Grödorna mognar, åkrarna gulnar och det drar ihop sig till årets upplaga av Skördefesten på Åland. Som vanligt bjuder den åländska landsbygden in till fest och med det, många spännande möten. Detta är höjdpunkten på Åland och den åländska matkulturens motor och bultande hjärta. Under några härliga septemberdagar kan du njuta av den åländska landsbygden mitt i rikaste skördetid, lära dig om livet på landet, handla direkt från producenterna och äta fantastiskt god mat baserad på lokala och säsongsbaserade råvaror.
Dag 1 Hemorten - Kapellskär - Mariehamn
Detta är en 2-dagars tur för dig som vill koppla av och bo kvar på Åland.
Vi börjar vår resa med Finnlines nya fartyg Finnsirius/Finncanopus med avgång från Kapellskär. Ombord finns taxfreeshop, Bistro, Café och Bar. Efter en trevlig buffélunch är vi på Åland och Långnäs 15:00. Det är ca 30 minuters resa in till Mariehamn och vårt hotell för natten, Hotel Pommern. Kvällen lämnas fri för egna upptåg, vi bor centralt och det är lätt att ta sig ut. Varför inte besöka Sjöfartsmuseet, Sjökvarteret, äta en bit mat eller strosa längs gågatan i Mariehamn?
Dag 2 Mariehamn - Skördefest - Hemorten
Efter frukost möter vår lokalguide upp vid hotellet och vi sätter kurs mot Skördefestens öppna gårdar. Vår guide berättar och visar sitt Åland mellan gårdsbesöken. Du kommer hinna med både fika, mat och shopping av allehanda grönsaker, hantverk och godsaker innan vi behöver åka mot Långnäs för att ta vårt fartyg hem mot Kapellskär igen, som avgår 15:00. Vi beräknas vara åter i Uppsala ca 19:00