Skip to main content

Sigtuna och SigtunaStiftelsen

"Bränn alla mina brev" kärleksaffären på Sigtunastiftelsen under 1930-talet

Status:
Fullt

Sigtuna är inte bara Sveriges första stad och världens runstenstätaste plats, staden bär på en fantastisk historia där människor från hela världen har mötts i över tusen år. År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Följ med och strosa runt på den tusen år gamla gågatan medan vi lyssnar till guiden som berättar historien om just Sigtuna.

Filmatiseringen av romanen Bränn alla mina brev av Alex Schulman är en verklighetsbaserad roman byggd kring historien om Alex mormor Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz. Filmen skildrar hennes komplexa relation till maken Sven Stolpe och passionerade kärleksaffär med Olof Lagercrantz som inleds på Sigtunastiftelsen under 1930-talet och hur de val hon gör påverkar kommande generationer. I de ledande rollerna ser vi Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh.

Sigtunastiftelsen är en plats för möten men också verksamhetsområden som kultur & bildning och forskning & utveckling. En underbar lunch serveras i dessa vackra lokaler, innan vi tillsammans med en guide får en specialvisning av de miljöer som finns på Sigtunastiftelsen. Här utspelade sig 1932 delar av historien och där också delar av filmen spelats in. Under visningen refereras naturligtvis till Bränn alla mina brev, men vi får också ta del av den litterära tradition som präglat Sigtunastiftelsen i nästan 100 år.

Sök resa

Tider och Information

Avresa: 2024-04-22

Pris: 990 kr

I priset ingår:
- Bussresa
- Guidning i Sigtuna
- Lunch inkl. kaffe
- Guidning på Sigtunastiftelsen
- Eftermiddagskaffe
 
Tider och Påstigningsplats:
  • 09:15 Ramstalund Macken
  • 09:45 Uppsala Stationsgatan hpl E3

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo