Skip to main content

Kryssning till Riga med Birka Gotland 3 dagar

Rigas gamla stad är ett världsarv

Pris från:
3 390:-
I priset ingår:
- Bussanslutning till Stockholm t/r
- Del i tvåbäddshytt insides
- Trerätters serverad middag dag 1 (dryck tillkommer)
- Skaldjursbuffé inkl. dessert
- Sjöfrukost dag 2
- Brunch dag 3
- Bränsletillägg 60 kr
Boka resa

Lettlands huvudstad Riga är inte bara Lettlands utan hela Baltikums pärla. Rigas gamla stad är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Riga brukar också kallas för en arkitekturpärla – en stad där man kan se kyrkor från stadens äldsta tid, medeltida hus i Gamla staden, unika exempel på jugendstil, träbebyggelse som överlevt århundraden samt den moderna arkitekturens pärlor.

St. Peterskyrkan har anor från 1200-talet och är en tegelbasilika byggd i gotisk stil. Den praktfulla byggnaden dominerar stadens siluett med sin tornspets. Frihetsmonumentet (Brīvības piemineklis) ligger i Rigas centrum vid gamla stan. Det byggdes till minne för de som föll i striderna för landets självständighet, och idag ses det som en symbol för Lettland som land, det lettiska folkets enighet, självständighet och frihet.

Missa inte Centralmarknaden mitt i staden vid Daugavas strand - väl värd ett besök! Här kan du provsmaka lättsaltad gurka, frossa bland pinfärska grönsaker och den modige köper med sig en rökt ål.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Stockholm
Fartyget Birka Gotland avgår från Stockholm klockan 15:30. På utresan serveras trerätters middag i Salongen kl. 17:00. Kvällen är sedan fri till att utforska nöjeslivet ombord.

Dag 2 Riga på egen hand eller tillsammans med lokalguide
Efter sjöfrukost i Sjösalen anländer vi till Riga klockan 10:00. Njut av dagen i Riga! Boka en guidad rundtur eller promenera runt på egen hand, staden har mycket att erbjuda i form av vacker arkitektur, st Peterskyrkan, Katedralen, Marknaden och shopping förståss. En tranferbuss går mellan hamnen och centrum, det är ca 2 km in, för den som hellre vill promenera. Fartyget avgår igen mot Stockholm klockan 17:00. Se till att vara tillbaka i god tid innan. Vi äter skaldjursbuffé gemensamt i Salongen kl. 16:30.

Dag 3 Stockholm - Hemorten
Efter en skön sovmorgon serveras brunch 11:30. Vi anländer till Stockholm klockan 14:30. Här väntar bussen på att köra oss den sista biten hem.

 

 

Tider och Information

Avresa: 2024-09-08, 3 dagar
 
Pris: 3 390 kr
 
I priset ingår:
- Bussanslutning till Stockholm t/r
- Del i tvåbäddshytt insides
- Trerätters serverad middag dag 1 (dryck tillkommer)
- Skaldjursbuffé inkl. dessert
- Sjöfrukost dag 2
- Brunch dag 3
- Bränsletillägg/EU klimatavgift 60 kr
 
Tillval per person:
Del i utsideshytt 395 kr
Enkelhytt insides 1 250 kr
Enkelhytt utsides 2 050 kr
 
Boka utflykt i Riga:
- Upptäck Riga på egen hand - Transferbuss 100 kr/ person. Fartyget lägger till vid hamnplats JPS2 - Riga Passenger Port, cirka 2 km från centrum och Gamla Stan. Gamla stan i Riga grundades redan 1201 och är listad som ett av Unescos världsarv.  Promenera i de charmiga medeltida gränderna och besök några av Rigas största sevärdheter.  
  • S:t Peterskyrkan uppfördes 1209. Klättra upp i kyrktornet och njut av stadens bästa utsikt över Gamla stan och floden Daugava.
  • Svarthuvudbrödernas hus ligger på Rådhusplatsen, ett av Rigas mest kända torg. Huset används idag som används som en konstnärlig samlingsplats. 
  • Katedralen i Riga – den största medeltida kyrkan i Baltikum och Lettlands ärkebiskops officiella katedral. 
  • Frihetsmonumentet som är rest för att hedra de stupade soldaterna som stred för Lettlands självständighet. Det 42 meter höga monumentet är en viktig nationell symbol.   
  • Svenskporten är en gammal del av Rigas stadsmurar. Med över 300 år på nacken är det den enda kvarvarande stadsporten i Riga.
- Upptäck Rigas skatter - guidad panormatur, 3 tim 295 kr.

Sätt dig tillrätta i bussen och låt oss guida dig runt bland Rigas största sevärdheter. Beundra några av de romantiska jugendbyggnaderna, Svartbrödernas hus, den tornprydda S:t Peterskyrkan, katedralen och Svenskporten – ett minne från svenskarnas tid i Lettland. Även Rigas slott, där presidenten huserar, Jakobskyrkan och husen Tre bröder står på agendan. 40 min stadspromenad ingår – bekväma skor rekommenderas. Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Du kan också promenera vidare i Riga på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten).

- Jurmala - den Baltiska rivieran, 3 tim 295 kr

Efter en kort bussfärd på 20 minuter, förbi Daugava-floden och träkvarteren, är vi framme. Jurmala är välkänt för sina rika naturresurser, som terapeutisk lera, mineralvatten och tallskogar. Här väntar ett oemotståndligt lugn, otämjd natur, frisk luft och en fantastisk, vit sandstrand som stäcker sig flera mil längs vattnet. Under ett besök på friluftsmuseet – Jurmalas dolda skatt – är det lätt att föreställa sig hur fiskarnas liv tedde sig här under 1800- och 1900-talet. Museet är uppbyggt som en traditionell fiskeby med små hus och fiskebåtar samt en verkstad där du kan prova på att tillverka rep. På väg till Dzintari konserthus och den intilliggande Majori-stranden kan vi beundra alla flotta sommarvillor från början av förra seklet, när Jurmala omvandlades från fiskeby till semesterparadis för välbärgade Rigabor. Utflykten avslutas med fri tid. Nu kan du njuta av stranden, stoppa tårna i sanden och strosa runt på gågatan med massor av butiker och mysiga restauranger.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/9se informationKryssning till Riga med Birka GotlandMer än 83 390:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo