Skip to main content

Kaffe Fassett och Sidenväveriet

The Power of Pattern och årets Arbetslivsmuseum 2024

Status:
Fullt

The Power of Pattern är en djupdykning i Fassetts konstnärliga vision. Verken som ställs ut kommer från konstnärer från hela världen, handplockade av Fassett själv, och visar vidden av hans inflytande. Utställningen fokuserar på den senare delen av Fassetts konstnärskap där han framför allt har arbetat med quiltning och utvecklat mönstrade tyger för ändamålet. Utställningen breder ut sig längs konsthallens golv, väggar och tak och omsluter besökaren med ett överflöd av färger, mönster och texturer.

Inledningsvis ser vi en film och besöker sen Annes hus på nedre terrassen, där paret Kaffe Fassett och Brandon Mably fått fria tyglar, och inrett rummen precis så som de själva vill.

Fassett är en av vår tids mest inflytelserika konstnärer inom samtida textilkonsthantverk. Fassetts karriär spänner över 50 år och hans oeuvre innefattar stickning, broderi, mosaik, kviltning, textildesign, måleri och teckning. Fassetts böcker och projekt har engagerat människor över hela världen. 

Efter guidning på Millesgården fortsätter vi mot lunchen i gamla stan, innan nästa besök tar vid.

K.A. Almgrens Sidenväveri och museum är norra Europas äldsta bevarade sidenväveri, beläget i närheten av Slussen på Södermalm. Väveriet grundades 1833 av sidenfabrikör Knut August Almgren och numera inhyst i lokaler uppförda 1862. Byggnaden är sedan 2020 kulturbyggnadsminnesmärkt. Tillsammans med en guide får vi höra historien om väveriet, se fabriksmiljön med sin maskinpark från 1800-talet och hur verksamheten fungerar idag. Sidenväveriet är utsett till årets Arbetslivsmuseum 2024, vilket är betyder mycket för museet och dess personal.

Sök resa

Information

Avresa: 2024-01-26

Pris: .............

I priset ingår:
- Bussresa
- Lunch inkl. kaffe
- Guidning och entré till Millesgården och Utställningen
- Guidning på Almgrens Sidenväveri

Karta

  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo