Skip to main content

Opera på Skäret - Norma 1 dagar

Årets sommarföreställning av Vincenzo Bellini

Pris från:
2 690:-
I priset ingår:
- Bussresa
- FM kaffe och smörgås
- Lunchbuffé inkl. kaffe och kaka
- Biljett till Norma (parkett B rad 9-12)
- Smörgås och dryck i bussen på vägen hem
- Reseledare
Boka resa
Här på Skäret kommer för första gången toner komponerade av Vincenzo Bellini att klinga. Med Bellinis Norma tar Opera på Skäret sig an ett gripande kvinnoporträtt med kopplingar som känns aktuella även i vår tid.
Norma, som är sprungen ur den italienska bel canto-traditionen, är den mest spelade operan av Vincenzo Bellini. Ingen kan som Bellini, mästaren av vackra melodier, uttrycka känslor med sådan intensitet och skönhet. Norma är kanske just därför också en opera som bjuder på flera välkända örhängen, däribland Casta Diva, ett av Maria Callas stora paradnummer.
Norma hade sin urpremiär år 1831 på Teatro alla Scala i Milano och har alltsedan dess funnits på de stora operahusens repertoar. I sommar spelas den alltså i ett av världens mest säregna operahus, ett före detta sågverk beläget vid stranden vid en vidsträckt sjö, numera världsberömt för sin akustik.
 
På ett före detta sågverk, vid stranden av en vidsträckt sjö, inryms ett av världens mest säregna operahus, världsberömt för sin akustik. Sommaren 2004 arrangerades här två operagalor och därmed föddes Opera på Skäret, Bergslagens egen sommaropera. Sedan dess har långt över 100 000 människor avnjutit operaföreställningar med internationella stjärnsolister, högklassiga orkestrar och körsång av Opera på Skärets egen operakör. Här har framför allt verk av stora italienska mästare som Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti och Leoncavallo, men också Wagner och Mozart spelats.
Idag, över tjugo år senare, är Opera på Skäret en internationellt etablerad arena för sommaropera.
 
Vi åker från Uppsala en lagom tidig morgon, stannar för fika och lunch innan vi når Kopparberg och den vackra platsen på Skäret. Föreställningen börjar 15:00 och är 3 timmar lång inklusive 45 minuters paus. Operahuset är inte isolerat, vid sval väderlek rekommenderas en tröja eller jacka.  På hemvägen serveras en matig smörgås och tilltugg samt dryck. Vi beräknas vara hemma igen ca 21-22:00, beroende på hemort.
 

Sök resa

Tider och Information

Avresa: 2024-08-04, 1 dag

Pris: 2 690 kr

I priset ingår:
- Bussresa
- Fm kaffe och smörgås
- Lunchbuffé inkl. kaffe och kaka
- Biljett till Norma (parkett B rad 9-12)
- Smörgås och dryck i bussen på vägen hem
- Reseledare
 
Tider och Påstginingsorter:
  • 08:15 Stockholm Cityterminalen via en gate
  • 08:45 Uppsala Stationsgatan ReseCentrum hpl E3
  • 09:05 Ramstalund Macken
  • 09:30 Enköping Gustav Adolfsplan/Källgatan
  • 10:00 Västerås ReseC / Busstation hpl i

Vi beräknas vara tillbaka ca 21-22:00, beroende på hemort

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/8se informationOpera på skäret - Norma 22 690:-Boka
  • SRF logo
  • Sveriges Bussföretag logo
  • SamBus logo
  • Fjärdhundraland logo