Skip to main content

Vackra Värmland med Västanå Teater 2 dagar

Lars Lerin, Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding & Berättarladan

Pris från:
3 990:-
I resan ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två luncher
- Visning & entré till Sandgrund, Mårbacka och Alsters Minnesgård
- Reseledare

Boka resa

Värmland bjuder på skön natur, kultur och konst. Värmland är känt som skaldernas landskap och i Karlstad har flera av dem ver-kat, en av dem mest uppskattade är Gustaf Fröding. Vi får också njuta av Lars Lerins intressanta utställning på Sandgrund. Andra pärlor under resan är Selma Lagerlöfs älskade Mårbacka och vistelsen på trevliga Hotell Selma SPA.

Skriv ut programmet Vackra Värmland

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Sunne
Avfärd på morgon från hemorten för färd till Värmlands huvudstad- Karlstad. Att solen skiner i Karlstad har väl alla hört, om inte annat finns solen inne på Lars Lerins konst-hall på Sandgrundsudden där vi dessutom får en guidad tur. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Vi äter en gemensam lunch innan vi lämnar Karlstad. I Sunne tar vi in på Hotell Selma Spa där vi har fri tillgång till spaområ-det med pool, bubbelpool samt bastur. Morgonrock och badtofflor till låns. Vår grupp kommer ha bokad tid innan middagen, så den som vill hinner det. Vi äter en trerätters middag innan det är dags att slå sig ner i lobbyn för en stunds gemenskap eller en skön promenad i de vackra omgivningarna. För teaterbesökarna kommer det istället för mid-dag på hotellet att serveras en liten supé vid Berättarladan samt kaffe/te och en smörgås på hotellet. I Värmlands största lada har man byggt en teater. Fantastiska dräkter, nykom-ponerad folkmusik och mycket dans karakte-riserar Västanå teaters föreställningar sedan många år i regi av Leif Stinnerbom. Somma-ren 2024 kommer Herr Arnes Penningar spe-las på Berättarladan.
Herr Arnes penningar är en spännande spök-historia, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela föreställningen. Intrigen har verklig-hetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586.

Dag 2 Sunne - Hemorten
Efter frukost går färden över till östra sidan av sjön Fryken och till Selma Lagerlöfs Mår-backa för en guidad tur i den berömda författarinnans hem. Vi fortsätter till Alsters Herrgård, för en god lunch samt en visning om en av våra mest folkkära skalder, Gustaf Fröding som föddes på Alsters herrgård 1860. Åter till respektive hemort dit vi beräknas anlända ca kl. 19:00.

Tider och Information

Avresa:  2024-08-22, 2 dagar

Pris: 3 990 kr

I resan ingår:
- Bussresa
- Del i dubbelrum
- En frukost
- En middag
- Två luncher
- Visning och entré till Sandgrund, Mårbacka och Alsters Herrgård
- Reseledare
 
Logi: Hotell Selma SPA

Tillval per person:
Enkelrum 300 kr
Biljett till Berättarlada samt kvällsfika 525 kr
 

Tider och Påstigningsort:

 • 06:30 Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
 • 06:30 Stockholm Cityterminalen
 • 06:50 Ramstalund Macken
 • 07:15 Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
 • 07:45 Västerås ReseCentrum hpl i
 • 08:00 Hallstahammar OKQ8 Västeråsvägen 1
 • 08:30 Köping Skinngubben Ringvägen 75
 • 09:10 Arboga Dinners E18
 • 09:40 Örebro Scandic Hotel Väst


 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/8BussVackra Värmland43 990:-Boka

Hotell

Selma Spa Sunne

Selma Spa Sunne

https://selmaspa.se/
 • SRF logo
 • Sveriges Bussföretag logo
 • SamBus logo
 • Fjärdhundraland logo