Skip to main content

Vila i frid på Camping Strid

Iggesundsrevyn 2024

Status:
Fullt

Att bo på sin egen camping har förlorat sin charm och Rolf Strid drömmer om lyxkryssningar i Medelhavet medan frugan Maud längtar efter en stilla tågluff genom Europa. 

Camping Strids gäster, det röda och blå laget, återkommer varje år och har sina förväntningar och krav. Men så länge de betalar för sig får Rolf och Maud ändå vara tacksamma. Betalar för sig gör nämligen inte prästen Allan som bor på campingen efter en vattenskada i prästgården. Märkligt ändå när veckans kollekt går till ”bättre behövande”.

Änkan Solveig äger den dyraste husbilen som någonsin parkerats på Camping Strid, hon ”frijoddlar” och anser att det aldrig är för tidigt på dygnet att servera en drink.

Italienskan Fiona är kleptoman, kort och gift med den betydligt resligare Carl Fredrik von Anger - pedantisk kameleont som hatar att förlora. I händelsernas centrum finns även Rolfs son, geniförklarad sommarjobbare som fått sitt namn efter en Ålandskryssning.

Och fritidspolitikern Örjan, ständigt återkommande med sin anonyma fru. Fast finns hon? Och vad har han i kikaren?

 

Det blir kanske inte så många dörrar att smälla i, däremot vägbommar som inte fungerar, en mobiltelefon som konstant försvinner, krocketmatchen från helvetet och en rosa flamingo som orsakar både bryderi och handgemäng. Dessutom - vad är det för en envis människa som hela tiden ringer på den borttappade telefonen? Och hur stor får en dopfunt vara innan den blir klassad som pool?

 

Medverkande skådespelare

För fyra år sedan skrev Lennart Hämäläinen och Cia Olsson sin första fars, Conny Lagers lager, som blev en succé. I år är de tillbaka med nyskrivet material - Vila i frid på Camping Strid. 

Lennart & Cia knyter åter igen till sig idel kända skådisar i ensemblen - Östen Eriksson, Ingela Söderlund, Jesper Nilsson och Alessandra Ingargiola. Två nya bekantskaper är Jörgen Åberg, rutinerad scenartist från Järvsö och Max Danielsson från Färila - ung, begåvad och med en stor skopa tajming.

 

Bussen lämnar Enköping och går via Uppsala och Tierp innan vi stannar för lunch i Tönnebro´s trevliga matsal, dukat bara för oss! Vi åker sista biten till Iggesunds Folkets Hus och föreställningen som börjar kl. 15:00. Efter knappa 3 timmar och när skrattmusklerna fått jobba ordentligt, vänder vi hemåt. Vi stannar för att fylla på energin, innan vi anländer till våra hemorter under kvällen.

 

 

Sök resa

Information

Avresa: 2024-01-27, 2024-02-17

I priset ingår:
- Bussresa
- Lunch inkl. kaffe
- Kaffe i pausen med godbit
- Biljett till jubileumsrevyn
- Matig smörgås och kaffe/te på hemvägen

 

Påstigningsorter:

  • Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • Ramstalund Macken
  • Uppsala Stationsgatan Resecentrum hpl E3 
  • Björklinge Rest. Familjen Deli
  • Tierp Arvidsbo Rastplats
  • Stockholm Cityterminalen via en gate (OBS endat på avgången 17/2)

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo