

Vi hinner med ett besök på Medelstidsveckan

Pris från:
6 695:-
I resan ingår:
- Bussresa
- Båtresa t/r
- Del i dubbelrum
- Tre frukost
- Två luncher
- Entré till Bungemuseet och Kattlunds Museigård
- Utlykter enligt program
- Reseledare
Boka resa

Denna vackra ö erbjuder sina besökare flera sevärdheter än något annat av Sveriges landskap. Gotland är ön med det milda och sköna klimatet och den omväxlande naturen. Visby, en historisk sevärdhet av hög klass och samtidigt en idyllisk småstad med pittoreska gränder. Hoburgsgubben som spejar över havet, Ingmar Bergmans Fårö samt ett kyrkobesök finns förstås också med i programmet.

Medeltidsveckan är ett eldorado för alla som gillar tornerspel, marknader, kyrkokonserter, gatuteatrar, eldshower och mycket mer. Festivalen pågår huvudsakligen i Visbys sagolika medeltida miljöer, men även på den gotländska landsbygden. Här kommer du att skratta, umgås och njuta av livet tillsammans med gycklare, adelsfolk, fattighjon och många fler.

 

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Visby
Vi tar färjan från Nynäshamn vid lunchtid och beräknas anlända till Visby på eftermiddagen.  Överresan tar knappt tre timmar. Vi bor mycket centralt på Strand hotell. Hotellet ligger innanför murarna på paradgatan - Strandgatan och är omgiven av sevärdheter, gamla packhus från 1200-talet, kyrkoruiner och ett stenkast till botaniska trädgården. Frukostbuffé samt tillgång till relaxavdelningen med bastu och pool samt mini-gym. Vi börjar med en rundtur i staden som är en av Nordens äldsta och kanske märkligaste städer och som under 1200-talet var en av de mäktigaste och rikaste vid Östersjön. Vi kommer också att få tid att på egen hand ströva bland de mäktiga slottsruinerna och i de mysiga gränderna. Medeltidsveckans marknad är festivalens hjärta. Här i folkmyllret botaniserar du bland läderhantverk, rustningar, smycken, tyger och tidstypiska kläder. Lägg till att du kan se artister uppträda på scenen Forum Vulgaris, höra smedens slägga på järnet, känna doften av lägereldarna som grillar lammet eller värmer vattnet som färgar garnet. Du hör ropen mellan försäljarna, folkmyllret. Här trängs 170 marknadsförsäljare, underhållning från scenen och spontana uppträdanden runt omkring på området borgar för att det alltid händer något intressant på marknadsområdet. På mattorget samsas mat och dryck med förstklassig underhållning. Här kan vi slå oss ner med en god bit mat och till detta dricka ett krus öl eller vin.
 
Dag 2 Lummelundagrottorna  – Visby
Efter frukost kan vi välja att stanna i Visby eller följa med oss till Lummelundagrottorna där vi får se och höra hur de imponerande droppstenarna bildats samt hur upptäckten av grottorna gick till. OBS Inträde till grottorna ingår ej, ca 180 kronor. Vi följer den vackra kustvägen fram till örtagården Krusmyntagården med tillhörande butik. I örtagården växer omkring 200 olika sorters kryddväxter och läkeväxter och butiken har ett stort sortiment av kryddblandningar, oljor, saft och sylt. Vi vänder åter till Visby där vi kan fortsätta utforska denna vackra stad och medeltidsmarknadens alla upptåg. Middag på egen hand på någon av Visbys trevliga restauranger eller ett besök på mattorget Forum Vulgaris tillsammans med fantastiska artister, föreningar, volontärer, besökare och andra vänner! Folkligt, mysigt och lättsamt. På kvällen kan den som vill köpa biljett och beskåda en av Sveriges största tornerspel som går av stapeln strax utanför norra stadsmuren.
 
Dag 3 Norra Gotland – Fårö
Vi ägnar hela dagen åt norra Gotland där vi börjar med att besöka Bungemuseet innan vi tar färjan över till Fårö, där vi bekantar oss med Digerhuvud, Gotlands största raukområde. Efter en god lunch besöker vi någon av öns berömda medeltida kyrkor samt tar givetvis en annan vacker väg tillbaka till Visby och vårt hotell.
 
Dag 4 Södra Gotland – Hoburgsgubben - hemorten
Vi kör söderut och stannar vid Djupviks fiskeläge, där vi har en fantastisk utsikt mot Karlsöarna. Vi fortsätter söderut till Sudret och vid Gotlands sydspets ser vi den berömda Hoburgsgubben, som tycks speja ut över havet. I Öja kyrka kan vi beundra det gamla vackra triumfkrucifixet innan vi fortsätter till Kattlunds Museigård som är en av nordens bäst bevarade medeltida gårdar med anor från 1200-talet. Här serveras en enkel lunch bestående av hemlagad ramslökssoppa med bröd samt en rundtur på denna spännande gård. Vi tar oss tillbaka till Visby och vår eftermiddagsfärja som tar oss tillbaka till fastlandet och våra respektive hemorter. 

Information

Avresa: 2022-08-12

I resan ingår: 
- Bussresa
- Båtresa t/r med Destination Gotland
- Del i dubbelrum
- Tre frukost
- Två luncher
- Entré till Bungemuseetoch Kattlunds Musiegård
- Utflykter enligt program
- Reseledare
 

Tillval / person:
Enkelrum 1650 kr
Lummelundagrottorna, entré betalas på plats. Men lämna gärna intresse redan vid bokning.

Logi:
Best Western Strand hotell, Visby

 

Påstigningsorter:

  • Västerås ReseCentrum hpl i    
  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan    
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3

 

Färjetider i dagsläget: Ej bokningsbara än, tills vidare är tiderna prel.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/8se informationGotland - rosornas och ruinernas öMer än 86 695:-Boka

Hotell

Strand Hotell Visby

Strand Hotell Visby

https://www.strandhotel.se/
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo